Incercare de a prostii milioane de oameni cu scandaluri de spionaj inventate.

Circul CIA, este un specatcol interesant de deturnare a atentiei si incercare de a prostii milioane de oameni cu scandaluri de spionaj inventate.

 Era cineva dintre noi, care nu stia ca sintem spionati de institutiile guvernamentale, pina sa vina acest scandal al inregistrarilor prin programul PRISM din SUA?

Isi inchipuia cineva, ca odata cu informatizarea cumpararii cafelei de la Starbucks, pe card de credit specific si imposibilitatea de a ne vedea inregistrarile in SIN (Social Insurance Number), mai exista confidentialitate?

Mai putea crede cineva ca la volumul de date pe care il oferim voluntar bancilor pentru a ne imprumuta, mai poate fi vorba de viata privata? Poate cineva sa fie atit  de naiv, incit sa creada ca internetul este sigur, din moment ce zilnic ne inunda pe ecran cu mii de mesaje aiurite, neintelegind de unde stiu acesti raspindaci adresa noastra?

Intrebarile ar fi de ordinul sutelor, pentru a sesiza ca nimeni nu credea in siguranta informatiei si in confidentialitatea unor date personale.

In acest moment, dupa cum ne informeaza Bloomberg, sint mii de companii care au acces la datele noastre personale si care prin natura activitatii si soft-ului, sint obligate sa ofere aceste date catre National Security Agency in SUA si altor agentii guvernamentale in celelalte tari.

In concordanta cu un ultim articol de pe Bloomebrg, „patru personalitati din lumea informatici , familiarizati cu transferul unor astfel de date”, sustin ca ” producatorii de software, bancile, furnizori de sisteme securitate ale internet-ului, companiile de comunicatii prin satelit si multe alte companii care gazduiesc un volum impresionant de informatii despre noi, ofera aceste date serviciilor de securitate guvernamentale”.

In schimb a fost scos de la naftalina, acest tinar Edward Snowden, un lucrator al CIA, care s-a acreditat ideea ca este un Robin Hood si ca nu mai poate face fata unei asemenea presiuni si incalcari a vietii private a oamenilor din jurul lui. O prosteala pe care nu o poate inghitii nici un copil de gradinita. In lumea afacerilor, se spune ca nu conteaza cit pierzi ci conteaza cit cistigi cind te angrenezi intr-un mecanism, chiar si de dezinformare si formator de opinii ca cel de fata.

Guvernul american a bagat in fata acest nume de spion CIA, care mai mult ca sigur nici el nu stie de unde a venit toata tevatura asta. Serviciile de informatii par a pierde credibilitate, dar nimeni nu se intreaba cine cistiga credibilitate sau ce se poate face ca aceste sevicii de securitate nationala sa poata iesii din joc sa sa existe in joc in interesul poporului.

Nu se poate face nimic, ele nu vor arunca echipamentele electronice pe care le detin la gunoi de miine si nu vor concedia nici un „ascultator” din suita lor de angajati bine platiti, ci vor angaja mai multi.

Americanii au vrut sa sacrifice un nume si putina credibilitate, de care se mai bucurau in zone unde sint presedinti ca Basescu, pentru a ne da de inteles ca totul este sub controlul lor si ca trebuie sa comunicam asa cum doresc ei si sa vorbim ce doresc ei.

Ei incearca inducerea unei terori psihice si informarea periodica a noastra ca cineva acolo sus ne urmareste. O stiam si o stim in continuare, ne vaitam in continuare ca sintem urmariti, dar nu ne intrebam cine plateste pentru aceasta „informare” si sintem de acord cu un buget al statului de cheltuieli propus de cei ce ne urmaresc si parafat de ignoranta noastra fata de o societate capitalista care ne urmareste si in pat. 

Televiziunile patronate de cei ce erau interesati sa ne faca sa intelegem ca nu trebuie sa uitam cit de mici sintem, au inceput sa arunce pe ecran fel de fel de povesti si chiar informatii ca unii diplomati de cariera si mari oameni de afaceri sint spionati ( hei,uite ca asta nu ne mai inchipuiam !?).

Generatia tinara incepuse sa comunice prea mult si orice, s-au generat revolutii, s-au creat curente de opinie s-au spus si unele adevaruri, s-au schimbat retete de mincare prin diverse canale de informatii, toate deranjind sub o forma sau alta pe cineva si trebuind ca sa ne readuca la tacere, intr-o perioada cind sistemul capitalist este in colapsul final. 

Oare nu aveau acesțe sisteme de securitate nationala, cu ani in urma, dispozitive sofisticate de inregistrare si acumulare de informatii despre noi?

Oare nu stiam noi ca ele exista, mai ales ca unii dintre noi am trait intr-o vreme cind aceste sisteme puteau fi oriunde?

Hai sa vedem ceea ce este cel mai interesant si anume, cit se cheltuie in SUA pentru ca aceste sisteme sa fie active si sa reprezinte o sperietoare pentru popor si de aici putem extrapola la Romania.

SUA cheltuie peste 80 de miliarde de dolari, din buzunarele contribuabililor, pe an, pentru programele de securitate, dar care pina acum nu au avut aproape nici un efect in sensul eliminari terorismului, ba mai mult, au accentuat un tip de terorism domestic si au aratat teroristilor internationali ca aceste programe sint niste glume, privite insa serios de catre popor si nu de teroristi.

Aici trebuie sa inceapa popoarele sa gindeasca si sa renunte la ignoranta, sa ceara transparenta si informatii despre modul cum sint cheltuiti banii lor in timp ce nu mai au ce pune pe masa de mincare pentru copii.

Companii private din acest domeniu al informatiilor, angajati de guvern, sug din portofelele amaritilor care se duc dimineatala munca, iar in final, acesti angajati din sistemul “ochiului si urechii”, creaza un efect minim de securitate, dar unul major de teroare psihica la nivelul aceluia care pleaca la munca si nu mai are dreptul la opinie.

Sisteml capitalist este un sistem ascuns, de o perversitate greu de imaginat si care doreste prin credit si salarii mici, sa aduca „bunastarea”, un sistem care expune cetateanul la o munca inumana dusa la paroxism, pentru ca omul de rind sa nu mai aiba cum sa gindeasca decit la cum sa umple buzunarele acestor raspindaci ai terorii si sa aiba o felie de piine uscata pe masa.

Dar, stam si ne gindim care sint avantajele pentru care un numar mare de companii ofera informatii personale guvernului sau guvernelor.

De ce o fac, numai pentru o mina de bani? Bloomberg ne ofera o parte din ratiunile pentru care informatii despre noi se scurg pe aceste canale si care ar fi colaborarea si avantajele ei in relatia guvern- companii private in acest domeniu.

De aici putem vedea ca circul CIA, in care este bagat in fata un tehnician pentru computere, care nu a terminat liceul, este o gluma proasta. Aceste companii care dau informatii agentiilor guvernamentale, au acces la credite uriase in banci si ele pot face ce doresc cu banii, pot angaja nelimitat, pot plati taxe dupa voia lor, pot cumpara tehnologie ultra moderna, pot lua cei mai inteligenti specialisti, lasind o industrie americana pe butuci si pot avea o afacere de succes, fara teama ca vor trebui sa taie bugetele interne ale companiilor si nici ca vor trebui sa concedieze personal. Dar totul vine la un pret pe care trebuie sa il plateasca prin informatii.

Cit poate reprezenta acest Edward Snowed in acest increnganis de informatii care sint culese despre noi? Mai nimic, fata de multitudinea de surse care sint platite de noi impotriva noastra si care se introduc in intimitatea vietii noastre.

A devenit SUA, o societate supravegheata, asa cum le placeau liderilor capitalisti americani sa critice regimurile socialiste si comuniste?

Cu siguranta ca da, chiar impotriva unei Constitutii si a unui Amendament Patru din cadrul ei, care nu se mai respecta, ca de fapt intreaga Constitutie.

Guvernul american plateste sume uriase pentru a detine informatii despre oricine de pe planeta, numai ca gruparile teroriste au un alt fel de comunicare, prin coduri si alte mijloace greu de identificat de acesti „ascultatori”, ceea ce face ca cea mai mare parte din acesti bani pe care ii platim, sa intretina structuri parazite ale societatii.

 In acest caz, ne întrebam cu mare interes, de ce spatiul cibernetic poate fi global, dar infrastructura lui , cu siguranta nu este.

Benjamin Franklin spunea:” Cei care renunta la libertatile esentiale pentru a obtine o mica si temporara siguranta, nu merita nici libertatea si nici siguranta”, lucru care se deruleaza in fata noastra in acest moment.

 

Adrian Cosereanu

sursa

http://www.alternativaromaniei.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1098:circul-cia-este-un-specatcol-interesant-de-deturnare-a-atentiei-si-incercare-de-a-prostii-milioane-de-oameni-cu-scandaluri-de-spionaj-inventate-&catid=1:latest-news&Itemid=50

 

Acest articol a fost publicat în ATENTIE! și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s