“Situatia actuala poate fi remediata numai duhovniceste, nu intr-un mod lumesc”.

“Situatia actuala poate fi remediata numai duhovniceste, nu intr-un mod lumesc”. Monahul MOISE AGHIORITUL despre PROFETICUL CUVIOS PAISIE si tendintele de rastalmacire a cuvintelor sale

Traducerea articolului: The Prophetic Elder Paisios and the Misuse of His Words de pe blogul lui John Sanidopoulos

“S-au spus şi s-au scris foarte multe despre fericitul Părinte Paisie Aghioritul (1924-1994). Au trecut deja 16 ani [a fost scris in 2010, n.n.] de la fericita lui adormire. Cuviosul Paisie a trecut la Domnul la 12/07/1994 în Mănăstirea Sfântului Ioan Evanghelistul de la Suroti, Salonic, unde este îngropat. Mormântul său este un loc de pelerinaj pentru întreaga ortodoxie. Oameni de toate vârstele vin de departe pentru a aprinde o lumânare şi a cere ajutor în nevoile lor.

Astăzi, toţi îi pomenesc numele cu emoţie, respect şi dragoste, împreună cu Sfântul Munte. A fost într-adevăr un adevărat om al lui Dumnezeu, ascetic, simplu, modest, mărinimos, respectat, iubit şi de o atracţie irezistibilă. Aceia dintre noi care l-au cunoscut îşi amintesc bine harul cuvintelor lui, bunătatea, blândeţea şi sinceritatea sa. Nu a linguşit niciodată, nu a mângâiat cu făţărnicie, nu a fost niciodată prefăcut sau guraliv. Cuvintele lui erau vii, armonioase, trimise de la Dumnezeu, pline de miez şi de semnificaţie. Încerca chiar să aline prin glume durerea celor care-l ascultau.

Din acest motiv, vorbele sale trebuie răspândite cu mare atenţie. Uneori, acestea erau menite numai persoanei cu care vorbea personal, cu siguranţă nu priveau pe toată lumea. Nu este corect să îi generalizăm cuvintele, să le denaturăm, deformăm sau să le falsificăm. Unele profeţii ale sale sunt amplificate de cei care iubesc extremele şi doresc să îşi impună propriul mesaj folosindu-se de cuvintele de-a pururi pomenitului Părinte. Întotdeauna există oameni înclinaţi spre fanatism, zelotism, teroare şi care cultivă o eshatologie înspăimântătoare.

continuare pe

http://www.razbointrucuvant.ro/2012/07/12/moise-athonitul-profetiile-parintelui-paisie-aghioritul-abuziv/

Acest articol a fost publicat în PAISIE AGHIORITUL, Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s