Datorii nerestituite de frica Angelei Merkel

Frica de Merkel naste monstri

Se numeste Radu Eugen Golban. Doctor in economie. Lector asociat al Universitatii din Timisoara. Fost lector. Aruncat la cosul de gunoi de frica doamnei cancelar Angela Merkel. Nu direct. Indirect. Prin intermediul consulului Germaniei la Timisoara, Klaus Christian Olasz. Si al unor oameni de paie din universitatea romaneasca. Profesorul Golban e sanctionat pentru delict de opinie. Un caz demn de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii care acum are cazul pe rol.

Cu ce s-a facut vinovat doctor Radu Eugen Golban fata de doamna Merkel? De ce el a fost maturat din functia de lector al Universitatii din Timisoara, unde a predat importantul curs intitulat “Economia mondiala. Politicile UE. Negocieri si conflicte”, pe motiv ca aduce prejudicii de imagine Germaniei? De ce un cetatean german, cum este doctor Golban, stabilit in Elvetia, e pus la zid de autoritatile universitare romane pe motiv ca ar fi in conflict cu Berlinul? Oare asa stau lucrurile?

Cazul este fara precedent in analele istoriei universitare recente. Cetateanul german, Radu Eugen Golban, facand studiu aprofundat de economie, a descoperit un fapt important. O datorie mai veche, dar certa, a statului german fata de statul roman care, dupa scurgerea a circa saptezeci de ani, cu dobanzile aferente, se apropie de impresionanta suma de 20 de miliarde de euro. Cazul este cunoscut. A fost prezentat, pe larg, in presa scrisa si audiovizuala din Romania. Dar si in presa din Germania. Chiar si in Bundestag, un parlamentar german a prezentat cazul. Si de ce ar fi lezat statul german?

In vremuri de criza Germania strange cureaua. Dar, fie ca e criza, fie ca nu e criza, Germania, istoric vorbind, s-a arata rareori dispusa sa-si plateasca datoriile. Sub presiunea informatiilor doctorului Golban, autoritatile de la Bucuresti s-ar putea sesiza. Si, in numele cetatenilor romani, ar putea cere restituirea datoriei. Este de presupus ca, din acest motiv, oficialii de la Berlin cauta o solutie de iesire. Cea mai la indemana este sa-i inchida gura lui Golban.

Acestea fiind imprejurarile, intervine comportamentul de slugi al unor romani. Pentru a-i face placere consulului german, pentru a arata Berlinului cat de dispusi suntem la sacrificii pe altarul prieteniei dintre cele doua state, iata ca lectorul Golban este maturat de la catedra. Sub pretex ca lezeaza intersele Germaniei.

Ceea ce este cu adevarat straniu si socant in acest caz e ca doctor lector Golban nu a facut niciodata vreo referire, in fata studentilor sai, asupra acestui dosar al datoriei Germaniei. Si nu a vorbit niciodata impotriva Germaniei. Al carui cetatean este. Dar a fost totusi dat afara.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii are in fata sa un caz greu. Prin care un om este discriminat. Este dat afara pentru delict de opinie. Pe care nici macar nu l-a savarsit in mediul universitar. A fost incalcata Constitutia Romaniei, Conventia pentru Aparare Drepturilor Omului si Libertatilor Fundamentale, Codul Civil al Romaniei si Ordonanta antidiscriminare din 2000.

Ca sa vezi cum frica de cancelarul Angela Merkel naste monstrii in orasul revolutiei romane. Intaiul monstru fiind, culmea, chiar un cetatean german.

Scris de  Sorin Rosca Stanescu

SURSA ARTICOL

http://www.corectnews.com/politics/frica-de-merkel-naste-monstrii

Acest articol a fost publicat în ROMANIA MEA și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s