Statuia templului satanic amplasata in Oklahoma

 

Iata si prima poza cu statuia Templului Satanic, amplasata in Oklahoma

 
 

In luna ianuarie v-am adus la cunostinta planurile Templului Satanic de a ridica o statuie de doi metri chiar in fata casei de stat din Oklahoma. Este vorba de o statuie a lui Bafomet ce include si citate din scrierile lui Wiliam Blake.

Finantat via Indie GoGo, proiectul a capatat proportii, iar satanistii au in plan acum constructia mai multor astfel de statui. Proiectul este inca in faza de legalitate, insa un reprezentant ACLU declara ca aceasta organizate are toate drepturile pentru a ridica monumentul.

Conform unui comunicat emis de Templul Satanic, statuia ar servi ca un simbol al compasiunii si empatiei intre toate fiintele de pe acest pamant. In plus, este si un obiect practic: oamenii il pot folosi ca un scaun, indiferent de varsta. Poti sta in poala lui Satan pentru inspiratie sau contemplare.

The Raw Story explica ca cererea organizatiei este una ce in mod normal ar avea sanse de reusita. Statuia ar protesta impotriva lipsei separarii dintre biserica si stat. Oklahoma a finantat in 2009 ridicarea unui monument simbol al Celor 10 Porunci care a fost construit in 2012.

Templul Satanic nu este singura organizatie care a aplicat pentru ridicarea unui monument. Cereri au fost primite si din partea Bisericii Monstrului Zburator din Spaghete.

Brian Werner, solist al grupului american Vital Remains dar si Preot Inalt al Templului Satanic, comenteaza situatia:

‘Am vrut un design cat mai putin ofensiv, family-friendly. Am vrut si ceva interactiv. Nu avea nicio semnificatie istorica. Sunt doi serpi pe spatele statuii, acelasi simbol pe care il gasesti in toate spitalele din lume. Statuia simbolizeaza libertatea, una din fundamentele credintei noastre.’

‘N-am vrut sa punem o cruce intoarsa, vrem sa transmitem un mesaj. Trebuie sa existe dualitate. Nu toti americanii sunt crestini.’

 

sursa articol

http://www.metalhead.ro/stiri/iata_si_prima_poza_cu_statuia_templului_satanic_amplasata_in_oklahoma

 

Acest articol a fost publicat în STIATI CA... și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s