Despre cea mai mare manifestaţie din istoria Egiptului si poate a lumii

Armata egipteană estimează la “câteva milioane” numărul manifestanţilor care s-au reunit duminică în ţară cu scopul de a cere plecarea preşedintelui islamist Mohamed Morsi de la putere, a declarat o sursă militară pentru AFP.

Este vorba “despre cea mai mare manifestaţie din istoria Egiptului”, a precizat această sursă, sub protecţia anonimatului.

La un miting al islamiştilor care îl susţin pe preşedinte, oragnizat duminică la Nasr City, un cartier din Cairo, participau aproximativ 25.000 de persoane, a adăugat sursa citată, preluată de Mediafax.

O persoană a fost ucisă duminică în confruntări între susţinători şi adversari ai preşedintelui islamist Mohamed Morsi, la Beni Sueif, un oraş situat la aproximativ 100 de kilometri sud de Cairo, au anunţat serviciile de securitate.

O altă persoană a fost ucisă duminică în centrul Egiptului, după ce persoane înarmate aflate pe o motocicletă au deschis focul asupra unor manifestanţi, a anunţat un oficial din cadrul serviciilor de securitate.

Acest incident a avut loc în provincia Asyut, în faţa unui sediu al mişcării Fraţii Musulmani, din care provine preşedintele islamist Mohamed Morsi. Incidentul ridică la două numărul persoanelor ucise în faţa unor sedii ale confreriei, în cursul unor manifestaţii uriaşe organizate de opoziţie în întreaga ţară.

Aproximativ 40 de alte persoane au fost rănite în aceste confruntări, în apropierea sediului local al mişcării Fraţii Musulmani, formaţiunea din care provine Morsi.

http://www.cronicaromana.ro/2013/07/01/mitingul-anti-morsi-cea-mai-mare-manifestatie-din-istoria-egiptului/

 

Acest articol a fost publicat în STIATI CA... și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s