RECESAMANT 2011

In unele cazuri, un crestin TREBUIE SA MINTA

Iata comentariul fratelui Petru postat la articolul RECENSAMANT: Nu se poate minti – Vor verifica ulterior daca numele si CNP-ul declarate corespund cu realitatea:
Exista un episod in viata unui sfant (Sfantul Dionisie, 17 Decembrie):
“Sfîntul Dionisie este pildă pentru noi pentru iertarea semenilor noştri, dar şi pentru dragoste faţă de ei. În viaţa sfîntului se relatează că un om a venit la chilia lui şi l-a implorat să îl ascundă de urmăritorii lui. Sfîntul l-a întrebat de ce este urmărit şi a aflat că acesta omorîse un călugăr. Acel călugăr era chiar fratele după trup al sfîntului. Sfîntul a fost foarte îndurerat, dar l-a ascuns pe bărbat şi nu l-a predat nici celor care îl căutau, nici justiţiei. Mai tîrziu, ucigaşul s-a pocăit şi a devenit monah la rîndul lui. De aceea, sfîntul este model de iertare pentru noi faţă de cele mai grave greşeli pe care le-ar face cineva împotriva noastră.”
Deci Sf Dionisie nu doar ca a aratat o directie “gresita” urmaritorilor, dar l-a si protejat, ascunzindu-l!!! A mintit sfantul? In ratiunea lumii asa pare, dar in Duh, nu a mintit!

Inca o data: esti la colt de strada si vezi un om fugind intr-o anume directie. Apare Antihristul (sau unul din antihristii care ne tot asediaza din toate partile) si te intreaba: “Incotro a luat-o omul care fugea? Raspunde!” Stiind cine te intreaba, tu ca Ortodox TREBUIE sa arati antihristului o cu totul ALTA directie! Aceasta NU este o minciuna, pentru ca tu vrei sa salvezi pe acel om (oricare ar fi el!) de furia antihristului!!!

Contextul in care am postat mesajul precedent este recensamintul de care nu te poti “ascunde”, unde INTEROGATORIUL la care sunt supusi milioane de oameni poate fi prilej de cadere pentru multi ce vor sa spuna “adevarul”, ca doar … nu are nimic de ascuns!
Cu omul “nou” al vremurilor din urma, care te chinuie psihologic, nu poti dialoga, adica acum spun eu ceva, acum zici tu si daca nu iti convine imi dai o palma, apoi un branci, mai tarziu imi zdrobeste oasele si eu rezist, rezist, rezist… Da, atunci cind iti cunosti inamicul comun, nu cind casnicii tai te vind.
Nu mai este asa! Traim intr-o lume mincinoasa care este si a SANTAJULUI de zi-cu-zi. Desigur ca nu voi incerca nici in gind sa ma “pun” si sa ma intrec cu raii, in a minti si insela! Dar acum “a venit vremea sa ne mantuim pe furis”, cum spune Parintele Iustin, pentru ca razboiul este teribil!!!

Comentariu saccsiv:

   Parintele Mihai Valica invata sa nu declaram nimic despre rudele noastre:

Este evident ca dansul nu va fi dintre preotii pe care se bazeaza SISTEMUL.

Adica nu doar ca nu va spune nimic despre rudele sale, dar nu va spune nimic nici despre enoriasi.

La recensamant, cei care vor minti vor gresi oare? Unii vor spune „Nu declar nimic despre ceilalti”. Altii insa poate vor spune „Nu stiu”. Deci deja vor minti. Ba mai mult, poate vor proceda aidoma Sfantului din exemplul dat de fratele Petru. Consider ca cei ce vor minti in astfel de caz sau in cazuri similare, nu vor gresi.

Poate stii de cineva care nu vrea sa participe la recensamant. Sub nici o forma nu trebuie sa spui ce stii despre el si cu atat mai mult sa-l dai in gat ticaloseste: „Uite, in casa cutare e cutare care nu vrea sa raspunda la usa”.

Mai mult, sunt frati ce nu au dorit sa-si faca buletin de tip nou.

Sau vor fi frati ce nu-si vor face viitoarele buletine biometrice cu cip. Este o miselie sa te apuci sa bati toba si sa le spui autoritatilor.

Foarte probabil, unii dintre noi vor apuca cumplitele vremuri cand nu se va mai putea vinde sau cumpara fara semnul fiarei. Mai bine sa fim torturati decat sa-i indicam pe cei ce l-au refuzat.

La fel in timpul teribilei prigoane ce va veni. Sa luam exemplul Sfintilor din vechime. Nici unul nu a spus unde erau ascunsi fratii lor. Mai bine se lasau jupuiti de vii sau arsi cu foc decat sa faca o asemenea uraciune.

Deci daca ne vor intreba ceva despre fratii nostri, nu doar sa nu spunem, dar putem chiar si minti. Daca cei ce intreaba, au banuiala ca fratii nostrii se ascund in casa cutare sau in pestera cutare sau in codrii muntelui cutare, noi sa-i „indrumam” exact in directia opusa.

Si repet, sa procedam astfel nu doar in timpul prigoanei, ci chiar acum, cu acest recensamant, care nu este chiar un lucru mic, ci este extrem de necesar SISTEMULUI antihristic.

 

http://saccsiv.wordpress.com

Acest articol a fost publicat în STIATI CA... și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la RECESAMANT 2011

  1. nicu zice:

    pozitia asta de-a mintii, nu este o pozitie buna, onorabila. cel mai bine este sa fim decisi ce facem, anume daca sa facem sau sa nu facem acest recensamant. Acest recensamant este unul european, deci inseamna ca cei numarati, sunt numarati pt Europa si nu pt Romania. Dupa parerea mea, acesta este unul nelegitim intrucat Europa este si ea nelegitima. De ce?
    Deoarece uniuniea europeana este unita in numele Americii si nu in numele lui Christos.
    Romania are fagaduintele lui Avraam, care inseamna ca prin samanta noastra vor fi binecuvantate toate neamurile si nu prin America sau prin chipul acesteia S.U.E
    Daca vom accepta sa fim numarati pt Europa, inseamna ca copilul de parte barbateasca care ni se va naste, va fi si el European si nu Roman. Asa ceva nu este posibil, binecuvantarea lui Avraam nu poate trece de la neam la neam prin legaturi omenesti. Eu raman un Roman si nu European, pe aceasta din urma n-o recunosc.

Lasă un comentariu