“Frații mei, eu vă sfătuiesc să păstrați duminica, pentru că este dedicată lui Dumnezeu”.

Duminica, zi de lucru în Grecia: Athosul reacționează

 

Karyes. Sf. Kinotita (5)

20 iulie 2013. Agenția de știri Lăcașuri Ortodoxe:

Vă prezentăm mai jos traducerea scrisorii semnate de Sfânta Comunitate a Sfântului Munte Athos pe tema declarării Duminicii drept zi de lucru. Scrisoarea, semnată de Sfânta Comunitate (Chinotita), organul administrativ al Muntelui Athos, este adresată lui Constantin Chatzidakis, Ministrul grec al Dezvoltării:

“Excelența Voastră, Domnule Ministru,

Cu adâncă tristețe, Sfânta Comunitate, formată din reprezentanți ai celor douăzeci de mănăstiri din Muntele Athos, a fost notificată cu privire la depunerea proiectului de lege intitulat “Regulile care guvernează piața de produse și prestarea de servicii”, prin care se permite funcționarea opțională și, în anumite condiții, a funcționarilor din comerț, în ziua de duminică.

În mod sigur, acest lucru reprezintă un pas esențial spre abolirea zilei libere de duminică, stabilită din perioada bizantină și existentă la înființarea statului elen, rezultată din respectarea fidelă a Tradiției Ortodoxe.

Această regulă a fost evitată în timpul dominației otomane, gratiei luptei Sfântului martir ieromonah Cosma de Etolia, care a spus, printre altele: “Frații mei, eu vă sfătuiesc să păstrați duminica, pentru că este dedicată lui Dumnezeu”.

În actuala, foarte dificilă și decisivă cotitură a istoriei moderne a țării noastre, în care poporul grec are nevoie, mai mult decât oricând, de solidaritate socială, de întărire spirituală și revenire la Tradiție – și nicidecum de descreștinare și deteriorarea coeziunii sociale – vă chemăm, Domnule Ministru, să efectuați o revizuire completă a articolului “Funcționarea magazinelor, duminica”.

În speranta că vă veți situa la înălțimea situației, ca onorabil membru al Parlamentului Elen și, în cele din urmă, Tradiția Ortodoxă a poporului grec va fi respectată de către autoritățile politice, vă dorim ajutor, binecuvântare și luminare de sus, din locul nostru sfânt, din partea Maicii Sfinte a lui Dumnezeu, și vă rugăm să acceptați considerația noastră”.

Publicat de Laurențiu Dumitru

 

Sursa: Lăcașuri Ortodoxe

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la “Frații mei, eu vă sfătuiesc să păstrați duminica, pentru că este dedicată lui Dumnezeu”.

 1. Georgia zice:

  Foarte interesant , multumim.

 2. Aurora zice:

  E clar ca se fac pasi pentru desfiintarea duminicii. Ceea ce a facut patriarhul Daniel cu asezarea duminicii la inceputul saptamanii in calendar este o mutare pe placul jidovilor si al adventistilor spurcati. El face ce i se dicteaza din lojele marelui arhitect, dar grecii au facut deja un pas inainte spre apostazie. PROFETIILE SFINTILOR SE IMPLINESC PUNCT CU PUNCT.

 3. Fratele Ioan zice:

  Intradevar , se merge spre implinirea ADEVARATELOR profetii, si cat de curand vom auzi despre infaptuirea Religiei internationale , care va fi a antihristului si nu a adevaratilor crestini.
  Situatia aceasta grava, cu munca Duminica , la Greci, [care este o tara puternic ortodocsa] trebuie sa ne puna intr-o stare de alerta, deoarece poporul Romanesc este deja ca si vandut de „bunii” nostri conducatori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s