Corpul voluntarilor est-europeni pentru Siria

Noutati despre Corpul voluntarilor est-europeni pentru Siria

Revin asupra corpului de voluntari din Europa de Est, întrucât subiectul suscită un interes imens, conceptul pare să se şi materializeze, iar manipulatorii din presa occidentală sugerează că, în spatele acestei denumiri anoste, s-ar ascunde de fapt forţe din compunerea armatei Federaţiei Ruse. Iniţiativa locotenent-colonelului ucrainean Serghei Razumovski de a crea un corp de voluntari din Europa de Est, pentru a lupta împotriva mercenarilor islamici în Siria, a creat deja panică în rândul unor guvernanţi est-europeni menţinuţi în funcţii de către SUA (în ciuda a 7,4 milioane de cetăţeni care prin referendum au decis demiterea lor). Pentru că rezerviştii, transformaţi într-un fel de paria ai societăţii din ţările lor “democratizate” de americani, prin procedeul inversării ierarhiei valorilor, au ocazia acum să se răzbune, în felul lor, pe cei care le-au distrus viaţa şi cariera.

Dincolo de aluziile religioase, nefericit alese de colonelul Razumovski, rezerviştii est-europeni nu sunt nici fanatici ortodocşi şi nici nu urăsc islamul. Ei urăsc pe cei care şi-au vândut sufletul, credinţa şi semenii pentru bani. Pentru ei, forţele răului sunt aceleaşi ca pentru toate religiile de pe glob. Şi pe teritoriul Siriei, ca şi în Europa de Est, ele sunt creaţia aceleiaşi surse: SUA şi sateliţii săi occidentali.

Dacă Bashar al-Assad va fi de acord să le predea sarcina apărării Siriei, mânuind armele moderne livrate de Rusia, în maximum o săptămână, ţara e curăţată de mercenari islamişti. Pare exagerat dar nu e deloc aşa. Deşi cantitativ raportul de forţe pare de 6:1 în favoarea mercenarilor islamişti (100.000 de mujahedini contra a 15-18.000 de rezervişti est-europeni), calitativ el este de 12:1 pentru rezerviştii est-europeni. Mujahedinii, recrutaţi să-i slujească pe americani în Siria, sunt cvasi-analfabeţi, habar n-au de tactică şi strategie şi au fost învăţaţi să ducă doar un război psihologic, al cărui subiect este populaţia siriană. Singurele lor abilităţi se reduc la mânuirea aproximativă a armei AK-47, a lansatorului de grenade portabil AG-7 şi a explozibililor artizanali, în faţa cărora civilii sirieni sunt lipsiţi de orice apărare.

rebeliDe cealaltă parte a baricadei, rezerviştii est-europeni sunt crema profesioniştilor din toate categoriile de forţe armate ale Europei de est (forţele aeriene, forţele pentru operaţiuni speciale, marină, infanteria marină şi trupele de uscat). Ei sunt experţi în elaborarea şi punerea în practică a strategiilor militare, întrucât au absolvit obligatoriu liceul militar, una din şcolile militare de ofiţeri sau subofiţeri ale categoriilor de forţe armate (cu durata de 3-5 ani). Şi 20% dintre ei au mai urmat şi academia de comandă şi stat major (cu durata de 2-3 ani), comandând eşaloane operativ-strategice. În plus, rezerviştii est-europenii s-au calificat prin cursuri de specializare pe tehnica de luptă complexă de ultimă generaţie, având cel puţin un deceniu de experienţă în operarea acesteia şi au participat la nenumărate aplicaţii, în condiţii apropiate cu cele de luptă.

Rezerviştii est-europeni sunt net superiori mujahedinilor şi din punct de vedere doctrinar. Mercenarii islamişti n-au nici un respect faţă de populaţie, răpesc civili din ţările ocupate, îi jefuiesc şi îi asasinează în mod frecvent. În timp ce rezerviştii est-europeni au fost instruiţi pe baza doctrinei militare naţionale de apărare a patriei, în care principala sarcină a lor era protejarea populaţiei civile şi a bunurilor acesteia. Oriunde ar lupta, acest reflex al rezerviştilor est-europeni va funcţiona, atrăgând de la început de partea lor populaţia civilă. Ceea ce-i face superiori faţă de mercenarii islamişti nu numai în privinţa calificării profesionale, ci şi la capitolul motivaţie şi forţă morală.

O confruntare militară între cele două forţe nu poate avea loc decât în condiţiile asigurării unei superiorităţi nete a tehnicii din dotare şi după toate regulile artei militare, pe care rezerviştii est-europeni au grijă să le impună din prima clipă. Rezultatul inevitabil fiind acelaşi ca şi în cazul talibanilor care luptă cu supertehnologia americană şi a aliaţilor lor în Afganistan. Reamintesc că miliardarul-premier al Emiratelor Arabe Unite, Rachid Al Maktoum, unul din principalii finanţatori ai coaliţiei anti-siriene a declarat că mercenarii islamici nu se limitează doar la Siria, lor fiindu-le planificate deja astfel de misiuni şi în alte ţări din Orientul Apropiat. Numai că, odată dezlegaţi, câinii războiului, rezerviştii est-europeni nu se vor opri aici, ci îi vor urmării pe mercenarii plătiţi de americani şi de slugile lor bogate din zona Golfului, în orice ţară în care Casa Albă va avea interesul să-i trimită pentru a declanşa o nouă „primăvară arabă” la fel ca cea din Siria.

badass-russian-soldier-jnfOZDar ce anume îi motivează pe aceşti rezervişti est-europeni să lupte în Siria cu mercenarii americanilor? În cei 23 de ani care au trecut de la câştigarea Războiului Rece, americanii împreună cu sateliţii săi vest-europeni (care urau tot ce a încercat să existe independent de voința lor şi nu l-au putut distruge) au trecut la jefuirea de resurse a fostelor state membre ale Tratatului de la Varşovia, a republicilor desprinse din URSS şi a celor care formau Iugoslavia. Metoda utilizată a fost cea a aşa-ziselor privatizări, prin care 70% din companiile de stat au fost transferate, aproape gratis, unor firme din SUA şi din câteva ţări membre ale UE. De exemplu România a pierdut numai prin înstrăinarea pe nimic a companiei PETROM către firma austriacă de stat OMV (de 20 ori mai mică), circa 30-50 de miliarde de euro, constând în: 2 rafinării de talie medie, un combinat de îngrășăminte chimice, 600 de benzinării, 15.000 de km de conducte de petrol și gaze, 145 de depozite de combustibili, mii de autocisterne şi vagoane-cisternă. Totodată, OMV a mai primit de la guvernul român şi câmpurile petroliere ale Petrom din România, Kazahstan, Iran și India, cu rezerve estimate la 2 miliarde de barili.

După privatizarea marilor companii de stat din industria grea, textilă, cea alimentară, din transporturi şi din agricultură, instalaţiile de producţie (toate aproape noi) au fost demontate, vândute ca fiare vechi, transportate în Occident şi montate la loc pentru a lucra în beneficiul noilor proprietari. Orice elev învaţă la orele de economie că, prin desfiinţarea industriei prelucrătoare a propriilor resurse naturale, economia fostelor ţări comuniste nu se mai poate dezvolta, pentru că dispar şi beneficiarii interni ai industriei extractive. Iar resursele naturale ajung automat în posesia unor companii occidentale. Ca urmare a acestei înşelătorii uriaşe, mâna de lucru cea mai calificată din Europa de Est, constând în sute de mii de specialişti de înaltă clasă, din fiecare ţară, cu vârsta cuprinsă între 35 şi 50 de ani, a fost trimisă definitiv în şomaj.

Cine a urmărit desfăşurarea războiului civil pentru „democratizarea” Siriei, a remarcat că după cucerirea centrelor populate şi puternic industrializate siriene, principala grijă a mercenarilor străini a fost aceea de a demonta instalaţiile de producţie, a devaliza băncile, depozitele de alimente şi de materii prime. Pentru a transporta şi a vinde totul în Turcia. Semn că patronii lor, cei care i-au trimis să lupte în Siria şi i-au învăţat cum să procedeze cu bunurile poporului sirian, sunt aceiaşi care anterior au nenorocit popoarele Europei de Est.

SUA au lucrat după acelaşi tipar şi în cazul armatelor statelor Europei de Est: reducerea structurii defensive la 25% din cea existentă în anii `90. Desfiinţând cu precădere acele unităţi militare înzestrate cu tehnica cea mai modernă la acea dată (care servea strict la apărarea ţării împotriva unei agresiuni externe) fără ca în locul acestei tehnici de luptă să fie introdusă alta mai modernă, occidentală. Rămaşi fără obiectul muncii, adevăraţii profesionişti-militari din Europa de Est, adică aproape 100.000 de ofiţeri şi subofiţeri, au ajuns şi ei şomeri.

Totul s-a petrecut în statele Europei de Est, sub directa îndrumare a serviciilor secrete naţionale (subordonate după căderea Cortinei de Fier celor americane), a justiţiei şi a poliţiei. Scopul fiind cel de a sărăci populaţia autohtonă şi de a o menţine demoralizată, obedientă şi incapabilă de reacţie la abuzurile americane. Situaţia se prezintă ca în tabloul societăţii descris de Orwell: poporul este turma de oi condusă de porci. Porcii îi au în soldă pe câini, a căror misiune este să ţină turma sub control. De curând s-au mai adăugat şi nişte lupi islamişti, creaţii ale războiului antiterorist global inventat de americani, care au rolul de a ţine tot timpul oile speriate şi a le convinge să stea cuminţi, să nu părăsească niciodată turma sau le dea prin cap să se revolte faţă de porcii care le exploatează.

Comentariu pentru Vocea Rusiei de Valentin Vasilescu, pilot de aviaţie, fost comandant adjunct al Aeroportului Militar Otopeni, licenţiat în ştiinţă militară la Academia de Înalte Studii Militare din Bucureşti-

promoţia 1992.

 

sursa articol

http://www.frontpress.ro/2013/06/noutati-despre-corpul-voluntarilor-est-europeni-pentru-siria.html

Acest articol a fost publicat în CRIZA și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

35 de răspunsuri la Corpul voluntarilor est-europeni pentru Siria

 1. crina zice:

  Buna seara Gerica si tuturor cititorilor
  Voi posta aici ultimul meu comentariu ca si un raspuns atit pentru tine cat si pentru Rozalia Pop.
  Ai fost sfatuit bine, nu te baga in nici o lupta , eu nu am vrut sa-ti propun o racolare . Situatia este mult mai grava decat pare la prima vedere. Ramai om al pacii si nu te aventura in lupte al caror deznodamant nu-l poti cunoaste.
  @Rozalia Pop
  Ultima hotarire a marinarilor a fost ca nu vom mai intra in nici un fel de lupte. Situatia, asa cum ziceam este mult mai grava. De la luptele si distractiile noastre virtuale se poate ajunge la drame. Am fost avertizati ca motanelul cu care credeam ca ne jucam este un monstru hidos cu ramificatii multe. O eventuala lupta nu este cu saccsiv ci cu un intreg sistem deosebit de periculos. Si nici nu mai avem pentru cine sa ne luptam. Priveste acolo cata populatie credula . Sunt persoane dintre noi cu familii care nu mai vor sa aibe probleme. Sa-si faca misiunea pentru care au fost trimisi, asta este.
  Marian exNorvegia a citit el insusi salutul din partea ta. El a iesit mai demult din lupte. I-a promis noii sale iubite Alexa ca se va lasa definitiv de sportul nociv al comentariilor pe bloguri. Dar mai calca pe alaturi (intrand pe Ric) si Alexa il trage de urechi :)) . I s-a indeplinit un alt mare vis al lui. Zilele acestea a explodat de fericire cand i-a sosit o bijuterie de motocicleta Harley . In noaptea aceasta pleaca impreuna cu Alexa si un grup de motociclisti in Croatia. Dupa aceasta minivacanta, se duc la Suceava cred ca pentru toata vara, nu stiu sigur.
  Ramaneti sanatosi si cu multa credinta si dragoste in suflet.

  • gerica64 zice:

   Eu voi continua mai departe altceva mai bun nu am de facut, insa ma voi abtine sa mai fac comentarii pe alte bloguri.Nu am fost sfatuit de nimeni ca sa renunt la comentarii asa am hotarat eu sa fac.Am constatat ca a aparut din nou un duh de razmerita in Romania si ca este alimentat puternic de blogosfera de oameni si de demoni.Sa vedem de unde se aprinde fitilul care va declansa explozia de anarhie si cine o va pune la cale.Nu ne mai putem astepta la nimic bun oricat de optimisti am fi Romania trebuie sa se schimbe.UE are zilele numarate iar spectrul razboiului se extinde avand mai multe focare.S-au inmultit si pedepsele lui Dumnezeu iar acestea numai prin rugaciune se mai pot atenua.Cred ca suntem ultimile generatii pana la a 2 Venire a Mantuitorului iar Apocalipsa in plina desfasurare.In mare eu stiu ce va urma asa ca voi cauta prin articolele postate sa aduc si altora la cunostinta tot ce ne asteapta in viitorul apropiat.

 2. Rozalia Pop zice:

  @crina
  Multumesc, Domnul sa va apere. Ati luat o hotarire buna, cred. Mai bine stati lnistiti si nu va mai luati de ei. Gerica are dreptate, dintr-o data parca s-a pus in miscare o masina infernala a razvratirii si revoltei. Ceva este putred acolo, prea se sincronizeaza lucrurile, chemari la lupta, sfantul saccsiv care si-a reluat locul suspect de repede si altele. Cititi pe blogul deveghepatriei articole cu instigari la iesiri in strada, instigari la ura ce nu au mai fost pina acum. Toata blogosfera atisistem lucreaza la maxim pentru manipularea oamenilor.
  Citeam mai demult (pe bloc) cand spuneati ca cineva se tot chinuie sa aprinda fitilul la noi si o ocazie mare au avut-o la protestele violente de la Bucuresti cand au aparut ultrasii, baietii cu cagule pe cap, anarhistii. Cu putin timp inainte se vorbea de profetia (inventata) a pustnicilor din Rarau (cea cu 2011). Dar nu le-a iesit atunci. Poate si rugaciunile unora i-a oprit. Acum ma tem ca nimic nu-i va mai putea opri. Dumnezeu stie ce ne asteapta.

 3. Fratele Ioan zice:

  Si mie mi se pare ca ceva se se intampla pe blogul Saccsiv.
  Dupa cum ai observat si tu, comentatorii de calitate nu mai posteaza , poate doar citesc, si au ramas unii pupincuristi ai lui saccsiv2 si altii care probabil nu i-si dau seama de , ce se intampla pe blog.

  • ed zice:

   @ fratele Ioan
   Nu e vorba ca unii nu stiu ce se intampla pe blog. Romanul nostru daca-i spui adevarul in fata te ureste si cred ca suntem singura natie care reactioneaza virulent in fata adevarului. Daca-i spui romanului sa fie cu bagare de seama ca prietenul lui il inseala si prosteste, zice ca ai ceva cu el si te dusmaneste. Si dupa ce a fost inselat si lasat cu ochi in soare, se ascunde de tine de rusine si te dusmaneste si mai mult pt ca ai avut dreptate. Crina are mare dreptate, nu ai cui sa mai vorbesti sa atragi atentia.
   Din punctul meu de ve dere crina si prietenii ei au luat o hotarire buna. Sa-si traiasca viata data de Dumnezeu si sa o lase balta cu deconspirarile si analizele. Au gresit locatia, Romanica este tara in care marii tunari, escroci si hoti sunt adulati de popor.
   Din tot ce a scris gasca vesela de pe bloc, cel mai mult mi-a placut exemplul cu jocul piramidal Caritas al lui Stoica. Mai mult decat edificator ce au zis acolo baietii, ca romanii pe vremea aceia erau drogati si teleghidati de acest mare escroc Stoica. Am avut si eu cunostinte care si-au bagat economiile acolo si au pierdut tot. Tot poporul zicea ca Stoica este omul lui Dumnezeu trimis pe pamant ca sa-i imbogateasca pe romani. Era vai de tine daca ziceai ceva rau de Stoica. Tot asa cum fac tampitii astia acum cu saccsiv, ca are o misiune sfanta, ca e un semn ca s-a eliberat dupa inviere etc. Dupa ce a disparut Stoica, ce au facut romanasii ? au ramas clanta si l-au injurat , si dupa s-au carat cu coada intre picioare acasa. Si Stoica i-a imbogatit pe aia de la finante, politisti, smecheri din strainatate si barbugii care au ajuns in politica. Si el a ramas cu o mare avere. Tot ce a facut el a fost o mare abilitate de convingere si prosteala, ca la alba neagra.

 4. ed zice:

  Treaba periculoasa cu blogurile astea cica ortodoxe si antisistem, e ca puncteaza pe chestii reale si adevarate . De exemplu marseaza mult pe gay-fest, homosexualitate si nu poti sa zici ca n-au dreptate. Sau cu semnalarile controlului total, al ecumenismului , sau cu instigarea la revolta contra hotilor si iudelor care ne conduc. Nu ai cum sa nu te revolti contra lor cand vezi cat tupeu au prins. Si asa , oamenii creduli si satui de saracie si nedreptate sunt atrasi ca de un magnet de aceste gauri negre care au in spate oameni suspecti si anonimi. O sa vedeti ca acum ei pleaca de la niste argumente corecte dar pe viitor vor deturna totul intr-o directie numai de ei stiuta, intr-o prapastie. Blogul sacsiv a mai avut o traiectorie asemanatoare, a inceput cu conspiratii, ortodoxie si dupa ce s-au convins ca au foarte multi adepti si sorti de izbanda, au directionat credulii cazuti in paranoia spre blestemarea ierarhilor, calomnii grave si nefondate, instigare la ura si revolte in strada, fuga in paduri pe coclauri, donatii si cotizatii, vanzarea averilor. Poate ca le si reusea daca nu se oprea totul brusc odata cu arestarea lui saccsiv. Eu nu am nimic cu saccsiv (Vasile) ca om. Il inteleg, se afla intr-o situatie foarte grea si omul cazut in situatii disperate cade in ispite si face compromisuri de neimaginat. Problema e cu cei care se afla in spatele lui saccsiv si il manipuleaza si pe el.

  • Rozalia Pop zice:

   @ed
   Aici ai grait un mare adevar. Ce face blogul saccsiv se incadreaza perfect in actiunile Wikileaks (Julian Asange) sau Alex Jones. Si acestia ne arata o cale de urmat, dar asa cum spune si Stop Rfid 666, o cale ce duce tot spre iad. Si calea aratata de sfintii de la saccsiv & Co, duce tot la iad. Nimeni in lumea asta nu ne poate arata o cale care duce la Rai. Doar mantuitorul Iisus Hristos ne arata Calea, Adevarul si Viata prin biserica lui cea dreptmaritoare. Insusi mantuitorul spunea ca vor veni multi prooroci mincinosi in numele Lui si vor zice ca Hristos este acolo sau in camara aceea sau ca ei detin adevarul. „Sa nu-i credeti” zice Domnul.
   Ce usor ar fi fost fratilor sa vina cineva care sa ne arate capcanele acestei lumi, sa ne spuna ca cutare si cutare e vinovat si sa ne dea reteta simpla a mantuirii. Dar nu este usor deloc si capcanele sunt mult mai fine si subtile.

 5. Fratele Ioan zice:

  Ed. Creda-ma ca si eu am fost un mare prost , de i-am dus lui Stoica 100000de lei imediat dupa revolutie , bani cei primisem eu si mama mea , de la fratele meu din Canada.
  Dar sti cum se spune ;de haram au fost , de haram s-au dus.

  • Fulger zice:

   Frate Ioan
   Interesante discutii. Tu spui ca de haram au fost, de haram s-au dus. Nu e chiar asa frate. Nu au fost de haram acei banuti. Fratele tau nu a muncit de haram ci cred ca a muncit cu sudoare ca sa va trimita acea suma de bani. Poate ca daca un sarman muritor de foame ti-ar fi cerut acea suma de bani nu i-ai fi dat-o. Si suma pe care a luat-o Stoica de la tine, nu cred ca el o considera de haram. Antevorbitorii de mai sus (in special ed) au dreptate. Noi romanii suntem obisnuiti sa dam mereu vina pe altcineva dar nu ne asumam raspunderea. Pe mine nu ma mira faptul tu i-ai dat acei bani de-a moaca lui Stoica ci faptul ca esti sigur ca acei bani de la fratele tau au fost de haram si de haram s-au dus. Asa spunem noi romanii de fiecare data si ne resemnam. Toti hotii si nenorocitii ne-au luat si ultima bruma de paine si noi ne resemnam cum ca de haram s-a dus. Si de bogatiile si resursele tari nu putem zice ca de haram au fost. Dar putem zice ca de haram s-au dus. Si e vina noastra. Pe escroci, noi ii imbogatim fara ca ei sa se zbata prea mult. Iertare daca te-am suparat.

 6. Rozalia Pop zice:

  @aurora
  Ai scris acest comentariu foarte interesant pe blogul saccsiv. Eu nu pot intra sa-ti dau un raspuns si un sfat deoarece sunt la spam. Dar am vazut ca fratele Fulger ti-a dat un raspuns acolo mai mult decat edificator prin inregistrarea cu marele nostru actor Toma Caragiu. Nu stiu cati inteleg raspunsul lui subtil, cred ca nici saccsiv nu a inteles. Iata comentariul tau :
  „Aurora said, on iunie 10, 2013 at 12:03 am

  Dumnezeu, in marea Lui mila ne trimite nenumarate profetii prin alesii Lui, dar e foarte greu de trezit marea masa. Omenirea este in aceeasi orbie ca in vremea lui Noe. Noi trebuie sa ne rugam si pentru cei care nu se roaga. Vreau sa va spun niste lucruri care m-a infricosat si poate va veti folosi careva din cele ce va voi relata. Mi se intampla de la o vreme, de cand am intensificat rugaciunea – nu spun ca ma rog mult, dar cand sunt pe drum nu las intotdeauna sa zboare mintea aiurea si incerc pe cat posibil sa-mi inalt gandul catre Dumnezeu – m-au atacat atat oameni, cat si animale, starnite desigur de cel rau. Intr-o zi, inainte de capatul autobuzului din care cobor spre a merge la servici, m-a injurat un om rau si dusmanos care coborase si el din aceeasi masina, fara sa-i fi pricinuit vreun rau, fara sa-l fi vazut mai devreme, asa fara motiv. Eu eram inca in autobuz si auzeam din interior injuriile lui, foarte uimita, caci nici macar nu se intamplase sa-l calc pe picior, deoarece ocupasem loc pe scaun pe tot parcursul. Am zis in sinea mea ca vrajmasul l-a starnit, dar nu m-am tulburat.
  Alta data, in acelasi loc, cand am coborat, din spate venea o camioneta condusa de un tanar si eu tocmai ma pregateam satraversez, impreuna cu un alti doi cetateni, dar tanarul sofer s-a gandit sa faca o gluma proasta, prefacandu-se ca vrea sa ne calce. Cei doi au fost mai iuti de picior, dar eu a trebuit sa fac un efort mare ca sa alerg si sa nu ma loveasca cu masina si dupa ce am scapat, nenorocitul radea de mine ca m-am speriat. Atunci m-am intors din drum si i-am dat o palma zdravana in parbriz ca sa nu mai faca astfel de glume (eu fiind si cardiaca), insa dupa aceea am alergat in primul magazin care mi-a iesit in cale, de teama sa nu coboare din masina si sa vina dupa mine sa ma bata. Am scapat cu bine si inclin sa cred ca reactia mea l-a facut sa nu mai faca astfel de farse si altora. Si despre animale : mie imi plac si cainii si pisicile, dar mi s-a intamplat sa ma sperie niste caini si doar cu rugaciune fierbinte am scapat de amenintarile lor.Aceasta cand am intalnit caini slobozi. Dar si cei din curti pot fi agresivi fara motiv.Doi caini din niste gospodarii pe langa care trec zilnic, sunt pusi sa sperie parca trecatorii si ma latra fara motiv numai pe mine, am observat lucrul asta. dar de cateva ori i-am certat cu numele Maicii Domnului si au tacut. Poate unora dintre voi sa vi se para pueril sau coincidenta,caci, vorba ceea, cainii latra, dar eu simt ca lucrurile astea nu sunt intamplatoare. Cand te rogi, toti demonii incearca sa te impiedice cumva si cred ca se folosesc ori de unele necuvantatoare, ori de oamenii cu inclinatii rautacioase. Dar sa nu credeti ca sunt o mare rugatoare, ci o mare pacatoasa. Ma rog mai mult pe traseul spre servici, caci dupa aceea ma iau cu treburi si mai mi-aduc aminte de Dumnezeu poate seara, tarziu. Voi insa sa va rugati mai mult decat mine si daca se poate si pentru mine. Maica Domnului sa ne mantuiasca pe toti !”

 7. Rozalia Pop zice:

  @aurora
  Raspunsul meu la framintarile tale ar fi acelasi pe care-l da si fratele Fulger prin gura actorului Toma Caragiu. Nu putem da vina mereu pe dracul pentru pacatele noastre ascunse. Omul in zilele noastre a decazut pina acolo incat prin parerile de sine zice in sinea lui ca de bine ce se roaga si de mult ce s-a induhovnicit, il lupta dracii la toate colturile de strada. Din comentariul tau reiese mai mult decat clar ca tu suferi acut de PAREREA DE SINE. Si aceasta vine mai ales la cei care au boala MANDRIEI in stadiu foarte avansat. Pentru ca asta insinuezi tu, ca de bine ce te rogi si la cat esti de induhovnicita, dracii te ataca mai abitir prin te miri cine.
  Despre animale
  Daca ai sa citesti prin PATERICE, draga Aurora, ai sa vezi ca animalele au un deosebit simt al energiilor inconjuratoare, mai ales cainii.Ei ataca indeosebi oamenii betivi si pe cei cu viclesuguri ascunse in inima pentru ca simt imediat sufletul rau sau bun. Exista minunate istorisiri despre sfinti cu adevarat induhovniciti care au dat nas in nas in pustie cu lupi, ursi sau chiar lei si tigrii. Si acele teribile animale de prada se comportau in fata acelor oameni ca niste mielusei, gudurandu-se pe linga ei. Dar si printre oamenii normali de pe strada, sunt multi care atunci cand trec pe linga o haita de caini , acestia isi vad de treaba sau se gudura sezand ca la o comanda. Nu trebuie sa fi un sfant pentru ca animalul sa simta curatia si bunatatea inimii tale. Oamenii pacatosi si plini de patimi ascunse, sunt latrati din senin de caini , sau provoaca o stare de repulsie in jurul lor incat atrag din senin huiduieli sau priviri de scarba. Nu este adevarat ca omul acela care te-a injurat din senin ar fi rau si dusmanos. Dusmanos nu ar avea cum sa fie in primul rand pentru ca nu te cunoaste, deci nu are de ce sa te dusmaneasca.
  De foarte multe ori s-a intamplat ca oameni marunti, firavi si nevinovati sa nimereasca in locuri rau famate, cu betivi, tilhari, criminali si raufacatori, dar nimeni nu s-a atins nici macar de un fir de par din capul lor. Ba chiar ei erau admirati si protejati de raufacatori fara ca acestia sa stie de ce o fac. Aici e vorba de smerenie si bunatatea si nevinovatia din inima omului care se transpune in afara si schimba atitudini in jurul lor.Oamenii curati la inima emit energii linistitoare, de pace, armonie si dragoste . Este Dumnezeu acolo care nu permite ca cineva sa le faca rau. Da, sunt cazuri in care Dumnezeu ingaduie ca unii oameni buni la suflet sa fie ispititi cu prigoane sau necazuri foarte grele dar aceia sunt oameni puternici de caracter , care nu se pling niciodata si pe care Dumnezeu i-a ales spre incercari, tocmai pentru ca stie ca aceia pot sa duca o cruce mai grea si pentru ca au o viata curata. Dumnezeu nu da cuiva mai mult decat poate duce.
  Problema ta acuta sta in Taina Spovedaniei si Impartasaniei. Desi tu spui ca te spovedesti si impartasesti regulat, esti bisericoasa si faci sute de metanii, totusi persista problemele grave pina acolo incat si cainii te latra din senin. Cauzele principale sunt de la Taina Spovedaniei :
  – Ai ascuns pacate la spovedanie si astfel ai luat pacate insutit.
  – Nu ai ascuns nici un pacat la spovedanie dar ai facut-o fara nici o simtire in inima, fara parere de rau si fara mustrare de constiinta.
  – Nu te-ai spovedit corect si ai indraznit sa te apropii asa de Sfintul Trup si Singe al Domnului, asa ca in loc de binecuvantare ai luat foc.
  – Te-ai spovedit corect, te-ai impartasit dupa cuviinta si canon, dar imediat ai repetat vechile pacate spovedite si ti s-a ingreunat sarcina.
  – Te-ai spovedit corect, te-ai impartasit dupa cuviinta, nu mai repeti pacate facute dar ai PARERI DE SINE , ai cazut de-a dreapta crezand ca ai ajuns la o masura inalta a induhovnicirii si astfel ai pierdut tot.
  – Si nu in ultimul rand, tie cred ca ti se trage mult din cauza blestemelor din trecut asupra ierarhilor pe care le-ai scris pe blogul saccsiv la indemnurile acestuia. Injuriile, blestemele , calomnierea si lovirea unui preot sau ierarh sunt pacate grele impotriva Duhului Sfant si se spala foarte greu. Cine va indemnat sa faceti acest lucru, stia bine de ce va impinge sa faceti asa.
  Ce am scris, am scris cu inima buna ca un sfat atit pentru tine cat si pentru altii. Cei care-ti raspund acolo sfatuindu-te sa-ti scuipi in san, sa faci 1 milion de metanii si alte halucinatii, sunt cei cazuti in ortodoxismul superstitios care caracterizeaza mare parte din poporul nostru. Din pacate. Poti sa spui tu toti psalmii la un loc sau toate acatistele in drum spre servici. Un simplu DOAMNE MILUIESTE-MA PE MINE PACATOASA spus cu suspinul inimii, strapunge inaltul cerului. Dumnezeu sa-ti ajute.

 8. Rozalia Pop zice:

  @gerica
  Ai putea sa faci un articol pe tema aceasta, pornind chiar de la comentariul Aurorei si raspunsul meu. Nu sufar de mandrie si nu ma bucur vezi Doamne ca ai faci un articol la indemnul meu. Dar este bine de stiut pentru multi , deoarece, tema este foarte importanta . Multi au impresia ca li se intampla fel si fel de lucruri ciudate, dand vina mereu pe diavoli, pe sistem, pe Haarp sau pe alte lucruri dar problematica este foarte simpla (pentru cei care au putin habar despre trairea in credinta ortodoxa). Exista posibilitatea ca multi sa cada in aceleasi capcane ale parerii de sine asa ca sora Aurora. Dar, ca de obicei cand e vorba sa clarificam ce ni se intimpla noua, in jurul nostru si de ce ni se intampla, gasim mii de raspunsuri dar ignoram totdeauna pacatele noastre si il scoatem din ecuatie pe Dumnezeu cu puterea sau cu ingaduinta Sa.

  • gerica64 zice:

   E greu de vorbit despre mandrie ,orgoliu,parere de sine in general cam toti oameni sunt atinsi de acest pacat.Ca si opusul sau smerenia le poti avea fara sa constientizezi.Smeritul nu stie ca este smerit si mandrul ca este mandru.Deobicei din mandrie si orgoliu apar toate conflictele intre oameni fiecare tinand sa arate ca el are dreptate.E foarte greu sa-ti dai seama unde lucreaza in tine mandria si cata doza din ea avem.Dupa cate stiu am pus pe blog articole despre mandrie daca nu aici pe celelalte nu se poate sa treci fara a a aminti despre acest pacat.

 9. Fratele Ioan zice:

  Ma mancat in „fundeni” si am mai postat acum 2 zile pe Saccsiv.
  Dupa 2 coment-uri , la al 3-lea cand am vrut sa i-l scriu, era deja un coment in asteptare cu nick-ul meu , dar care nu i-mi apartinea.
  Atunci i-am scris lui Saccsiv , ca acel coment in asteptare, nu i-mi apartine. Dar Saccsiv in „bunavointa” lui nu a tinut cont de explicatia mea , si le-a dat drumul pe site la amandoua coment-uri.
  M -am uitat si pe „Saccsiv pe bloc” si am vazut ca acolo se folosesc nick-ri ale noastre .Am gasit si nick-ul lui Aurora.Nu stiu ce sa mai cred.
  Oricum pt mine acest site este de domeniul trecutului.

  • gerica64 zice:

   Poti sa-l citesti dar nu are rost sa mai comentezi.Eu asa fac.Sunt fel si fel de oameni e greu de depistat ce intentii au si cine sunt asa ca nu are rost sa ne amaram.

  • crina zice:

   @ Fratele Ioan
   Inca odata vin cu o lamurire si pentru tine. Sunt lucruri atit de vizibile , dar surprinzator, atit de dificil de inteles pentru multi dintre voi. Aceasta se datoreaza, cred eu, orbirii si intunecarii treptate a multora din cauza mandriei . Multor comentatori care-si fac veacul in blogosfera, li s-a intunecat judecata si minimul discernamint ca au ajuns sa spuna adevarului minciuna si intunericului lumina. Ceea ce pentru unii este foarte usor de inteles, pentru multi altii acest lucru pare imposibil.
   Lamurire :
   Blogul „Saccsiv pe bloc” a fost creat de 2 administratori pagani, atei, cu puternice tendinte spre sectarismul martorilor lui Iehova. Ei insisi au recunoscut aceasta. Dupa parerea mea nu poate fi considerat o clona, deoarece o clona reproduce pina in cel mai mic detaliu originalul. Adminul a scris cu mainile lui ca a fost creat acel blog pentru a face misto de saccsiv si paranoia lui. A fost populat la inceput cu sectanti si satanisti dupa care a ramas gol si inactiv. Dupa ce unii comentatori am fost scosi afara de saccsiv pentru intrebari de bun simt, am incercat sa postam pe alte bloguri ortodoxe continuand sa punem aceleasi intrebari. Dar administratorii blogurilor nu au vrut sa riste scandaluri sau amenintari din partea lui saccsiv asa ca ne-au limitat accesul. Doua dintre aceste bloguri au intrat chiar in conflict deschis cu saccsiv din cauza noastra si ne-am simtit vinovati de acest lucru. Asa ca am decis sa mergem pe „Saccsiv pe bloc” acolo unde Marian exNorvegia deja intra-se primul si striga singur la pereti. Daca citesti cu atentie ultimile articole, se poate vedea de la o posta ca ideologia blogului s-a schimbat radical spre credinta ortodoxa. Este adevarat ca acolo am scris comentarii avind permanent o sabie aplecata deasupra capului (sabia administratorului). Sa scri printre criticile la adresa lui saccsiv si texte cu referiri la credinta ortodoxa pe blogul unui ateu dusman declarat impotriva ortodoxiei, este un lucru foarte dificil. La un moment dat sabia adminului chiar a cazut , cand l-a facut albie de porci pe Marian exNorvegia si a inchis topicul luindu-ne la goana pe toti de acolo. Dupa arestarea lui saccsiv , a redeschis ultimul articol si noi iarasi am intrat acolo cu acelasi risc enorm. Probabil faptul ca noi am criticat si analizat foarte bine actiunile blogului saccsiv, l-a facut pe admin sa treaca cu vederea ca suntem crestin-ortodocsi. Altfel nu-mi explic atitudinea lui. Sau poate ca Dumnezeu l-a tinut nemiscat sa nu ne alunge iarasi de acolo. Asa cum a spus si Marian pe blogul saccsiv (cu nickul simina), a fost totusi un mic miracol faptul ca un grup de crestin ortodocsi au postat pe blogul unui ateu-pagan convins si foarte acid si nu au fost alungati de acolo (cu o mica exceptie). Dar pe un blog declarat ortodox precum saccsiv, crestinii prea ortodocsi care vor sa ramana normali , neparanoici si nepanicati, sunt scosi afara fara nici o explicatie.

   • gerica64 zice:

    Eu unul as face un blog si nu mai stati la mana nimanui ce mare greutate este?Eu tin singur vreo 6 bloguri si voi nu sunteti in stare sa tineti unu?Ma indoiesc asa ca faceti un blog e gratis si sunteti talentati. Asa ca bafta!

  • crina zice:

   @ Fratele Ioan
   Un alt motiv pentru care noi am ales blogul „Saccsiv pe bloc” este acela recunoscut si de Marian exNorvegia in ultimile luari de pozitie pe saccsiv (cu nickul simina). Simplu : blogul acela se numeste Saccsiv pe bloc, sare repede in ochi celor care cauta pe google blogul saccsiv. Si daca au gasit pe linga saccsiv si „Saccsiv pe bloc”, ne-am gandit ca este imposibil sa nu fie tentati sa intre sa citeasca, astfel isi vor pune intrebari. Daca am fi postat pe un alt blog, tot ce am scris noi risca sa ramana in anonimitate. Da, a fost un avantaj faptul ca blogul „Saccsiv pe bloc” era usor de gasit la cautare, asa am reusit sa fim cititi de un numar foarte mare de vizitatori.
   Nickurile preluate de noi la bascalie pe saccsiv pe bloc, sunt folosite in pamflete comice, dupa cum noi insine am scris acolo de nenumarate ori. Am si specificat de multe ori (aurora noastra, danutza noastra, nea Anderthalul nostru etc), pentru ca cititori sa-si dea seama ca este vorba de pamflete. Si am ales intradevar nickurile pe care noi le-am considerat cele mai paranormale, paranoice si haioase. Nu sunt clone, faceti diferenta intre clone si comedie. Ceea ce se intampla acum pe blogul saccsiv, este mult mai complex si cu un scop precis : decredibilizarea si scoaterea ultimilor incomozi de acolo. Este parerea noastra.

   • Dahlia zice:

    Crina,
    buna ziua. Ma bucur sa te vad, ca si pe oricare dintre marinari. Sper ca sunteti bine toti, va imbratisez si te rog sa transmiti salutarile mele indeosebi lui Marian.
    Cred ca ar fi fost o idee buna sa faceti voi un blog, la adapost de obscenitatile care sar in ochi cand deschizi „sacsiv pe bloc”. Pacat ca observatiile voastre foarte pertinente nu prea pot fi receptate fiind expuse acolo. Intr-adevar, fenomenul saccsiv este o problema serioasa. Nu stiu unde va duce, insa duhul care domneste acolo nu mi se pare de bun augur.
    Dumnezeu sa ne fereasca de tot raul!
    Cu drag , floarea.

 10. Dahlia zice:

  Buna ziua!
  Gerica,
  am incercat o interventie la comentariul tau despre homosexualitate, acolo unde erai contrazis mai ales de danuta. Aveai dreptate ca se transmite de la parinti, bunici, etc. Dar nu homosexualitatea in sine, ci predispozitia spre faradelegi. M-a deranjat tonul pe care ai fost combatut, danuta neavand argumente, a dat-o pe gramatica. Foarte urat.
  Am vrut sa iti scriu aici, pentru ca acolo sunt la spam de la articolul
  http://saccsiv.wordpress.com/2013/06/14/video-parintele-rafail-noica-cipul-cezarul-si-o-pilda-pe-care-n-o-gasesc/
  unde, fiind atacata de cativa comentatori care faceau spume la gura, am incercat sa le raspund, insa n-am avut dreptul la replica.
  Va intreb, daca saccsiv este sincer si bineintentionat, de ce nu imi da voie sa-mi spun parerea, mai ales ca nu scriam nimic impotriva credintei.? Vroiam sa ii atentionexz ca au rastalmacit mesajul Pr Rafail care vorbea de pacea launtrica, ei spunand ca el vrea sa faca pace cu lumea si deci ca este ecumenist. Ba se mai trageau si de sireturi cu dansul, in niste obrazniciii nedemne de un crestin, aurora nici macar nu il numea Parinte, ci Rafail Noica, adica pentru ea nici nu ar fi preot, cam asta as intelege eu.
  Bine a spus Dumitru ca raceala inimii lor si fierbintela mintii de la diavolul este. Dar i-au sarit si lui imediat in cap .
  Se pare ca eu si acel blog nu avem acelasi duh. Voi incerca sa nu-l mai citesc deloc, intrucat ma tulbura foarte tare comentariile de acolo.
  Si va intreb pe voi, asa, de exemplu, daca ei nu sunt in acelasi duh cu Pr Rafail, de ce intre ei si Pr Rafail, ar alege cineva duhul lor????
  Eu am fost nevoita sa aleg si am ales : cu siguranta roada Duhului care este dragostea, blandetea, pacea , indelunga rabdarea, facerea de bine si altele, nu se gaseste printre ei, in schimb se revarsa din cuvintele si din prezenta pr Rafail.
  Cine are urechi de auzit, sa auda.
  Dumnezeu sa ne ierte!

 11. Dahlia zice:

  Va rog lasati comentariile mele.
  In numele Adevarului. Si mai am ceva de adaugat . Intrucat astazi saccsiv a scris urmatoarele despre cei care suntem cenzurati pe blogul sau :
  „Tot soiul de indivizi fundamentali anti ortodocsi si anti romani s-au unit in numele unei cauze: ATACAREA LUI SACCSIV. Unii sunt indubitabili oameni ai SISTEMULUI. Ceilalti doar niste habauci carora nu le-am mai permis in trecut sa posteze multime de rataciri ce doreau cu obstinatie sa le promoveze pe aici: atei, stilisti, adepti new age, eretici sau pro cip, ecumenisti, globalisti si chiar anarhisti. Teoretic n-au nimic in comun intre ei, decat ura. O ura bolnava, draceasca impotriva mea. Si nu doar impotriva mea, ci si impotriva altor bloguri ce se straduie sa tina linia trasata de parintele Justin Parvu. Si n-au postat pe “saccsiv pe bloc” din motivele invocate de ei la “gerica”, ci pentru ca acel blog l-a atacat la modul cel mai mizerabil pe Sfantul Justin. Si au mai postat si pe alte bloguri anti saccsiv, ai caror administratori pro cip sau pro ecumenism sau amandoua sunt doar niste intrusi in miscarea ortodoxa nationalista. ”

  Va rog dati-mi voie sa ii raspund aici, in modul cel mai sincer cu putinta, ca :
  sunt crestin ortodoxa,
  frecventez Biserica,
  am duhovnic, ma spovedesc si ma impartasesc cand duhovnicul imi da voie si
  nu am nimic impotriva Pr Iustin.
  Nu sunt eretica , ncii ecumenista , nici globalista nici anarhista.
  Si il intreb : DE CE SUNT CENZURATA PE SACCSIV? dE CE MI S-A BAGAT PUMNUL IN GURA?
  Pt ca le-am atras atentia de mai multe ori ca a osandi ierarhii nu este demn de un crestin??

  Si mai cunosc cateva persoane in aceeasi situatie cu mine. Marian, Crina si altii care isi spun ” marinarii”. Saccsiv minte cu nerusinare, dar este pacat sa ii lasam pe naivii de acolo in plasa acestui om care nu stiu ce intentii are. Sincer nu este. Va rog foarte mult, in numele adevarului, publicati, nu ma cenzurati si dvs.

  Va multumesc.

 12. Dahlia zice:

  asadar, nu sunt acceptata nici aici?
  pot sa stiu de ce?

  • gerica64 zice:

   Esti acceptata Dahalia.Asa suntem noi oameni avem pareri diferite eu vad frumos lucrul acesta si Apostoli se mai ciondaneau ca si ei erau oameni.Eu nu ma supar pe cineva care gandeste altfel si nici pe Danutza nu am de ce sa ma supar caci poate eu nu am dreptate exista si varianta asta.Asa trebuie sa gandeasca si ea.Nu stiu de ce ti-a dat spam cred ca va reveni eu asa as proceda.Eu nu am sters decat comentariile satanistilor si asta dupa ce au fost citite de toti.Insa nici noi nu avem dreptul sa afirmam ca saccsiv Vasile este de rea intentie.Ca om poate gresi ca si noi gresim asa ca e bine sa nu-l judecam pe nedrept.Eu cred ca e un bun crestin.

   • Dahlia zice:

    Multumesc frumos.
    Aceasta este intr-adevar o atitudine de crestin. Am sa tin cont si de sfaturi, imi place cand cineva devine impaciuitor. Am sa incetez cu acuzatiile, insa cred ca adevarul nu poate sta ascuns multa vreme.
    Domnul sa ne ierte si sa ne ajute!

   • gerica64 zice:

    Uite amandoi sunteti buni crestini dar vedeti cum face diavolul sa va jigniti si apoi sa va dusmaniti?Daca ne dam seama de aceasta noi oameni suntem invigatori.Trebuie sa credem unul in altul si Dumnezeu ne indreapta pe fiecare unde greseste.Eu cred in oameni gasesc la fiecare ceva bun si nu stiu cum face Dumnezeu ca-mi arata ca chiar asa este.Imi este rusine sa dau eu sfaturi ca sunt pacatos dar acum trebuia sa o fac din dragoste pentru oameni

 13. Dahlia zice:

  Tocmai am incasat o lovitura sub centura de la saccsiv. El sustine ca sunt la spam pt ca sunt desfranata.
  Ii multumesc frumos. Vreau sa-l informez, ca vad ca iar m-a blocat acolo, ca povestea la care face referire s-a incheiat in urma cu doi ani. Cu persoana de care vorbeste am incheiat de multa vreme socotelile Iar Domnul m-a iertat in Taina Sfintei Spovedanii pentru acel pacat.
  Desi a fost o poveste dureroasa pentru mine, si mi-a luat mult timp sa ma vindec, totusi recunosc ca am gresit si nu voi redeschide subiectul. Vreau sa spun doar atat : am trait o deceptie sentimentala destul de dureroasa, nu e cazul sa mi se puna eticheta de desfranata pt ca m-am indragostit de cine nu trebuia si am avut incredere in cine nu trebuia.
  Si acum, va rog sa ma iertati, dar mi se pare ca totusi trebuia sa clarific putin lucrurile.
  Multumesc.

  • gerica64 zice:

   Eu stiu despre ce e vorba fara sa vreau am citit candva.Toti am facut greseli si Vasile si eu si tu.Cine zice ca nu a facut deastea minte.Asta este ne indragostim si cadem in pacate si eu am cazut si inteleg problemele de genul acesta.Dar Dumnezeu abia asteapta ca sa ne ierte ca suntem copii lui neastamparati si nerecunoscatori ca deobicei.Suntem niste copii si ne comportam exact ca niste copii desi vorba aia am ajuns la maturitate.Toata treaba e ca dracu isi baga coada si ne acuzam unul pe altul tot ca niste copii care se cearta.Suntem copii si mereu suparam pe Tatal si pe Fiul Omului care a luat pacatele noastre asupra Lui pentru noi ca ne iubeste si noi mereu il scuipam si-L palmuim.Sa ne iertam unul pe altul asta este solutia.

   • Dahlia zice:

    Da, stie toata lumea ” povestea” asa superficial, insa ceea ce a fost in inima mea, asta doar Dumnezeu stie. Si daca trebuie sa ma judece, El ma va judeca. Oricum, ceea ce vroiam sa subliniez este ca saccsiv atunci cand nu are argumente deturneaza discutia asa cum a facut si acum. Pai cum adica imi spune mie sa las omul in pace? PAi eu si omul NE-AM LASAT IN PACE de muuuuuulta vreme. Si spun „ne-am” pt ca va dati seama ca acolo a fost vorba de o cucerire, iar nu cum vrea sa insinueze ca eu as fi umblat dupa el. Nu sunt ” frustrata”, sunt doar o femeie singura care razbate foarte greu in lumea asta ca o jungla.
    Saccsiv, sa stii ca nu sunt o urata disperata pe care n-o baga nimeni in seama. Sunt o femeie draguta si foarte sensibila, insa din nefericire, desi intotdeauna am cautat un suflet pereche, am trait mai multe dezamagiri. Domnul stie de ce.
    Asa ca poate ar fi frumos sa-ti retragi insultele.
    Si cu asta, chiar inchei. Nu trebuiesc zise mai multe, sper ca cine are urechi de auzit, sa auda.
    Va multumesc, Gerica. Este foarte frustrant sa fii redus la tacere si poate ca acum , iata am exagerat un pic. Sa ma iertati.
    Dumnezeu sa ne fereasca de rau!
    Amin!

 14. Dahlia zice:

  Totusi, e posibil sa fie cum spuneti . Sa nu fie rauintentionat. Dar atunci de ce nu poate purta un dialog sincer? Vedeti, dupa ce ma defaima acolo, ma blocheaza iar ca sa nu ma pot apara. Este normal asa ceva? Ce viteaz este el ca mi-a inchis gura
  Pun pariu ca nici persoana care stie foarte bine cum stau lucrurile nu va interveni acolo sa-i spuna ca ma osandeste pe nedrept. Dar nu-i nimic, Dumnezeu chiar stie adevarul. Cat despre cititorii lui saccsiv, Dumnezeu sa-i aiba in paza.

 15. Dahlia zice:

  Pt cititorii indignati de pe saccsiv:
  Sunteti in stare sa discerneti un pic si sa analizati cauzele unui conflict?
  Daca nu, si nici nu sunteti intre partile implicate, abtineti-va de la comentarii aiurea. Cica sa ne unim. Eu vin si va intreb, de ce m-as uni cu unii care ma considera desfranata si ma alunga din mijlocul lor.
  Vreau sa aud un raspuns clar si obicetiv.
  In locul meu, cand ati vrea sa scrieti si voi ceva, si ati fi mereu refuzati si ati vedea ca altii baga comentarii idioate la greu, nu v-ati supara deloc?

 16. Dahlia zice:

  Ati fost vreodata la spam sa vedeti cum e? sa tipi si sa nu te auda nimeni. Nu va doresc.

 17. Dahlia zice:

  Un ultim comentariu :
  pt saccsiv si ai lui postaci dedicati : va doresc mult succes in lupta voastra. Pt mine nu existati, asa cum nici eu nu am fost prea importanta pt voi. Nu existati, pt ca in cei doi ani de zile in care m-am chinuit, nu a fost unul macar sa se intrebe ce fac, iar cand incercam sa scriu vreun comentariu, eram imediat blocata, indiferent ca scriam de bine sau de rau, nu conta.
  In ultimele saptamani, la fel, am fost tinuta la spam, desi cerusem iertare celor pe care i-am suparat. Dar nu am fost iertata, dimpotriva, se aduc in discutie pacatele mele, parca as fi la judecata. M-am saturat sa vad cum va bateti joc de oameni la care eu tin foarte mult, cum e Pr Rafail si sa nu am voie sa intervin.
  Daca ortodoxia ar fi intr-adevar asa cum o propovaduiti voi, eu una, as deveni atee. Dar Slava Domnului ca nu e asa, ci voi sunteti doar o mica secta amarata. Deci nu am a ma uni cu voi. Ar fi pacat.

  Adio .

 18. Dahlia zice:

  Gerica,
  pt dvs, tot respectul!
  Model de crestin. Si nu zic ca sa va laud, ci sper ca altii sa ia aminte.
  Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s