Urmeaza o furtuna economica perfecta

Avertismentul unui grup bancar prezent si in Romania: Urmeaza o furtuna economica perfecta

Grupul bancar Societe Generale, prezent in Romania prin BRD, a transmis un avertisment alarmant legat de evolutia economiei la inceputul lui 2014.

Institutia a enumerat principalele pericole care pandesc mediul de afaceri la nivel mondial intr-o nota adresata clientilor, informeaza Business Insider.

„Din cauza volatilitatii resimtite saptamana trecuta in pietele emergente, se pune intrebarea daca va urma o furtuna perfecta in economia globala, avand in vedere problemele din China si faptul ca Europa se indreapta aproape cu siguranta spre deflatie. Mai mult, evenimentele recente arata ca investitorii fug de batranul continent, desi are nevoie de capital.

Nu suntem convinsi, totusi, ca reformele anuntate pana acum in Europa sunt suficiente pentru a aduce cresterea economica la o rata atat de mare incat sa puna datoria publica pe o traiectorie sustenabila”, se arata in nota Societe Generale.

Sefa FMI: Un risc nou pentru economie – indicatorul care este mult sub tinta

Mai mult, bancherii considera ca apele nu se vor calma nici in aceasta saptamana, astfel ca tensiunile vor plana in continuare asupra economiei globala.

Saptamana trecuta, si economistul Nouriel Roubini a precizat ca lumea se indreapta catre o „furtuna perfecta in economie”.

„Luand in considerare scaderile inregistrate de sectorul industrial in China, deprecierea monedei argentiniene, iar tensiunile politice si sociale din Ucraina, Turcia si Thailanda au escaladat din nou, este clar ca atat statele emergente, cat si cele dezvoltate vor fi afectate de contagiune”, a avertizat atunci Roubini.

Termenul de „furtuna perfecta” este folosit pentru a descrie momentul in care o combinatie rara de factori duce la agravarea unei situatii.

 

SURSA

http://www.ziare.com/economie/analiza-economica/avertismentul-unui-grup-bancar-prezent-si-in-romania-urmeaza-o-furtuna-economica-perfecta-1280827

Acest articol a fost publicat în CRIZA și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s