BEZNA VINE DIN APUS

 Americanul care marturiseste isi asuma represalii. Englezul care raspunde in chestionar ca e religios nu mai poate spera sa fie angajat …

Romeo:

Ieri seara la emisiunea “Lumina celui nevazut” – TV Trinitas, a venit un doctor convertit la ortodoxie din SUA.
S-a ajuns spre sfasitul emisiunii la Sf Maxim Marturisitorul, la faptul ca i s-a taiat limba si mana dreapta pt ca a marturisit dreapta credinta.

Pe ocolite, americanul a aratat ca in spatiul public american, asumarea martuirisirii credintei ortodoxe (“a fi crestin practicant”) inseamna sa iti asumi represalii.
Cu parere de rau a remarcat faptul ca situatia evolueaza spre o persecutie care va da martiri; si asta in tara care de peste doua secole lupta pentru “libertate” pretutindeni in lume.

Americanul vorbea de martiriu ca de ceva contemporan. Ar trebui sa existe inregistrarea online pe Tv Trinitas.

E o chestiune de timp pana va fi simtita in toata grozavia ei si la noi….
Cosmin:

@ Romeo

Foarte adevarat. Fratele meu e in Anglia si i sa cerut la angajare sa raspunda la un chestionar. Pe acel chestionar una din intrebari era daca esti religios. Fratele meu mi-a marturisit ca daca raspunzi afirmativ, ai sanse aproape 100% sa nu prinzi acel loc de munca.

Cititi va rog si:

PROFETII DESPRE AMERICA. Staretul Ignatie: „Ceea ce a inceput in Rusia se va incheia in America”. Parintele Serafim Rose: „Noi traim vremurile din urma, Antihrist este aproape”. Staretul Antonie: „Va fi stearsa de pe fata pamantului Sodoma – New York. Nu va ramane fara rasplata nici Gomora – Los Angeles

Dextro

Sa vezi daca spui ca postesti, in Anglia, cum te intreaba imediat, zambind, ”esti musulman?” Daca spui ca esti crestin nu inteleg de ce postesti si te privesc ca pe un ciudat. Cred ca faci parte dintr-o secta ciudata. Nu stiu daca asta este un motiv pentru angajare sau impotriva ei, mie mi-a dat Dumnezeu o meserie de care sa aiba nevoie si fac pe spatele meu destul profit ca sa-i mai intereseze ce cred eu insa cert ca este ca un crestin practicant este vazut ca un fel de ciudatenie in Anglia. Recomand romanilor care trec prin astfel de situatii sa spuna ca sunt crestin ortodocsi si sa adauge ca sunt asemeni grecilor si rusilor. Prin asta englezii fac mai repede legatura cu religia ta si nu te mai privesc la fel de ciudat dandu-si seama ca exista totusi undeva in lume o majoritate din care faci parte si, eventual, afirma mirati sau chiar rusinati ca nu stiau ca grecii si rusii postesc. Pe langa directia evident anticrestina a guvernului lor, englezul de rand, ca orice om, se teme de ceea ce nu a mai auzit si nu stie ce altceva mai implica asta. De aceea este bine sa limpeziti aspectul asta inainte de suporta consecntele unei neintelegeri.

 

sursa

http://saccsiv.wordpress.com/2013/11/29/comentariile-zilei-29-11-2013-bezna-vine-din-apus

Acest articol a fost publicat în STIATI CA... și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s