25 de morti la Kiev!

 

Razboi civil in Ucraina

Noi ciocniri au avut loc marţi la Kiev între protestatarii antiguvernamentali şi poliţişti. Parlamentul a fost luat cu asalt, la fel şi sediul partidului preşedintelui Viktor Ianukovici. Poliția a luat cu asalt euromaidanul din Kiev, iar cel puțin 25 de persoane, printre care șase oameni ai legii, au murit în noaptea de marți spre miercuri.

Cel puţin 25 de persoane au murit şi alte 100 au fost rănite, marţi, în confruntările dintre forţele guvernamentale şi manifestanţi în centrul Kievului, care era cuprins de flăcări miercuri dimineaţa, relatează Russia Today, în pagina electronică.

Marţi a fost ziua cea mai sângeroasă a revoltei ucrainene, poliţia antirevoltă folosind tunuri, grenade asurzitoare şi alte mijloace pentru a disersa protestatarii. Unii dintre manifestanţi au ripostat cu bâte de baseball sau alte mijloace.

Situaţia s-a calmat cu greu peste noapte. Fumul dens şi flăcările ce se ridicau de la pneurile incendiate continua să se vadă în jurul Pieţei Independenţei, la mică distanţă de Parlament. Explozii de mică intensitate s-au auzit toată noaptea, acestea fiind cauzate de petardele aruncate de manifestanţi şi, probabil, de grenadele asurzitoare lansate de poliţişti împotriva mulţimii.

Manifestanţii au ridicat baricade toată noaptea, formând lanţuri umane pentru transportarea cărămizilor, pietrelor şi lemnului în anticiparea unei alte ofensive a poliţiei.

Forţele de securitate ucrainene au înaintat, într-adevăr, în pofida baricadelor, după care s-au oprit, cel puţin pentru moment.

Kievul a fost centrul acţiunii, aici fiind ucişi nouă poliţişti, 11 protestatari şi un angajat de la sediul partidului de guvernământ, potrivit oficialilor.

Dar incidente nu s-au petrecut numai în capitală. Poliţia a conformat că protestele s-au răspândit şi în vestul Ucrainei, unde manifestanţii au atacat poliţia şi ofiţerii guvernamentali din mai multe regiuni.

Procuratura generală a Ucrainei a acuzat protestatarii de violenţe, afirmând că în afară de cei morţi, există şi cel puţin 100 de răniţi.

Protestatarii opoziţiei proeuropene din UCRAINA au luat cu asalt, marţi seară, sediile administraţiei regionale şi poliţiei din oraşul Liov, situat în vestul ţării, relatează AFP, citată de Mediafax.

Aproximativ 500 de opozanţi au aruncat cu pietre în direcţia sediului administraţiei regionale, după care au intrat în interior fără să întâmpine rezistenţă. Ulterior, aproximativ o sută de protestatari au luat cu asalt sediul poliţiei regionale.realitatea.net

Acest articol a fost publicat în CRIZA și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s