Ortodoxia este biruitoare!

De ce-am fi tristi ?!?

Atâta vreme cât vezi prunci botezându-se în apa sfinţită, primind har şi sănătate… Ortodoxia are puritate ! Şi inocenţă !
Atâta vreme cât vezi copile cu fustiţe lungi, până peste genunchi, îmbrobodite cu băsmăluţe, făcând închinăciuni curate în faţa icoanelor… Ortodoxia are moştenitori !
Atâta vreme cât în biserică sunt foarte mulţi copii, dar nu se aude totuşi glas de copil… Ortodoxia este ascultată ! Cu inima ! Şi respectată !
Atâta vreme cât în timpul Sf. Liturghii creştinii ascultă cu solemnitate rugăciunile… Ortodoxia este ocrotită ! Şi venerată !
Atâta vreme cât se mai văd prin biserici şi mănăstiri, copii, tineri, bătrâni – noaptea, la privegheri de mare taină dumnezeiască… Ortodoxia are speranţe !
Atâta vreme cât vezi tineri care leapădă tot ce e lumesc şi urmează cu trezvie şi hotărâre pe Hristos…Ortodoxia are discernământ ! Şi fermitate !
Atâta vreme cât mai vezi tineri care îşi păzesc fecioria până la cununie… Ortodoxia este respectată ! Şi păzită !
Atâta vreme cât se mai văd tineri, bărbaţi adevăraţi, care îngenuncheză în faţa sfintelor icoane şi stau acolo clipe lungi, cu capul lipit de picioarele Sfinte… Ortodoxia are tinereţe ! Şi putere !
Atâta vreme cât vezi fete tinere, frumoase, fragile, îmbrăcate cuviincios, stând smerite în faţa icoanelor, cu capul plecat, conturând siluete de viitoare mame creştine… Ortodoxia are viitor !
Atâta vreme cât vezi brazi de bărbaţi, cu bărbi frumoase, cu fruntea plecată, închinându-se smerit într-o evlavie care îi înnobilează până la cer… Ortodoxia are forţă !
Atâta vreme cât vezi bătrâni istoviţi de puteri, dar nelipsiţi de la biserică… Ortodoxia are trăinicie !
Atâta vreme cât vezi tineri dornici să moară pentru Dumnezeu, patrie şi crezul lor… Ortodoxia are vitejie !
Atâta vreme cât vezi icoane făcătoare de minuni, sfinte moaşte, vindecări de boli… Ortodoxia este biruitoare!
Atâta vreme cât vezi altarele împodobite cu icoane, flori şi busuioc… Ortodoxia are frumuseţe !

Ortodoxia se îndreaptă spre Golgota, dar urcuşul ei trece prin inimile copilaşilor noştri, prin sufletulmamelor, prin braţele taţilor, prin frumuseţea tinerilor noştri ! Şi nu doar trece, ci se încrustează: în carnea lor, în viitorul lor, în moartea şi învierea lor !

Al nostru, pentru că ei sunt carnea şi viitorul şi Învierea noastră ! Ei sunt adevărata faţă a Ortodoxiei ! Ei sunt, sau dintre ei vor fi cei aleşi, puşi deoparte, pentru că nu-şi vor pleca genunchii înaintea lui Baal ! Cu siguranţă, dintre ei vor fi ! De ce-am fi trişti ?!?

 

http://luminapentrucandeladinsuflet.wordpress.com/2013/06/22/de-ce-am-fi-tristi/

Acest articol a fost publicat în STIATI CA... și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Ortodoxia este biruitoare!

 1. crina zice:

  Foarte , foarte , foarte , foarte bun articolul, ba chiar unul dintre cele mai bune articole citite in blogosfera ortodoxa si cea antisistem (sau antinimic asa cum mai zic eu).
  Si nu este asa ? daca ortodoxia este biruitoare , atunci cine si de ce se intristeaza ?
  Daca ea te umple de bucurie, de putere, lumina,dragoste, incredere si credinta tare,de sanatate si intelepciune, de pricepere si multumire, de binecuvantare si ocrotire atunci cine si de ce este trist.
  Sau cum ne mai exprimam noi in mediul marinaresc : cine si de ce sunt tristi, disperati, speriati, alarmisti, nemultumiti, invidiosi, plini de ura, barfitori , calomniatori si prosti ?
  Raspunsul ar fi : neortodocsii, necrestinii. Surprinzator este ca vedem pe cei care se declara crestin-ortodocsi si vorbesc cu Biblia in mina despre cele sfinte fara sa inteleaga nimic ( de ex.trompeta maria :)) ), ca prezinta intocmai aceste simptome enumerate mai sus de mine. Simptome ale unor adevarate boli sufletesti. Acestea ne arata ca nu sunt de fapt crestin-ortodocsi chiar daca sunt botezati. Daca ar fi crestin-ortodocsi cu adevarat ar intelege ca ORTODOXIA ESTE BIRUITOARE si nu ai motiv sa fi trist nici speriat, nici disperat, alarmist, urator, barfitor sau prost. Daca nu simti ca ORTODOXIA ESTE BIRUITOARE si nu te bucuri , este un semn ca nu esti ortodox.
  Si inainte de toate, fiecare sa se autoverifice daca simte cu adevarat ca ortodoxia este biruitoare, fiecare dintre noi, eu fiind prima.
  Nota : fara SFINTELE TAINE traite in Biserica, fara ca cineva sa manince preacuratul Trup si sa bea preasfant Singele Mantuitorului (Sf. Impartasanie) cu vrednicie, nu va simti niciodata ca ortodoxia este biruitoare si deci nu va fi un biruitor ci un invins.
  Ps : Gerica, nu stiu daca tu ai facut acest articol sau daca a fost preluat de tine din alta parte, oricum articolul este o capodopera si meritati felicitari atit autorul cat si tu.
  (crina – marinarita :)) )

 2. crina zice:

  @Gerica
  Sorry !, acum am vazut ca este preluat de pe luminapentrucandeladinsuflet.
  Dumnezeu sa va ocroteasca si pe autorul acelui blog si pe tine pentru inspiratia de a-l fi preluat.
  Primiti respectele din partea mea in numele tuturor marinarilor : crina, mirela, monixa, dan enache, marian, limonada,pelaghia,eleonora, buhuci, emilian, ed, raluca, saccsivul nostru, danutza noastra, aurora noastra,nea anderthal-ul nostru, caterina, dorian, ilaria, doinitza
  Aceleasi respecte , dragoste si admiratie pentru comentatoarea saccsivista care se semneaza „Mirela” . Echipajul marinaresc i-a urmarit lupta feroce si o admira , o respecta si se inclina in fata ei. Cu cateva comentarii – proiectile a aruncat in aer epava lui saccsiv aratind clar si fara echivoc cine sunt „ortodocsii” care tipa cu isterie pe acolo. Noi marturisim ca nici unul dintre marinari nu a intrat acolo cu numele Mirela (nici cu Irina) si Dumnezeu ne este martor. Este un semn imbucurator pentru noi ca exista si alti puternici luptatori , curajosi, nepartinitori , neperfizi, inteligenti, intelepti si nelingusitori , credinciosi si cu bun simt.
  Dumnezeu sa o ocroteasca si sa o pomeneasca in Cartea Vietii. De dragul ei si din respect pentru ea, marinarii au hotarit in ultima clipa sa nu atace corabia saccsiv pentru ultimile provocari si manipulari. O lumina care a aparut in tot intunericul si putoarea blogului saccsiv. Totusi, pentru ea suntem dispusi sa-i atacam fara incetare, pina la distrugerea definitiva daca vor continua sa o sicaneze asa cum au facut cu multi altii. Vasile Vieru stie bine ce inseamna atac fara incetare pina la distrugere , a mai trecut prin zile si nopti fara somn si odihna cu maxima epuizare si incordare.
  @ Rozalia Pop
  Acum ai dovada ca ne luptam pentru fiecare suflet ci nu pentru mase largi.

  • student zice:

   @crina
   Daca tu crezi ca saccsiv si adeptii lui s-au schimbat in bine si le este rusine s-o sicaneze pe com.Mirela te inseli mult. Saccsiv chiar o sicaneaza pe mirela prin faptul ca ingaduie jignirile ca la piata ale mariei cu toate ca cere sa comentarea in duh ortodox. Pentru ca ortodoxia din comentariile mirelei ii arde pina in talpi. Nu stiu cati au obs. cata presiune subtila se exercita acolo asupra mirelei. Pe un sit cu adevarat ortodox detinut de exemplu de un preot, atitudinea mizerabila a mariei era imediat taxata si ea era de mult la spam. In alta ordine de idei , uitati-va cum sunt permisi comentatorii care iau apararea mariei in vreme ce aparatorii mirelei nu exista. Eu personal am postat acolo scurt si in duh ortodox un com. in apararea mirelei (normal,cu un alt nick ) si nu am fost publicat. Nefiind sigur de ce se petrece, mi-am rugat mai multi prieteni (de pe messenger si facebook) sa posteze cate un comentariu in apararea mirelei la linkul indicat de mine. Surpriza, nici unul nu a aparut . Si au fost cel putin 10. Mai mult, saccsiv a incercat deja sa o cenzureze odata pe mirela dar s-a razgandit la insistenta acesteia. Posibil ca s-a temut ca aceasta sa nu sesizeze pe alt blog. Mai nou, saccsiv a gasit o scuza pentru comentariile pe care nu vrea sa le publice zicand ba ca platforma le-a bagat la spam, ba te trimite la articolul ” moderarea comentariilor” unde ‘justifica’ de ce unele comentarii nu apar, ca el nu are nici o vina , sistemul platformei e de vina. Deci sa nu va mai plangeti pe alte bloguri. De fapt el continua cenzurarea in stil mare. El a permis comentatoarelor mirela si irina sa o contreze pe maria, nu pentru ca s-a schimbat in bine . Ci pentru a le ridiculiza si a permite atacuri asupra lor. E o tactica pe care o folosea in trecut de a arunca in derizoriu comentatorii a caror ortodoxie ii arde. Textele ortodoxe si pline de argumente puternice ale mirelei contravin in totalitate scopului lor si trebuie combatute. In schimb una ca maria se poate spune ca este un produs finit al sectei saccsiv : este snoaba, da copypaste la citate biblice pe care nu le intelege, e needucata si agresiva, bolnava psihic si pupincurista, paranoica.Asa ca ei isi protejeaza produsul. Frankenstein isi protejeaza monstrul de laborator. Mesajul subtil dat de secta saccsiv este acesta : maria este ok, fiti ca ea. Daca nu, nu sunteti ortodocsi si dispareti.

   • Monixa zice:

    student
    Pai scarba asta ma interoga pe mine cand comentam acolo (cu numele Camelia) si imi punea intrebari din dogma ca sa vada daca sunt ortodoxa sau nu. De parca ziceai ca ea este o autoritate clerica si trebuie sa ne supunem interogarii. Mai avea putin si imi cerea sa scanez si sa postez si certificatul de botez sau poze cu mine la biserica. Cand am hotarit ca nu-i dau satisfactie raspunzand , m-a facut albie de porci si ia zis lui saccsiv2 bag-o pe asta la spam ca nu e ortodoxa. Si am ajuns la spam. Degeaba am incercat ulterior sa intru si sa-i arat prostia comentariilor ei, am fost stampilata definitiv cu „neortodoxa”. Multumesc din inima comentatoarei Mirela pentru modul impecabil in care a pus-o la punct. Prin dialogul dintre ele, Mirela a reusit sa o arate tuturor pe scarba, ce hram are si ce stie cu adevarat despre credinta ortodoxa : NIMIC. Si e cat se poate de clar si evident : nu este crestin ortodoxa. Prin tactica de a lua citate bilblice si a te incolti cu ele cat si prin agresivitatea psihica pe care o arata atunci cand o dai de gol din insasi cuvintele ei, este o sectanta probabil de la unul din cultele penticostal sau martori. Sau poate de la secta Biserica Ortodoxa Secreta . Am auzit ca aceasta secta „secreta” isi are locatii si adepti pe la ea prin Iasi si prin nordul Moldovei.

 3. Monixa zice:

  Referitor la cazul fetitei blonde rapita de tiganii greci. S-a facut lumina si s-au dat publicitatii ultimile informatii. Au fost gasiti parintii naturali in Bulgaria nu in ROMANIA cum sustinea saccsiv instigand la ura. Parintii ei sunt tot tigani si la tv au aratat toata familia cu multi copii printre care si alti blonzi sau roscati. Cand saccsiv impreuna cu toti fascistii credeau ca au reusit in sfarsit sa instige spiritele la ura, stirea aceasta i-a dezumflat ca pe baloanele sparte.
  Cei de la asociatia Romania Ortodoxa i-au atras atentia foarte bine. Pentru ca au indraznit, au fost muscati de saccsiv si fratii lui cancerigeni. Acum au amutit si nu mai au grai. Sper ca stie saccsiv care este opusul inteligentei.

 4. Rozalia Pop zice:

  Vin si eu cu cateva observatii facute in urma unei rasfoiri urgente .
  –Articol : Facebook permite din nou link spre saccsiv ? mai demult indeamna cititorii sa puna linkuri pe facebook spre blogul lui. Dar el spune ca acolo nu-si face cont si ataca facebook de cativa ani. Iar isi indeamna cititorii sa intre la actiuni acolo unde el se fereste sa o faca.
  Anumiti comentatori spun ca blogul lui e interzis pe facebook, sistemele de securitate facebook au detectat blogul ca fiind nesigur. Surpriza mea este ca si la mine, de cate ori dau cautare pe google, sunt avertizata (inclusiv de McAfee security) ca saccsiv este un blog nesigur. La toate afisarile saccsiv apare acel simbol de scut rosu cu cruce alba care semnifica DANGEROUS.
  Ma tem sa nu fie ceva foarte grav : odata ce accesezi blogul saccsiv, computerul sa-ti fie invadat de virusi sau mai rau, odata cu accesarea acelui blog, computerul sa intre sub controlul celor ce administreaza blogul.
  –Daca dupa arestarea lui saccsiv disparusera ‘preotii’, iata ca odata cu eliberarea sa au reaparut „preoti” pe blogul lui. Sa fim atenti, ca aceia sunt preoti fictivi. Cu preotul Matei Vulcanescu e o alta poveste.
  –Comentatorul ‘crestin ortodox’ insista obsesiv cu salvarea Romaniei care va veni de la crucea din Lavra Pecerska. Noi stim ca trebuie sa ne punem nadejdea in crucea lui Hristos care daca o porti in suflet, te apara pretutindeni. Avem si in Romania Cruci sfintite , suntem ortodocsi si avem crucea in inimile noastre. De ce trebuie sa asteptam salvarea de la crucea din manastirea Lavra Pecerska ? Noi nu avem manastiri sfinte ?
  Raspuns : pentru ca Lavra Pecerska se afla in Ucraina :)) acest comentator, pe linga ca vrea sa para nebun si este un mincinos notoriu , este cu misiune si propaganda bolsevica.
  –in articolul „suntem cu totul nepregatiti…” saccsiv reitereaza ideea pregatirii fizice in fata urgiei care va veni. Nimeni nu vrea sa se pregateasca (evident, asa cum intelege el). Fals ! din ce in ce mai multi romani au inteles ca urgia lui Dumnezeu ne pedepseste si in ultima vreme eu am vazut ca din ce in ce mai multi oameni incep sa se intoarca la credinta. Bisericile sunt neincapatoare. Oamenii incep sa inteleaga dar nu din informatiile lui saccsiv ci din constiinta lor. Romanii inteleg si se trezesc prin mila lui Dumnezeu nu prin ‘trezirea’ lui saccsiv. Grav este ca el nu a inteles un lucru : pregatirea pt. urgii nu este fizica ci este de ordin duhovnicesc. Oamenii se pregatesc venind spre biserica, spre Dumnezeu, schimbandu-si sufletul, pocaindu-se. Asta nu intelege saccsiv si nici pe altii nu-i lasa sa inteleaga.

 5. mirela zice:

  Din capitolul marinaresc „Sa Radem Tristi” .
  Cititi comentariul semnat „Catalin” si spuneti daca recunoasteti cine este :)) :)) Ca tot s-a vorbit ca ortodoxia trebuie sa ne bucure si inveseleasca, nu sa ne intristeze :))
  ___________________________________________________________________________
  catalin said, on octombrie 29, 2013 at 8:01 pm

  dreptate ai Ortodox liber acelasi lucru si la Onesti Bacau de muti ani urmaresc fenomenul ca atare am cumparat un telefon cu o camera performanta si intr-o buna zi un cunoscut imi spune ce ce tel tare am si eu ii spun ca pentru camera la-am luat sa fotografiez cerul (chemtrails) si el zice ca bine fac ca aajuta la creier el saracul intelesese altceva si desi in acel moment erau 4-5 “Spreiuri ” pe cer el vorbea de parca nu vazuse nimic si pe multi ii atentionez si mai mult de atit unii devin violenti verbali si se supara caci zic ca le stric linistea mai bine nu le spuneam zic ei ! Asadar problema este in felul urmator cu cei care ne spreiaza se rezolva poate intr-un fel sau altul o problema reala vor fi cei care “VOR” sa fie spreiati [li se va parea normal] Mai mult stiti am mai fost un subiect mai acum ceva timp in urma si acum unde ma uit in jurul meu vad numai oameni bolnavi tuse rinita etc inclusiv eu plus reclamele la tv care abunda in a oferi tratament coldrex etc asta pentru ca bigfarma nu ami au vinzari ca innainte asta e un alt subiect care marita dezbatut din punct de vedere Crestin Ortodox si pot sa ii daut fratelui Vasile o tema de inceput , si cu direle eram informat si le urmaream mai demult dar am avut o teama sa o expun desi ma durea sufletul cind eu vadeam si altii parca erau orbi .CE E DE FACUT? Doamne Ajuta!
  __________________________________________________________________________
  :)) :)) Nu rad de textul agramat. Ci rad de intentia autorului (ei) de a incerca o forma de manipulare grosiera.
  Oare cat s-a scremut pina a incropit textul si l-a cosmetizat dorind sa dea impresia unui comentator agramat (de parca in realitate nu ar fi) ? :)) :))

 6. Monixa zice:

  @ Mirela :)) :))
  Pai stati putin. Daca vreti sa radem pe cinste, am sa va dau eu pastila de veselie :)) . E normal pina la urma, de ce sa fim tristi ?
  A vizionat cineva filmul BIG STAN ? Mai jos va dau link-urile sa-l vizionati. Daca nu merge il gasiti pe net subtitrat.
  Ceea ce ma surprinde la acest film este ca povestea lui BIG STAN seamana la indigo cu povestea lui saccsiv :)) . Cine este BIG STAN ? un mic escroc imobiliar :)) care pina la urma ajunge in puscarie :)) si i se da un termen de 6 luni pentru a se pregati de detentie. Cum se pregateste el pentru detentie, veti afla si voi :)). Ce face el in detentie veti vedea si nu veti fi surprinsi :)). Cand am vizionat filmul de comedie, m-am intrebat : oare saccsiv, in afara de cartea sa, si-a facut si un film ? :)) :)) sau s-a inspirat din acest film ? :)) :)) :))
  La intrebarea alarmista a fratilor (ce vom face in inchisori) si la intrebarea lui saccsiv (cum sa ne pregatim ), filmul le da o posibila solutie. :)) :)) :))

  • Monixa zice:

   Si bineinteles, Big Stan are si o inclinatie spre artele martiale :)) pe care le-a si invatat.
   De ce sa nu le invete si fratii ? saccsiv spune ca e bine, si parintele Mihai Aldea spune la fel ca saccsiv :)) :))
   Aici mai aveti un link cu subtitrare. vizionare placuta :)) :)) :))
   http://www.zetfilmeonline.com/big-stan-2007-online-subtitrat/

   • Rozalia Pop zice:

    @Monixa
    Acum pe seara am vazut filmul. Am ras cu lacrimi. Asa cum ti-am mai zis, esti foarte nebunatica. Si voi, marinarii sunteti foarte inteligenti, aveti fler si talent. Nu stiu cum gasiti asemanari si dat interpretari atit de exacte si rapide.
    Bun filmul, sper ca l-a vizionat si saccsiv cu fanaticii lui stand pe o canapea, consumand cola si chipsuri :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s