Saracia incepe sa se profileze si in Canada

canadienii se indreapta in numar din ce in ce mai mare catre cartelele de mincare oferite de guvern. Saracia incepe sa se profileze in Canada. Atentie celor ce doresc sa emigreze in orice conditii.

 Refacerea economica pe care o trimbiteaza presa canadiana, nu a ajuns sub nici o forma la cei ce ar fi trebuit sa beneficieze de ea si sa o simta, acestia devenind, cei mai multi dintre ei, “prizonierii” cartelelor de mincare date de guvern lunar, ei depasind toate recordurile canadiene de-a lungul anilor de capitalism.

Numarul celor ce isi duc viata pe cartele de mincare, avind parte in cea mai mare masura de alimente expirate, din ceea ce am vazut in vizitele mele de informare pe la centrele de distributie a alimentelor pe cartele, acest numar este prezentat in statistici din Martie ale fiecarui an calendaristic.

Anul acesta, in Martie, numarul celor ce beneficiau legal de cartele de mincare, fiind inregistrati in baza de date a guvernului, era in Canada, de 833.098 de persoane, la o populatie de putin peste 30 de milioane in total, cu 23% mai multi decit la inceputul Recesiunii, in 2008, dupa cum declara Food Bank Canada.

Nivelul de dependenta fata de aceste cartele de alimente, reflecta o stare de spirit in cadrul mai multor grupuri intrate in studiu.

 

 

Unul din zece canadieni care se prezinta la bancile de alimente, are loc de munca, dar este atit de prost platit, incit nu isi poate plati hrana. Paradoxul si rusinea societatii canadiene, este faptul ca se cunoaste acest lucru la nivel guvernamental si li se ofera cartele de mincare. Deci una dintre primele opt tari industrializate din lume , recunoaste prin aceasta atitudine de acceptare a angajatilor la bancile de mincare, faptul ca acest capitalism nu mai functioneaza deloc.

Persoanele singure sint in numar din ce in ce mai mare la centrele de eliberare a alimentelor pe cartele, iar numarul persoanelor cu probleme de sanatate care au nevoie de hrana de la bancile de mincare canadiene , au crescut la nivele nemaintilnite, ele primind niste compensatii guvernamentale din care nu isi pot cumpara mai nimic.

Unul din zece beneficiari ai alimentelor de la Food Bank, este aboriginal si tot unul din zece, este recent emigrant, ceea ce arata ca in medie, unul din trei emigranti noi veniti, traiesc pe cartele de mincare. Aceste cifre reflecta un grad de saracie avansat si in crestere. Peste 76% dintre cei ce sint alimentati de bancile de mincare expirata, sint copii.

Pierderea locurilor de munca platite decent, in favoarea Chinei si tarilor asiatice, este una din ratiunile pentru care chiar angajatii, nu isi mai pot permite sa cumpere alimente si apeleaza la cartele de la guvern.

Ajutorul de somaj si asistenta sociala in general a devenit din ce in ce mai greu de obtinut si a fost redusa valoric, ceea ce nu este in masura sa asigure o securitate alimentara cit de cit celor in nevoi.

Populatia de la bancile de alimente din Canada, este mai numeroasa decit populatia provinciei New Brunswick.

Cresterea numerica a acestor amariti din fata bancilor de alimente din Canada, este de peste 52%, fata de 2008, pentru cei din teritoriile nordice, pentru ei, fiind singura sursa de hrana si nemaingindindu-se la alte posibilitati de procurarea hranei.

Cam asa arata realitatea canadiana in procesul de “refacere” economica mediatizat fara rusine de trupele de raspindaci din ziarele si revistele canadiene.

Este un punct de reflectie pentru cei ce inca doresc sa emigreze in Canada si nu sint bazati pe ceva anume, crezind ca este paradisul global.

 

Adrian Cosereanu

 

http://www.alternativaromaniei.com/index.php?o

Acest articol a fost publicat în CRIZA și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s