RUGACIUNI,ACATISTE,PARACLISE ORTODOXE

mantuitorul

RUGACIUNEA PARINTELUI CALCIU  PENTRU NEAMUL ROMANESC

Stăpâne Doamne, Dumnezeul nostru, Părinte, Fiule şi Duhule Sfinte, în acest post al sfintelor patimi ale Fiului Tău, Domnul nostru Iisus Hristos, venim la Tine, Doamne, cu pocăinţă şi durere în inimi să ne rugăm pentru poporul românesc. Ascultă cererea noastră în ajunul marii sărbători a învierii triumfale a Mântuitorului nostru Hristos.

Intră, Doamne, ca un împărat ceresc în ţara noastră şi în neamul nostru şi-l scapă, Iisuse de uneltirile vrăjmaşilor văzuţi şi nevăzuţi. Că prigoneşte vrăjmaşul sufletul neamului românesc şi viaţa lui o calcă în picioare. Făcutu-l-a să locuiască în întuneric ca morţii cei din veacuri şi sufletul lui este mâhnit de moarte. Că l-au trădat cei puşi de Tine să-l conducă şi au uitat că Tu ai spus că cel ce vrea să fie întâiul, să slujească tuturor. Şi ei au ştiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tău, l-au asuprit şi l-au jefuit, l-au vândut altor neamuri şi au călcat poruncile Tale, iar pământul acesta, pe care l-ai dat neamului românesc pe veci, l-au înstrăinat. Dar poporul acesta Te slăveşte, Doamne, nu numai cu buzele, ci şi cu inima.

Adu-Ţi aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii şi monahiile care zilnic se roagă pentru el şi pentru rugăciunea noastră de astăzi, chiar dacă suntem nevrednici de mila Ta. Pentru că toţi ne-am abătut, toţi am făcut nelegiuire, şi ierarhii, şi preoţii şi credincioşii. Nu mai este nici unul care să facă dreptate, nu mai este nici unul! Ci încetează, Doamne, bătaia Ta împotriva poporului românesc. Adu-Ţi aminte de bunătatea Ta şi-l miluieşte pe el. Adu-Ţi aminte, Iisuse, de fraţii noştri care sunt în afara ţării, în exil sau vânduţi o dată cu teritoriile cedate, şi-l miluieşte pe el.

Reunifică poporul Tău. Repune-l în cinstea pe care a avut-o la Tine mai înainte, iartă-i păcatele săvârşite, apostaziile, răutăţile, îndemnurile la desfrânare, la neiertare şi la răzvrătire împotriva Ta. Rugători aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfântă, Pururea Fecioara Maria, Puterile cereşti, pe Sfinţii Tăi Apostoli, pe mucenicii neamului nostru şi pe toţi mucenicii, sfinţii şi cuvioşii care au slujit Ţie cu credinţă curată. Adu-Ţi aminte, Stăpâne, de toţi cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserică, Ţară şi Neam; adu-Ţi aminte de sângele lor care s-a vărsat şi pune-l pe acesta în balanţa iertării noastre.

Redă poporului nostru pământul pe care l-a păzit cu grijă şi credinţă prin veacuri, redă-i bisericile şi mănăstirile vândute, redă-i pacea văzduhului şi îmbelşugarea roadelor pământului, stăpânirea de sine, demnitatea lui creştină şi naţională de altădată, conducători buni şi cinstiţi, neasupritori, nemincinoşi şi nelacomi, redă-i arhierei vrednici de Tine, Iisuse Mare Arhiereu, preoţi dăruiţi Bisericii şi Neamului, credincioşi misiunii lor, adevăraţi secerători, aşa cum îi vrei Tu, Milostive. Auzi-ne, Doamne, întru îndurarea Ta!

Nu intra, Stăpâne, la judecată cu robii Tăi, ci întoarce-Ţi iar privirea spre noi şi ne ridică din păcat cu dreapta Ta cea mântuitoare. Şi trecând prin patimile toate, curăţaţi prin suferinţă, să ajungem şi la Sfânta Ta înviere, Iisuse, slăvindu-Te pe Tine împreună cu Tatăl şi cu Duhul Sfânt, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!

Rugaciuni la praznice si
sarbatori

Rugaciuni la felurite
trebuinte

Psalmii

ACATISTE

Mai multe Acatiste pe alt siteu
(apasati aici)
 1. Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos

 2. Acatistul Adormirii Maicii Domnului

 3. Acatistul Cuvioasei Maicii Noastre Parascheva

 4. Acatistul Sfintilor Marturisitori Visarion Si Sofronie Si Al
  Mucenicului Oprea

 5. Acatistul Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul De Mir

 6. Acatistul Preacuviosului Parintelui Nostru Dimitrie Din Basarabi

 7. Acatistul Sfintilor Mai-marilor Voievozi Mihail Si Gavriil

 8. Acatistul Sfantului Mare Mucenic Mina

 9. Acatistul Sfantului Grigorie Palama, Arhiepiscopul Tesalonicului

 10. Acatistul Cuviosului Parintelui Nostru Grigorie Decapolitul

 11. Acatistul Sfintei Marii Mucenite Ecaterina

 12. Acatistul Cuviosului Parintelui Nostru Stelian

 13. Acatistul Sfantului Apostol Andrei, Cel Intai Chemat

 14. Acatistul Sfintei Mucenite Varvara

 15. Acatistul Sfantului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei

 16. Acatistul Sfintei Mucenite Filoteea

 17. Acatistul Sfantului Ierarh Spiridon

 18. Acatistul Sfantului Mucenic Elefterie

 19. Acatistul Sfantului Preacuviosului Parintelui Nostru Nicodim Cel
  Sfintit

 20. Acatistul Sfantului Intaiului Mucenic Si Arhidiacon Stefan

 21. Acatistul Sfantului Ierarh Vasile Cel Mare

 22. Acatistul Sfantului Ioan Botezatorul

 23. Acatistul Sfantului Antonie Cel Mare

 24. Acatistul Sfintilor Trei Ierarhi Vasile, Grigorie Si Ioan

 25. Acatistul Sfantului Mare Mucenic Haralambie

 26. Acatistul Sfântului Calinic dela Cernica

 27. Acatistul Sfantului Prooroc Ilie

 28. Acatistul Sfantului Marelui Mucenic Gheorghe Purtatorul De
  Biruinta

 29. Acatistul Sfîntului Mare Mucenic Pantelimon

 30. Acatistul Sfantului Nectarie de Eghina

PARACLISE

 1. Paraclisul Preasfintei Nascatoarei De Dumnezeu

 2. Al Doilea Paraclis Catre Preasfanta Nascatoare De Dumnezeu

Cele 10 porunci

1. Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de
Mine.
2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te
inchini lor.
3. Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert.
4. Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste.
5. Cinsteste pa tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie si multi
ani sa traiesti pe pamant.
6. Sa nu ucizi.
7. Sa nu fii desfranat.
8. Sa nu furi.
9. Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui
tau.
10. Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui
tau.

Fericirile

1.Fericiti cei saraci cu duhul , ca acelora este
Imparatia Cerurilor ;
2.Fericiti cei ce plang , ca aceia se vor mangaia
;
3.Fericiti cei blanzi , ca aceia vor mosteni pamantul ;
4.Fericiti cei
ce flamanzesc si inseteaza de dreptate , ca aceia se vor satura ;
5.Fericiti
cei milostivi , ca aceia se vor milui ;
6.Fericiti cei curati cu inima , ca
aceia Il vor vedea pe Dumnezeu ;
7.Fericiti facatorii de pace , ca aceia fiii
lui Dumnezeu se vor chema ;
8.Fericiti cei prigoniti pentru dreptate , ca
acelora este Imparatia Cerurilor ;
9.Fericiti veti fi , cand din pricina Mea
va vor ocari si va vor prigoni si mintind vor zice tot cuvantul rau impotriva
voastra . Bucurati – va si va veseliti , caci plata voastra multa este in ceruri

5 răspunsuri la RUGACIUNI,ACATISTE,PARACLISE ORTODOXE

 1. gentiana0608 zice:

  Va dau o rugaciune foarte folsitoare care se rosteste pe 9 lumanari albe timp de noua zile ,zilnic se aprinde o lumanare si se zice de 9 ori „Bucura-te Marie …”si se rostesc 3 dorinte:una legata de bani si doua imposibile:Iubita maica,Sfanta Fecioara din JUguila,Fecioara a sperantei noastre,iarta-mi pacatele pentru ca sunt multe.Fereste-ne de tot raul,si daca in aceasta lume de nedreptate ,mizerie si pacat,vezi ca viata noastra a luat-o razna ,nu ne abandona!Maica iubita,protejeaza pelerinii si fii alaturi de noi in toate drumurile noastre!acopera-i cu mantia ta pe sarmanii fara ajutor si painea ce le-a fost furata ,dale-o inapoi! Fii langa noi toata viata noastra si elibereaza-ne de orice tip de pacat.Amin!Ii Multumesc Fecioarei din Juguila pentru toate favorurile primite!Amin!In ziua a noua ,se publica rugaciunea.

  • gerica64 zice:

   Orice rugaciune este buna daca este spusa din inima.Avem o singura Maica si Fecioara Maria Nascatoarea de Dumnezeu eu zic ca nu este bine sa o denumim altfel dupa nume de orase regiuni in cazul asta Juguila.Singura dorinta a noastra si cea mai importanta este sa ne mantuim sufletele restul sunt nimicuri le primim si pe astea pentru ca stie si Dumnezeu si Maica Domnului de ce avem noi nevoie.Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu Maria ,roaga-te pentru noi pacatosi acum si-n ceasul mortii noaste. Amin !

 2. gentiana0608 zice:

  Maica Iubita,Sfanta Fecioara din Juguila,Feciaora a sperantei noastre,iarta-mi pacatele pentru ca sunt multe.Fereste-ne de tot raulsi daca in aceasta lume de nedreptate ,mizerie si pacat,vezi ca viata noastra a luat-o razna,nu ne abandona!Maica Iubita ,protejeAza pelrinii si fii alaturi de noi in toate drumurile noastre!Acopera-i cu mantia ta pe sarmanii fara ajutor si painea ce le-a fost furata,dale-o inapoi.Fii langa noi toata viata noastra si elibereaza-ne de orice tip de pacat.Amin!Ii multumesc Fecioarei din Juguila pentru toate favorurile primite!Amin!

 3. RODICA zice:

  Am gasit pe acest site o rugaciune pe care o fac cunoscuta acelora care sunt in necayuri si intristari.
  Maica iubita,Sfanta Fecioara din Juquilla,Fecioara a sperantei noastre,iarta-mi pacatele pentru ca sunt multe.Viata noastra e a ta.Fereste-ne de tot raul si daca in aceasta lume de nedreptate,miyerie si pacat,vezi ca viata noastra a luat-o razna NU NE ABANDONA! Maica iubita protejeaza pelerinii si fii alaturi de noi in toate drumurile noastre.Acopera-i cu mantia ta pe sarmanii fara ajutor si painea ce le-a fost furata da-le-o inapoi.Fii langa noi in toata viata noastra si elibereaza-ne de orice tip de pacat! Amin!
  Se spune apoi de 9 ori Bucura-te Marie…,punandu-se in gand 3 dorinte: 1 pt bani si 2 imposibile.Aceasta rugaciune se face 9 zile la rand,cu o lumanare alba aprinsa.In ultima zi,cea de-a noua se va publica rugaciunea spre a o face cunoscuta si altora.Dumnezeu si Maica Sfanta sa va dea sanatate si sa va fie de folos!Doamne ajuta!” Autor: Rodica

  • gerica64 zice:

   In primul rand necazurile si intristarile slefuiesc sufletul fara ele nu ne mantuim.Rugaciunea este de origine romano-catolica dupa stilul in care este compusa.Nu este lumea suficient de materialista de cereti bani?De ce nu cereti mantuirea sau viata vesnica in Rai?Este suficient si odata sa faci o rugaciune dar sa ceri ce iti este de folos sufletului.Dumnezeu stie dinainte ce ne trebuie si ne da exact ce ne este necesar, mai lasa unele ca noi sa incercam sa-L cautam chiar daca dorintele noastre sunt pentru satisfactii marunte.2 dorinte imposibile …foarte interesant eu m-as gandi ca toate sufletele sa se mantuiasca iar a doua sa nu existe iad iar astea chiar sunt imposibile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s