Numărul persoanele care intră în depresie este într-o creştere alarmantă

Peste 350 de milioane de persoane din întreaga lume şi peste două milioane de români suferă de depresie, iar numărul persoanele care intră în depresie este într-o creştere alarmantă, se arată într-un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, prezentat de Centrul de consiliere şi educare pentru sănătate.

În opinia specialiştilor, factorii declanşatori ai „bolii secolului” sunt diferiţi în prezent faţă de acum câteva decenii, dificultăţile economice, şomajul, catastrofele şi conflictele fiind cauzele care pot creşte semnificativ riscul de depresie.

„Netratată la timp, depresia poate duce la sinucidere, iar anual numărul persoanelor care au ales să-şi pună capăt zilelor ajunge la un million în lume. În acest context, psihologii trag un puternic semnal de alarmă şi consideră că un tratament aplicat din timp poate opri boala să escaladeze în forma sa cea mai gravă – dorinţa de sinucidere sau chiar sinuciderea”, se arată într-un comunicat transmis, joi, MEDIAFAX

Specialiştii au mai constatat că tinerii de azi sunt mai depresivi faţă de tinerii din generaţiile trecute, deoarece factorii declanşatori din actualitate sunt mai numeroşi şi mai variaţi.

„Tinerii de azi se confruntă cu efectul unei rate crescute a divorţurilor, cu efectul plecării părinţilor la muncă în străinătate, cu încercarea aproape disperată câteodată de a fi la înălţimea cerinţelor societăţii de consum – haine de firmă, telefoane deştepte, tot ce acum este apreciat şi înainte nici măcar nu exista”, afirmă psihologul Mihaela Sârbu, preşedintele Centrului de consiliere şi educare pentru sănătate.

Printre factorii declanşatori ai depresiei în rândul tinerilor se mai află explozia de tehnologie şi de concepţii exportate, coroborate cu timpul din ce în ce mai puţin pe care părintele îl acordă copilului, lipsa de mişcare şi de activităţi sănătoase, monotonia etc.

„Toate acestea duc inevitabil la stres, anorexie, comportamente bizare, consum de droguri şi alcool şi, evident, la depresie, iar numărul de sinucideri în rândul tinerilor a crescut alarmant şi numărul celor care intenţionează să întreprindă acţiuni pentru combaterea fenomenului nu acoperă nevoile reale. De asmenea, lipsa unui mediu stabil si sănătos în familie, lipsa de comunicare directă (nu prin intermediul mijloacelor indirecte- Facebook, etc), slaba acoperire a nevoilor de bază – alimentaţie sanatoasă, mişcare, chiar şi micile articole vestimentare care ne oferă mici bucurii, lipsa sau slaba exprimare afectivă – prin gesturi ale apropiaţilor, duc inevitabil la nemulţumiri şi acumulează frustrări care dacă nu sunt manifestate sau conştientizate se transformă în simptome fizice, comportamentale şi instabilitate emoţională”, arată psihologul Mihaela Sârbu.

Ea susţine că semnele unei depresii sunt vizibile şi se împart pe categorii.

„Principalele simptome, uşor de observat, dacă suntem atenţi, sunt: modificări în dispoziţia afectivă – apare tristeţea, apatia, iritabilitatea, izolarea socială, pierderea interesului pentru orice activitate, pierderea interesului pentru activitatea sexuală, nimic nu ne mai bucură şi nu ne mai produce plăcere sau stârneşte interes. Dacă suntem atenţi unul la celălalt se vede, se simte. Persoana care se apropie de depresie sau are deja una, nu se mai îngrijeşte, nu îşi mai schimbă hainele, nu mai face duş, mănâncă mai mult decât de obicei, sau nu are poftă de mâncare, apare insomnia sau hipersomnia. În majoritatea cazurilor, oamenii neavând informaţiile necesare, încep sa meargă pe la toţi medicii, crezând ca sunt bolnavi – pentru ca apar simptome fizice – somatizări noi le spunem. Nu îşi dau seama că au depresie, iar dacă au norocul să întâlnească un medic care să-i trimită la psiholog, zic că nu sunt nebuni sau că depresia este un fason. Este un cerc vicos”, explică psihologul.

SURSA

http://www.mediafax.ro/social/peste-doua-milioane-de-romani-sufera-de-depresie-tinerii-de-azi-mai-depresivi-decat-generatiile-anterioare-13296658

 

Specialistul spune că pentru a ajuta o persoană care a intrat în depresie trebuie să o asiguri că nu este singură, că este acceptată fără să fie criticată şi să i se ofere afecţiune şi atenţie, răbdare şi blândeţe.

„Este nevoie şi de ajutorul unui specialist, câteodată chiar de tratament medicamentos. Este foarte important să îi motivăm, să fim suportivi, pozitivi, prezenţi, disponibili şi deschişi. Este foarte important să ştie că depresia se vindecă, se ameliorează, se tratează”, afirmă Mihaela Sârbu.

Ea mai arată că nu există un program guvernamental care să combată acest flagel.

Specialiştii cred că aceste proiecte naţionale menite să lupte împotriva depresiei trebuie să pornească cât mai urgent, prin ample campanii de informare în mass-media, în şcoli şi în licee, accesibile sau chiar gratuite.

Acest articol a fost publicat în ATENTIE! și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Numărul persoanele care intră în depresie este într-o creştere alarmantă

 1. dinu zice:

  Singurul si unicul yratament este credinta in domnul isus tinerii nu sint invatati lumea sa indepartat tare de dumnezeu.

 2. o oarecare zice:

  Depresia apare din cauza mandriei in primul rand. N-am crezut asta cand mi s-a spus chiar mie in urma cu cativa ani buni. Ulterior m-am convins ca este chiar asa. Daca ne obisnuim cu un trai mai simplu, atunci nu ma alergam cu gura casacata dupa bani in strainatae, ci cautam sa ne agonisim comori in cer. Ceea ce se intampa in lume este prin lucrarea necuratului care lucreaza in noi prin patimille noastre. Abia asteapta necuratul sa ne vada in deznadejde. Cel mai mare pacat. Sfantul Siluan Athonitul are o carte admirabila pe aceasta tema: intre iadul smereniei si iadul deznadejdii

  Ne indreptam spre sclavia electronica, iar fara o credinta puternica vom cadea precum mustele.
  Sclavul este sclav si nu are nevoie de nume, ci doar de numar. Hristos S-a rastgnit pentru noi pentru a fi liberi, nu sclavi. Sistemul lucreaza cu viclesug pentru a se ajunge de la nume la numar. Atunci cand se pune problema sa primim ceva, indiferent ce, pe mana dreapra sau pe frunte fara de care nu putem nici vinde, nici cumpara, trebuie sa ne amintim cuvintele Apocalipsei. Fara panica, ci doar cu trezvie constanta pentru a reusi sa facem voia lui Dumnezeu.

  ,,Si ea (fiara) ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte. Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase” (Biblia,Apocalipsa, 13:16-17)

  S-a demonstrat legatura dintre cip si semnul 666 si in cartea urmatoare:

  http://apologeticum.files.wordpress.com/2009/01/apocalipsa13.pdf

  E foarte important cum este intitulat capitolul 13 din Apocalipsa: ,, Fiara care se ridica din mare defaimeaza pe Dumnezeu si da razboi sfintilor. O alta fiara, proorocul mincinos, se ridica din pamant. Numele celei dintai este 666.” De aici deducem ca este vorba despre doua fiare. Cea care se ridica din mare si da razboi sfintilor si al carei numar este 666 sunt duhurile rele care actioneaza prin oameni si dau razboi sfintilor. Oare nu cumva fiara iesita din mare lucreaza chiar si prin unii dintre noi atunci cand dam razboi sfintilor? De ce sa ascultam sfaturi corecte politic si neglijand avertizarile sfintilor?

  ,,Cine se inchina fiarei si chipului ei si primeste semnul ei pe fruntea lui, sau pe mana lui, va bea din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat,in potirul maniei sale, si se va chinui in foc si in pucioasa, inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului. Si fumul chinului lor se suie in vecii vecilor. Si nu au odihna nici ziua nici noaptea cei ce se inchina fiarei si chipului ei si oricine primeste semnul numelui ei.” Biblia; Apocalipsa, cap. 14, versetele 9-11

  Deci numarul 666 este in legatura stransa cu fiara care apare din mare, adica duhurile necurate. Adica, mai exact, cea dintai fiara va lucra direct prin oamenii stapaniti de aceste duhuri necurate. Eu sunt doar o mireanca proasta, dar asa inteleg Apocalipsa. Fiara cea dintai nu numai ca lucreaza, dar si-a pefectionat metodele, este din ce in ce mai eficienta. Căti sfinti a ucis miseleste sau mai pe fata in ultimii cincizeci de an! N-o vedem, dar ea exista si tare se mai teme de Molifte si de oamenii virtuosi.

  Asadar, lupta noastra este cu fiara din noi in primul rand. Sa nu ne facem apostoli ai fiarei cele nevazute indemnanad lumea sa-si ia un numar al carui semn este 666 si sa nu ne lipim prea mult de cele materiale. Scopul vietuirii crestine este dobandirea Duhului Sfant, nu dobandirea bogatiilor si aplacerilor. Daca o biruim pe aceasta si dobandim Duh Sfant, atunci putem face fata provocarilor necuratului. Traim vremuri de cernere.

  Prorocul mincinos, cea de-a doua fiara, va aparea cand va ingadui Dumnezeu si cand pecetluirea se apropie de faza finala.

  ,,Si am vazut ca o mare de cristal, amestecata cu foc, si pe biruitorii fiarei si ai chipului ei si ai numarului numelui ei, stand in picioare pe marea de cristal si avand alautele lui Dumnezeu. Si ei cantau cantarea lui Moise, robul lui Dumnezeu, si cantarea Mielului, zicand: Mari si minunate sunt lucrurile tale, Doamne Dumnezeule, Atottiitorule! Drepte si adevarate sunt caile Tale, Imparate al neamurilor! Cine nu se va teme de Tine, Doamne, si nu va slavi numele Tau? Ca Tu singur esti sfant si toate neamurile vor veni si se vor inchina inaintea Ta, pentru ca judecatile Tale s-au facut cunosccute.” ” Biblia; Apocalipsa, cap. 15, versetele 2-4.

  Asa cum ne sfatuiesc Sfintii Paisie Aghioritul si Lavrentie de Cernigov, acceptarea documentelor cu microcip constituie o CADERE, din care nu ne vom putea reveni atunci cand se va pune problema acceptarii microcipului implantat.

  • DE PE BLOGUL CRITERII NAȚIONALE:

   Cardul de sănătate ne expune la pericole majore. Citește și dă mai departe
   Publicat Wednesday, 02 July 2014 18:52

   Cardul de sănătate ne expune la pericole majore. Citește și dă mai departeAcestea sunt informaţiile din microcipul cardului:
   – numele, prenumele şi CNP-ul asiguratului;
   – codul unic de identificare în sistemul de asigurări;
   – numărul cardului naţional de sănătate;
   – diagnostice medicale cu risc vital şi boli cronice;
   – grupa sanguină şi RH-ul;
   – acceptul exprimat în timpul vieţii de a dona organe după deces;
   – numele medicului de familie şi datele lui de contact.
   * Citiţi şi spuneţi şi altora, poate aşa realizăm cât este de grav ceea ce ni se întâmplă, fără informarea corectă şi fără acordul nostru.
   Incepem prin prezentarea opiniei unui medic român, nu unul oricare, despre cardul de sănătate:

   Dr. Vasile Astărastoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România declară:
   – Cardul de sănătate cu microcip este un abuz din partea statului şi comporta riscuri pe toate planurile !!!
   – Cardul este numai APARENT in favoarea asiguraţilor.
   – Este periculos sa fie puse informaţiile medicale personale pe microcip, deoarece acesta nu este protejat . Oricine are un cititor de cipuri compatibil poate sa afle tot. Acest lucru violează
   drepturile la intimitate si la demnitate ale persoanei si poate sa aduca mari prejudicii.
   – La Consiliul Europei există o presiune imensă din parteafirmelor de asigurări pentru a deveni legal accesul la informaţiile despre sănătatea oamenilor.
   – Forţa financiara uriaşă a acestor “rechini” face ca datele despre posibilele boli ale oamenilor să ajungă la ei pe birou pentru ca ei sa ştie dacă fac sau nu poliţele de asigurare şi la ce preţ .
   – Există riscul discriminării persoanelor, pe baza informaţiilor personale asupra stării de sănătate, atâta vreme cât acestea nu mai sunt protejate.
   – Datele medicale pot sa fie utilizate inclusiv pentru a distruge o persoana , mai ales intr-o societate conflictuală ca cea din România!!!
   – Este o incercare de abuz din partea statului si nu exista dezbateri publice !!!
   – Se introduce o noua taxa , fara ca populaţia sa fie intrebata, deşi românii plătesc asigurările de sănătate.
   – In privinţa donării de organe : vom intra in circuitul european şi vom trimite numărul de organe disponibile spre alte ţări.
   – Cui vor folosi organele luate de la romani ??? Ce bani si ce organizaţii sunt in joc ???
   – Cine va apăra “prostimea” de cei care vor dori să le comercializeze organele, pe milioane şi milioane de euro sau dolari ?
   – Ca să înţelegem mai bine: in Spania (unde exista acordul prezumat din partea familiei pentru prelevarea de organe), s-a ajuns la puternice discriminări împotriva imigranţilor , care nu au familiile alături de ei.
   – Deci nu are cine să-i apere de reţelele de “transplant de organe” !!!
   – Exista un comerţ ilicit de organe de transplant , este dovedit, iar acordul prezumat, aşa cum este prevăzut în România, ridică mari semne de întrebare.
   – Medicii sunt şi ei oameni. Dacă ne uităm la istoria sec. XX, vedem că medicii erau cei care făceau experimente în lagărele de concentrare naziste, medicii erau cei care făceau abuzuri in în domeniul psihiatric. Si în cazul transplantului de organe tot medicii pot sa ajunga la abuzuri daca legea si autorităţile permit şi încurajează. Cardul cu microcip asta face !!!
   – Ultimul exemplu este A1H1 ( gripa porcină ). In acest moment s-a dovedit ca cei care au întreţinut spaima au avut contracte cu firmele care au produs vaccinurile .
   – Cardul de sănătate cu microcip (putea sa fie si o varianta fără) creează mari dificultăţi şi poate chiar împiedica accesul la serviciile medicale .
   – Cardul de sănătate este “arma” cu care guvernanţii vor să scoată de la români sume uriaşe de bani, un ” furt al secolului ” săvârşit în dauna celor care plătesc legal asigurările de sănătate, dar NU VOR CARD DE SĂNĂTATE!!!
   – Decizia guvernanţilor noştri, pe care nu o contestă vehement nici televiziunile, nici opoziţia parlamentară, este halucinantă:CEI CARE PLĂTESC DIN SALARIU SAU PENSIE SERVICIILE MEDICALE DE STAT, DAR NU VOR CARD DE SĂNĂTATE, VOR PLĂTI TOATE SERVICIILE MEDICALE DE CARE AU NEVOIE!!!
   – Altfel spus, românii care nu vor cardul cu microcip vor plătide 2 ori asistenţa medicală.
   – Şi românii tac, românii se uită cum începe un nou jaf naţional şi stau ca mieii la tăiere .
   – Televiziunile vorbesc de Egipt, politicienii se bat pentru funcţii în Parlament . Ce minunăţie de neam suntem!!!
   – Potrivit hotărârii de Guvern, contravaloarea cardului de sănătate va fi suportată de asigurat, adică si obligatoriu şi plătit de “prostime”!!!
   – Medicii de familie vor trebui să plătească şi ei pentru cititoarele de carduri şi să aibă şi internet de banda largă pentru a avea legătură cu sistemul informatic !!!
   – Forul Ortodox Român vine cu exemple ale unor ţări care au clacat în acest experiment:
   – În Marea Britanie, s-au pierdut datele a 93% din asiguraţi.
   Germania a dat 1,7 miliarde de euro pentru implementareaparţială a unui astfel de sistem şi acum l-au stopat.
   – De ce pornim noi ceva ce nemţii au stopat ?
   Cine are interese în a controla românii si la capitolul sănătate şi organe?

 3. student zice:

  Perla de pe blogul antiortodox saccsiv : ‘ Parintele Mihai Aldea sustine ortodoxia si artele martiale’.
  De spus pentru aia care nu stiu ca pr.Aldea este pretin bun cu saccsiv (nu stim bine care este mentorul cui, pr.Aldea lui saccsiv sau saccsiv lui pr.Aldea).
  Iarasi a-nceput distrusul asta cu lectii de ortodoxie si arte martiale, subiecte de el preferate. Incepe acum sa le reia ca nu mai are ce sa mai publice. In curand va relua si o mai veche tema a lui, crestinul si armele.
  Saccsiv , pentru aiurelile repetate ale pr Aldea , i-a luat foc biserica anul trecut cand toti cretinii tai se intrebau : oare masonii i-au facut de petrecanie ? dar niciunul dintre ei nu s-a gandit ca asta o fi fost un semn divin ca sa se mai potoleasca parintele cu scornelile acestea. De fapt cretinii s-au prins ca a fost un semn dar au aruncat repede fumigenele : masonii au vrut sa-l pedepseasca !!! asa cum strigai si tu ca te urmaresc ”dusmanii”, ai fost ”prigonit” de sistemul care de fapt te-a eliberat si ca holera aia de o numesti tu blog o sa fie inchis de sistem ca este miezul din univers. Stai sa -ti bag si eu cateva anateme :
  *deie Domnul sa-ti bubuie calculatorul sa iasa fum din el, sa-ti arda cablurile si sa nu mai ai niciodata acces la net :))

  • Crina zice:

   @student
   Stai tu linistit ca blogul saccsiv nu va fi inchis deloc de nici un sistem. Au un motiv foarte foarte intemeiat pentru a nu-l inchide ci dimpotriva , a-l promova (cum de altfel l-au si promovat pe internet : le face lor munca murdara lovind biserica din interior. La cat de mult sminteste , perverteste si arunca in derizoriu credinta ortodoxa, este instrumentul perfect pentru sistem. Presa si televiziunile ataca din exterior, blogurile de acest tip ataca din interior. Gandeste-te si tu, un articol ca cel semnalat de tine (ortodoxia si artele martiale) este pe placul sistemului evocat de ei. Terfelirea bisericii si a ierarhilor, indemnurile la schisma , confuzia generala creata si starea permanenta de panica si paranoia vin toate exact pe mina sistemului . Mai pune la socoteala si scarba, lehamitea generate de un astfel de blog in mintea si inima celor care sunt in afara ortodoxiei si ar fi interesati sa o cunoasca. Vor fugi mancand pamintul in timp ce ereticii si paganii, sectantii si dusmanii bisericii vor asocia ortodoxia cu acesti fanatici care nici macar nu sunt cu adevarat ortodocsi. Acesta este si scopul lor principal.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s