CHAT SI FORUM DE COMUNICARE CRESTIN ORTODOX

mantuitorul

Am creat un chat creștin ortodox pe care o sa-l dezvolt în următoarele zile las aici adresa și stabilesc ca oră de întâlnire 20 .Chatul ruleaza nonstop.

                                  

CLICK PE ADRESA DE MAI JOS:

http://acvilaortodoxa.forumgratuit.ro/

Acest articol a fost publicat în ATENTIE! și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

25 de răspunsuri la CHAT SI FORUM DE COMUNICARE CRESTIN ORTODOX

  1. estelle zice:

    Buna ziua ,

    v-as ruga daca ma puteti lamuri referitor la modalitatea de a tine post ptr combaterea/ anularea farmecelor, vrajilor, descantecelor. Din cate am inteles (sursa: acvilaortodoxa.wordpress.com) din sfaturile parintelui Argatu, pentru asa ceva:
    – se citeste Acatistul Mantuitorului = 40 zile (in fiecare seara,in jurul orei 24:00) + 9 lumanari ,,in cruce” lipite pe o farfurie si lasate sa arda de tot
    – se spune Tatal Nostru = cat mai des in cursul zilei + Rugaciunea zilei (de luni, marti, etc)
    – se tine post negru: toate zilele de vineri din aceste 40 zile.
    – matanii lungi: 40 dimineata + 40 seara
    Pana aici, am inteles bine?
    Ceea ce n-am inteles, si nu am gasit clar pe nicaieri: in afara zilelor de vineri, se mai tine post cumva? (eu tin zilele de miercuri).
    Daca:
    – se mai tine tine post si-n zilele de miercuri?
    – se tine post cumva toata aceasta perioada de 40 zile?
    – cum trebuie sa fie acest post? pana la 16:00 nimic? (nici macar apa?), si apoi prescura + apa sfintita (eu am de la Boboteaza sau sfintitul casei). Apoi mancare de post doar 1 masa? sau nu? cu ulei sau fara? Tare neclar imi este….
    Multumesc din inima!
    Scuze, dar nu mai stiu pe unde este <>

  2. Fr.ioan zice:

    Astazi, in jurul orei 9 , nu am putut sa intru pe site-urile Saccsiv,Acvila Ortodoxa, Santinela Ortodoxa, pentru ca i-mi dadea un fel de „oups”. Dupa ora 10 si-a revenit.
    Unde sa fie „buba”?

  3. crina zice:

    Inca un zelot agitat si saccsivist pare ca-si revine din somnul ratiunii . Multumim lui Dumnezeu ca stie El pe cine sa intoarca si pe cine sa afunde. Este vorba despre comentatorul saccsivist ”Ioannis” aka Silviu Ion. Felicitari pentru articolul excellent postat pe blogul sau. Daca nu este doar o manevra diversionista, atunci pare ca omul si-a revenit din legionaroita cronica si utopii. Speram ca foarte curand isi va reveni si din saccsivita cronica.
    http://silviu-ion.blogspot.no/

  4. crina zice:

    Crina – marinarita 🙂

  5. crina zice:

    Si inca o stire funny :dupa ce toti pro putinistii blestemau EU si SUA ca responsabile pentru invazia refugiatilor dand exemplul bun al Rusiei iata ca azi Rusia a inaugurat la MOSCOVA cea mai mare moschee din Europa . Ha ha ha ha. Ma gandesc ca pisaciosul deveghepatriei isi va pune streangul de gat. Pina mai ieri ii facea maimute pe refugiati. Acum ca Rusia le-a facut discoteca , pisaciosul ne va zice ca si musulmanii sunt copiii lui Dumnezeu 🙂
    Crina -marinarita

  6. student zice:

    Buna ziua marinarito Crina 🙂 ma bucur sa-ti revad semnatura pe aici. M-am temut ca nu o sa mai veniti niciodat( sti tu, de la incidentul trecut cu casatoriile ).
    Da, ai dreptate, kkciosul dezeghepatriei cred ca a holbat ochii la stirea cu Putin care a inaugurat marea moschee de la moscova. Nici puscariasul nu cred ca se simte prea bine de la nodurile in gat . Ia citeste ce scriu niste scelerati de pe blogul lui saccsiv, printre care unul se distinge cel mai mult dintre toti : sceleratul care se semneaza ”el” . Pana acum scriau despre pericolul construirii unei mega moschei in capitala noastra. Bineinteles ca au pus-o pe seama SUA, pe seama guvernarii noastre vandute (nu ca n-ar fi adevarat ca ai nostrii lideri politici sunt niste lichele). Oricum , au tesut baietii conspiratii dupa conspiratii pe tema mega moscheii. Si bineinteles toate acompaniate de exemplul bun al lui Putin asa cum remarcai si tu. Dar cand insusi Putin inaugureaza cea mai mare moschee din Europa in inima Rusiei, asta se cheama ca este inteligenta diplomatica, in viziunea sceleratului ”el”. Deci ce face Putin, nu mai tine de conspiratie, idiotenie sau rea vointa, nu. Asa cum spune acest scelerat, Putin nu este prost mai !!, Putin este un inteligent diplomat 🙂 🙂 🙂 . Pai cum vine asta mai domnule scelerat cu pretentii de om induhovnicit si invatator ? de ce nu ar fi si Iohannis al nostru cu Ponta niste inteligenti diplomati care vor sa construiasca o mega moschee la Bucuresti ?
    Ps : Normal ca in opinia mea, toti cei ce vor sa faca mega moschei in capitalele europene sunt niste lichele in frunte cu Putin si cu Rusia care nici nu exista ca un stat normal ci doar ca o turma de betivani calare pe tancuri , staudnsub amenintarea a cel putin 25 milioane de musulmani cati se afla acum in Rusia. Musulmani vorbitori de limba rusa.

    • crina zice:

      student
      Pai nici nu este prea mare diferenta intre terorismul rus si cel Islamic. Ce te mai mira ? Stangistii si progresistii europeni care ingroapa acum Europe sunt toti admiratori ai rusiei si ai comunismului ateist , in nici un caz ai ortodoxiei ruse care aproape ca nici nu exista.
      Despre acel commentator care se semneaza (el), cunoastem personajul de mult. Cam de pe vremea cand noi insine eram saccsivisti. Cauta si nu-l mai citi, nu face altceva decat sa-si indeplineasca misia spurcata de a arunca cu fecale in tot ceea ce inseamna ortodox si romanesc. Si culmea, in numele credintei ortodoxe in al carei invatator se erijeaza. Securistoid cu state vechi asa ca majoritatea trolilor care-si fac norma zilnica de postari acolo. Acesti viermi spurcati isi primesc partea lor acum in aceasta lume . Mult nu cred ca mai au pana cand vor umple paharul maniei lui Dumnezeu si le va veni ceasul . Sa-I lasam asadar sa se bucure de moment, este momentul lor ingaduit de Dumnezeu (si pentru incercarea, cernerea credintei noastre ). Din fericire, marea majoritate a romanilor nu se mai uita de mult in gurile nespalate ale acestor lichele. Ni se predau pe blogurile lor marile invataturi ale ‘sfintilor rusi’ de parca nicaieri in lume nu mai exista ortodoxie. Si inca si mai rau, se incearca subevaluarea frumoasei ortodoxii romanesti in beneficiul celei rusesti.
      Cat despre invazia musulmanilor in Europa, cand in sfarsit lumea va realiza ca totul a fost regizat de rusia , va fi prea tarziu.
      Dar toata cred ca vin peste noi cu ingaduinta lui Dumnezeu. De cand a fost legiferata acest an casatoria intre homosexuali in SUA, cu tot sprijinul si acordul Europei , parca s-au deschis cupele ingerilor Apocalipsei.
      ( crina – marinarita)

  7. crina zice:

    Cand a inceput aceasta nebunie a refugiatilor musulmani in Europa si cand mai multe voci au presupus ca e posibil sa se planuiasca mari agitatii si varsari de sange in tarile europene, care sa culmineze cu razboi mondial, mi-a venit in minte automat un comentariu mai vechi scris pe acest blog de comentatorul Cristi Marin. Un comentariu parca profetic . Nu mai stiu exact pe la ce articol a fost scris dar presupunerile d-lui Cristi Marin pare ca prind contur. Banuiesc ca majoritatea marinarilor si a celor care citesc acest blog isi amintesc acel comentariu.
    Aveti tot respectul meu domnule Cristi Marin, in caz ca ma cititi. Un foarte bun si fin observator.

  8. Student zice:

    Crina
    Mi-amintesc de comentariul lui cristi marin dar nu stiu ce sa zic.
    Din pacate ai dreptate , SUA a facut o mare si imensa greseala cu legalizarea casatoriilor gay tragand dupa ea si tarile europene. Ceea ce cred ca-i va atrage si pedeapsa. Pacat, mare pacat.
    Dar fi atenta la ce intorsatura iau evenimentele. Dupa ce Putin se intalneste cu Obama si cad de acord asupra modului de atacare a isis in Siria, astazi Rusia incalca orice acord si ataca pozitii ale opozitiei lui Assad. Mai mult, cere ca SUA sa-si retraga avioanele din Siria. Este clar ca Putin provoaca si se grabeste la declansarea nebuniei mondiale. Cred ca e doar o chestiune de timp scurt pana cand vor incepe sa se ciocneasca acolo de nu se va mai sti cine cu cine.
    A cam sosit vremea si nu stiu ce sa mai zic. Si nici nu stiu cine va crea noua ordine mondiala pregatind calea antihristului fiindca mie mi se pare ca SUA va fi exclusa definitiv de la orice tratative ( daca nu cumva va fi chiar distrusa). Doamne apara-ne.

    • Eleonora zice:

      @student
      Foarte corect ai pus problema. Sa sti ca m-am gandit si eu la asta. Peste tot se spune (inclusiv in profetii) ca marele Babilon va fi distrus cu foc , unde marele Babilon ar fi SUA. Nu as sti exact daca babilonul din Apocalipsa ar fi SUA sau UE. Greu de crezut ca vor vrea sa distruga definitiv tarile europene. Toate indiciile sa spunem ca duc spre SUA. Ceea ce tot mai multi observa este ca din ce in ce mai multe state se distanteaza de SUA si politica ei, inclusiv Israelul. De tarile europene nici nu mai zic. In acest timp, tot mai multe state se gudura pe langa Rusia. Putin castiga tot mai multi simpatizanti si adepti. Este privit ca un mare erou curajos ce sta ” contra ocultei mondiale” si Rusia privita ca un posibil salvator impotriva prostiei eurocratilor nostrii si a conducerii SUA.
      Surprinzator (sau nu) observam ca admiratorii lui Putin formeaza un adevarat mix ecumenist : nazisti, fascisti, comunisti, nationalisti, progresisti, atei, musulmani si foaaaaarte curios, a reusit sa includa si ”ortodocsi”. Deasemeni observam ca majoritatea liderilor europeni care il admira pe Putin sunt atei progresisti, umanisti, stangisti, nazisti, fascisti si in general oameni fara Dumnezeu. Chiar si administratia Obama are inclinatii comunistoide. Pare ca toata lumea isi exprima dezacordul impotriva actiunilor Rusiei cu jumatate de gura dar o admira in acelasi timp.
      Nu in ultimul rand, amintiti-va de osanalele facute zilnic de siturile prorusesi ( deveghepatriei, saccsiv, active news, apologeticum, cuvant ortodox si multe altele) si cum ne propovaduiesc acestea ”maretia si sfintenia” maicii Rusia.
      Cand prea multa lume alearga intr-un sens , mie imi miroase ca din acel sens se pregateste ceva urat.
      Ceea ce eu cred in acest moment este ca se va decide probabil eliminarea definitiva a Americii asa cum spuneati si voi. Daca ar fi sa urmam logica stramba a siturilor ”ortodoxiste”, odata cu distrugerea SUA ( marele rau desfranat) ar trebui sa ne bucuram ca in sfarsit omenirea a scapat de acest pilon al noii ordini mondiale. Si ca Rusia ar ramine unica putere imperiala ”ortodoxa”. Raiul va veni pe pamint (!!!).
      (Eleonora – marinarita)

      • cititoare veche zice:

        Neaparat viitorul ghiveci antihristic trebuie sa cuprinda si ”ortodocsi”. Si cine aduna ortodocsii sub acelasi stindard daca nu maica Rusie cea mareata .
        Foarte bun comentariul. Ni se tot inoculeaza temerile de oculta mondiala formata din masoni, evrei , americani si europeni si ne sunt indicate salvarile ca venind eventual din Rusia . Cum sa ne aparam contra ocultei mondiale ne invata tot aceste bloguri asa zis ortodoxe care si-au facut idol pe Rusia. Culmea e ca si nazistii si comunistii si toti ateii europeni vad tot in Rusia noul erou planetar.
        Da, ma gandesc si eu acum, cand SUA si satelitii sai vor fi distrusi, vor zice ca gata , sa terminat cu oculta mondiala ? vine pacea si bunastarea pe pamant ? sau vine cu adevarat uraciunea pustiirii ?

  9. Mihai zice:

    Chiar ma bucur ca am gasit pe cineva care gandeste la fel ca mine sa zcem an problema Rusia.
    prea se ridica n slavi maica rusie si prea multa propaganda pentru ortodoxia rusiei. ca asa zic ei cica ortodoxia rusiei.

  10. Student zice:

    Pai la asta ma gandisem , asta am vrut sa spun. Cred ca au decis in secret atragerea SUA in capcane pentru a o distruge . Nu mai au nevoie de ea acum. Apoi cred ca vor da tot mai multa putere Rusiei. Nu cred ca Putin va fi antihristul dar cred ca din Rusia i se pregateste venirea caci el trebuie sa adune si ortodoxia sub noul imperiu mondial. Si trebuie sa-i adune si pe evrei sub noua era ( vezi intilnirile si intelegerile suspecte intre Rusia si Israel).
    Da faza asta e comica daca ne gandim ca odata cu distrugerea Americii, raiul ar trebui sa vina pe pamint. Cam asa ar trebui sa scrie atunci viermii ortodocsisti ai lui saccsiv & Co. Si ca in sfarsit Rusia va aduce credinta in toata lumea 🙂 . De fapt atunci adevarata ordine mondiala va fi coapta si isi va incepe oficial activitatea.
    Ma mai gandeam la ce spune in Apocalipsa ca :
    – ”toata puterea lor au dat-o fiarei”. Adica toata statele si toti liderii acorda puteri sporite cuiva anume.
    -” fiara a fost , nu mai este si va veni din nou” sau cam asa ceva. Profetiile spun ca fiara se va ridica din nou din adancuri si va reinvia. Saccsivistii si prorusii au incercat sa ne duca pe cai gresite in privinta acestui pasaj biblic spunand ca fiara de care se face vorbire este catolicismul sau alte stafii din imaginatia lor. Nu, este vorba in realitate de reinvierea fiarei rosii, a comunismului venit din Rusia sub o noua forma deliranta (vezi filozofia antihristica a lui Dughin, mentorul lui Putin). Aceasta e fiara care s-a trezit si atrage tot mai mult adepti.
    SUA le sta in gat cu justitiarismul ei si politicile ei invechite. Asa ca o vor distruge , cel putin asa cred si eu. Si cum spunea marinarita Crina, legile desfraului initiate in SUA o vr duce direct in groapa.

  11. cristi marin zice:

    Crina
    Ma bucur ca ti-ai amintit comentariul meu cel vechi. Aducerea musulmanilor in Europa are ca scop iscarea de revolte si mari varsari de sange in tarile europene pentru a le slabi puterea in fata fiarei care sta sa vina. Liderii europeni care se intalnesc cu Putin ( gen Merkel, Hollande, etc) ce crezi ca vorbesc si pun la cale ? treaba cu refugiatii si problemele in tarile europene vine exact pe mana Rusiei. Asta in timp ce, observati va rog, ea se pune bine cu musulmanii construindu-le supermoschei . Noua ordine mondiala pe care Rusia si Germania au gandit-o prin Stalin si Hitler, e aproape sa devina realitate prin actuala alianta Rusia-Germania.
    Si va mai spun ceva in legatura cu palavrele lui saccsiv si ale tuturor propovaduitorilor paranoici ai Rusiei . Va mai amintiti ce spunea Vasile Vieru despre fNOM contra adevarata NOM ? sau adevarata NOM contra fNOM ? in fine, o schema bolnava prin care el incerca sa induca o minciuna. Mai precis el spunea ca astia au creat o NOM in persoana bilderbergilor, evrei, masoni, iluminati …si o falsa NOM in persoana conspirationistilor, a lui Alex Jones si Aaron Russo, asociatii si ”jurnalisti” care ne arata cine ne este dusmanul (adica NOM) si ne indeamna la lupta impotriva acestui dusman ca sa ne eliberam. De fapt acest fNOM ar fi adevarata viitoare NOM iar noi am lupta intr-o directie gresita in favoarea instaurarii adevaratei NOM.
    Ei bine, saccsiv cu toata lihota lui ne arata cum trebuie sa ne ferim si de fNOm care nu ar fi decat un alt nivel in labirintul creat de oculta mondiala de a ne directiona acolo unde vrea ea. Ortodocsistii gen saccsiv si toate siturile lor (conspirationiste) ne aratau aceste lucruri si ne invatau cum sa fugim de ele, aratandu-ne in acelasi timp ”calea”. He he, v-ati prins dragi prieteni.ca aceste paienjenisuri de portavoci care dealtfel se gasesc pe tot cuprinsul Europei , portavoci platite de Rusia, nu sunt altceva decat un alt nivel inca si mai subtil de a directiona alte mase de oameni in acelasi sens. Adica este vorba de schema FFNOM contra FNOM contra NOM. Si s-ar putea sa avem surpriza sa aflam ca exista o schema inca si mai complexa gen
    FFFFNOM – FFFNOM – FFNOM – FNOM – NOM 🙂 . Scheme create sa cuprinda si pe ortodox dar si pe ultimul canibal din aceasta lume. Tineti doar de Hristos si de biserica. Cu stima – cristi marin

    • crina zice:

      Bine ai revenit Cristi Marin 🙂
      Observatia ta este foarte precisa si corecta in legatura cu aceste false NOM . Mai pe intelesul tuturor, avem de-a face cu niveluri de propaganda si manipulare create pentru a include mase mari de oameni , exact ca intr-un joc video. Ca nu poti aduce toti oamenii din lume in aceeasi directie cu acelasi discurs. Au fost create diverse miscari cu diverse stiluri manipulative si diversi lideri care sa acopere absolut tot spectrul de indivizi ai societatii . De aici nu a lipsit interesul pentru crestini ortodocsi, mai ales pentru ei. Astfel, au creat miscarile gen Alex Jones, Aaron Russo si altele pentru a ne ”dezvalui” dedesubturile acestei lumi. Mari mase de oameni au luat-o intr-acolo gandind ca in sfarsit cineva a rupt tacerea si le vrea binele suprem. Apoi au creat un alt tip de miscare asa zis crestin ortodoxa in care liderii lor ne arata ca si Alex Jones si Aaron Russo impreuna cu miscarea lor fac parte din aceeasi schema si ca trebuie ca ortodocsii sa se distanteze de aceia si sa-i urmeze pe ei. Adica pe acesti zeloti care intr-adevar ne vor binele, propasirea dar si, atentie…”mantuirea”. Si iata ca in fata acestui nou discurs, multi crestini ortodocsi au cazut prada inselarii gandind ca cineva s-a gandit si la ei aratandu-le adevarata cale. Se cred chiar alesi si sunt siguri ca au luat-o in directia cea buna. Acesti noi lideri paranoici dau directiile, calea : Rusia, Putin, legionarii, ura de clasa si de rasa, ura de orice si de toate , cultivarea propriei persoane, calomnia si minciuna , razbunari si poate chiar crime in numele credintei si a luptei impotriva NOM.
      Deci iata ca propovaduitorii si cei care pregatesc calea spurcaciunii, au ticluit caderea bisericii ortodoxe in acest mod. Si cred ca la nivelul bisericii ortodoxe au creat mai multe niveluri chiar : nu mai urmati episcopului cutare, urmati lui Teodot. Sau nu mai mergeti in eparhia cutare ca este vanduta, mergeti doar la cele indicate de noi. Ba mai rau, sustin prin portavocile lor securistoide sa iesim de fapt din biserica pentru ca e vanduta. Sa ne rugam, sa facem milostenie, faptele pocaintei si sfintele Taine in afara bisericii. Adica sa ne indracim de tot si sa ajungem mai rau decat musulmanii, budistii si toti paganii. Prin munca spurcata si asidua , prin inducerea confuziei, panicii, fricii, indoielii, prin calomnie si minciuna (vezi blogurile ortodoxiste antisistem proruse) au si reusit in multe cazuri, creind adevarate secte apocaliptice.
      Astfel au acoperit si aceasta patura numita crestinism ortodox.
      (crina – marinarita)

  12. anonim zice:

    Interesante comentari. Aveti dreptate acum cand lumea sufera de confuzie si frica apar fel si fel de indivizi dubiosi care arata calea. Se lupta sa ne fragmeteze biserica ortodoxa ca sa nu mai stim cine e cu noi sau contra noastra pe cine sa urmam si pe cine nu. Este atat de usor sa cadem prada inselarii. O sa ajungem sa ne suspectam toti intre noi si sa nu mai credem in nimic.
    Exista manipulatori pentru toate categoriile de oameni dar cred ca manipulatorii care fac zazanie si produc ura in biserica ortodoxa sant cei mai diabolici si vor lua cea mai mare pedeapsa de la Dumnezeu.

  13. Dan Enache zice:

    Fratilor ! buna seara si bine v-am regasit.
    Trebuie sa intelegem bine situatia si sa avem discernamant .
    Pe de o parte , lucrurile rele care se intampla acum Americii si Europei erau de asteptat. Dupa ateismul generalizat si decaderile moralei crestine au ramas la voia intamplarii . L-au scos aproape definitiv pe Dumnezeu din viata lor si asta dupa ce Dumnezeu i-a ocrotit si indestulat peste masura. SUA a tinut sus stindardul justitiei, a fost un model de stat democratic si crestin si meritul ei cel mai mare a fost implicarea in WW2 cand a salvat la milimetru omenirea de o instaurare a unei terori mondiale si implicit a unei noi ordini mondiale in care Germania si Rusia urmau sa fie lideri. Dar iata ca pentru inmultirea faradelegilor si mai ales a desfraului prin legalizarea sodomiei, au ramas fara ajutorul lui Dumnezeu. Incerc sa vad chestiunea prin prisma crestin ortodoxa. De aceea cupa relelor pare ca s-a dezlantuit asupra Americii si a Europei.
    De cealalta parte, Rusia stim ce si cine este. Nu este nici pe departe acel stat ortodox care se declara. Ba dimpotriva, as spune ca asa precum vrajitoarele in magia alba, foloseste ortodoxia ca paravan in actiunile ei criminale. Dar nu trebuie sa omitem faptul ca totusi exista crestin ortodocsi in Rusia. Atatia cati sunt, dar exista. Si stiu de paranoia lui Putin, stiu ca Rusia nu este mantuitoarea omenirii si mai stiu ca Rusia nu a renuntat la comunismul criminal si ateu. Acestia insa nu au nici o importanta in Rusia si nu vom auzi niciodata despre ei. Pe viitor vor fi si acestia eliminati . Deci Rusia nu este in nici un caz tara care se ridica tot mai mult pentru ca ar fi dreapta in fata lui Dumnezeu fata de SUA si occident. Rusia este folosita ca pedeapsa pentru occidentul apostat , departat de Dumnezeu si pentru mandria si infumurarea lui. Pentru nebuniile la care a ajuns, Dumnezeu ingaduie venirea pedepselor. Apoi va veni si vremea pedepsei Rusiei pentru crimele ei. Nu va vine sa credeti ? Amintiti-va :
    -Imperiul Bizantin crestin ortodox a cazut in fata Imperiului Otoman, pentru caderile sale. Era Imperiul Otoman mai crestin si credincios ? in nici un caz. A fost pedeapsa ingaduita de Dumnezeu.
    – Multele lupte pierdute de Israel, poporul lui Dumnezeu in fata neamurilor pagane pentru neascultarea lor. Erau acele neamuri mai vrednice in fata lui Dumnezeu ? in nici un caz.
    – Anumite abateri din Sfantul Munte Athos pedepsite aspru de Dumnezeu prin sabia musulmana.
    – Fiara rosie bolsevica venita din Rusia (iata ca nu e prima data) care a pus stapanire pe tari intregi si neamuri in toata lumea. Pentru caderea si departarea de Dumnezeu. Aici fac o paranteza si reafirm o mai veche opinie unanima a marinarilor : Romania a platit scump pentru ideologiile naziste necrestine si crimele din perioada legionarilor cu 50 de ani de comunism feroce. Asa a pedepsit Dumnezeu nebunia si departarea de Dumnezeu din acea perioada, aducandu-ne ciuma rosie din Rusia .
    In incheiere si nu in ultimul rand, am recitit inca o data acea parte a Apocalipsei in care se specifica razboiul distrugator. Pina cand nu va cadea Babilonul (marea desfranata), razboiul mondial nu va incepe. Deci razboaiele vor stagna la nivel regional . Cand vom auzi de caderea Babilonului, atunci vom sti ca toate statele lumii vor trece urgent la arme. Probabil ca acel moment se apropie. Dar tot acolo ne spune clar ca adevaratul crestin ortodox nu trebuie sa se teama, daca ei au cu adevarat credinta in suflet. Toate acestea trebuie sa se intample. Crestinul il asteapta pe Hristos si se ingrijeste in continuare de plangerea pacatelor sale si pocainta. Frica este de la diavol. Cei care se lasa infricosati de stirile panicarde ce abunda aproape zilnic, nu au credinta adevarata. Si cei care seamana frica si panica mai ales in Biserica lui Hristos cea luptatoare si triumfatoare, sunt adevarati diavoli.
    (Dan Enache – marinar)

    • Monixa zice:

      Dane
      Vezi ca nu scrie nicaieri in Apocalipsa sf.Ioan Teologul ca Rusia va fi distrusa. Scrie de pedepsele ce le va trimite Dumnezeu bisericilor ( neamurilor) pentru caderile lor. Toti vor trece prin pedepse grele. Rusia, din moment ce i se de putere tot mai multa si va pregati calea antihristului, nu vad cam ce stat i-ar mai putea sta impotriva. Va fi si in Rusia prigoana crestinilor asa cum vor fi prigoniti in toate statele care vor mai ramane.
      Puterea pe care Rusia o capata pe zi ce trece (i se da putere din afara) ma pune serios pe ganduri. Mai ales cand ma gandesc la filozofia ciudata si demonica a lui Dughin care vrea sa stranga la un loc toate relele de pe pamant intr-o uriasa buba plina de puroi. Si aici vrea sa-i includa si pe ortodocsi (adica sa-i decrestineze sau pesemne sa-i elimine daca nu se vor supune ). Politica statelor occidentale si SUA esueaza de la o zi la alta in timp ce aciunile Rusiei sunt aplaudate si tot mai admirate.
      Urmaresc ce se scrie pe facebook si in ultimile zile constat ca vin aplauze si ode la adresa lui Putin si a Rusiei din mai toate colturile Europei si ale lumii. Occidentalii pare ca sunt hipnotizati de ‘eroismul’ putinist.
      Mie-mi este tot mai clar : siturile si blogurile ortodoxiste care continua idolatrizarea Rusiei si a lui Putin fac de fapt propaganda noii ordini mondiale si netezesc venirea antihristului. Tot ei ne creaza modelul viitorului crestin ortodox care trebuie sa fie plin de ura, razbunator, prost, calomniator, idolatru , nesimtit si violent ( cam asa ca saccsiv si minerii lui ). Daca nu vom fi asa, vom fi luati la ochi ca si dusmani ai ”ortodoxiei” lor si vom fi vanati.
      (Monixa – marina virtuala )

  14. Monixa zice:

    Si inca ceva. De acord ca au creat si vor continua sa creeze niveluri de manipulare care sa acopere toate paturile sociale ( asa cum zicea cristi marin FFFNOM contra FFNOM contra FNOM contra NOM , adica diversiune ). La un moment dat cred ca toata populatia globului va fi incorporata intr-unul din aceste niveluri . Nu va mai fi vreo entitate care sa reprezinte scaparea noastra. Ci doar una singura la care toate nivelurile si diversiunile lor se vor opri : Biserica lui Hristos cea adevarata. Nu vor putea cu nici un chip sa o incorporeze in nici unul din nivelurile lor. De aceea o vo uri cumplit si o fac deja de acum. De fapt o fac de peste 2000 de ani. Sa ne rugam sa facem parte pana la sfarsit din corabia lui Hristos si sa nu ne lasam corupti de unul din nivelurile lor .

  15. cititoare veche zice:

    pentru Marinari
    Cata dreptate aveti. Cititi articolul aparut pe mai toate canalele si surprinzator si pe situl Cuvantul Ortodox. Insusi Junker a spus raspicat de la forurile europene ca trebuie sa inceteze atitudinea ostila fata de Rusia si trebuie recunoscuta ca mare putere. Totodata loveste in SUA si propune Europei sa se distanteze .
    A inceput official ridicarea in slavi a Rusiei si a lui Putin. Fiara s-a trezit si intinde tentaculele asupra intregii lumi. Tara de bastina a comuismului ateu si-a facut admiratori in toata lumea (admiratori atei, comunisti si uratori de Dumnezeu, evident).
    Am verificat si eu pe siturile europene si pe facebook. Da, ma inspaimanta slava pe care toata lumea de pe toate continentele au inceput sa o dea Rusiei. Fiara este repusa in drepturi.
    Se pare ca cei ce propovaduiau ‘ortodoxia Rusiei’ (adica propaganda rusa) vor incepe sa taca incheindu-si misiunea de pregatire a lumii.

  16. eugeniu zice:

    cititor nou.Am o multime de nedumeriri printre ele –Femeile ar trebui sa stea in partea stanga a naosului acoperite pe cap si daca nu mai este loc in partea dreapta in urma barbatilor.Nu e respectata aceasta regula. Sunt primite femei sa ia impartasanie cu capul descoperit, rujate si multe in pantaloni imbracate.Parintele Arsenie Boca spunea -pantalonii la femei-mult mai grav calipsa de basma la rugaciune.Astept niste lamuriri. va multumesc Doamne Ajuta

    • gerica64 zice:

      In general se respecta partea femei/barbati problema este ca barbatii sunt foarte putini care vin la biserica si asta se poate constata oricand.Ce sa mai faca si preotii din moment ce 90% din femei umbla in pantaloni rujate vopsite si masculinizate de societatea in care traim?Sa citim profetiile sfintilor care au spus ca femeile se vor purta ca barbatii si barbatii ca femeile ,sunt vremurile de pe urma se vede cu mintea si ochiul liber astfel se ajunge la multe compromisuri care bineinteles nu sunt agreate de Dumnezeu.Mai pe scurt Caderea Credintei face ca toate acestea sa se intample.

Lasă un comentariu