TREZIREA DIN “DOAR RUGĂCIUNE”!

Mesaj pentru oamenii romani religiosi credinciosi ortodocsi: TREZIREA DIN “DOAR RUGĂCIUNE”! (bis10)

Mesaj pentru oamenii romani religiosi credinciosi ortodocsi TREZIREA DIN DOAR RUGĂCIUNE! salvarea romaniei si poporului roman prin actiuni concrete protest de strada cand pentru ce sa te rogi un bun crestinPentru că unele comentarii la textul meu “Cea mai mare problemă a omenirii” (postat pe un alt site), erau legat de religie, mi-am adus aminte că e nevoie de un text pe blogul Ce-i cu noi? pentru oamenii / românii religioşi care cred că este suficient să te rogi sincer şi cu credinţă la Dumnezeu şi gata, totul e perfect. Aşa cum bine a făcut Stegarul Dac, postând pe site-ul lui câte un mesaj cu dedicaţie pentru anumite categorii de oameni sau chiar anumite persoane, aşa voi face şi eu acum pentru românii credincioşi care îşi pun baza în Dumnezeu pentru ORICE, chiar şi pentru lucrurile pe care le POT face ei, şi TREBUIE să le facă ei. Chiar şi în acele situaţii, mulţi români credincioşi aşteaptă tot de la Dumnezeu salvarea. Ceea ce este după părerea mea greşit. Detalii în continuare:

Înainte de a porni pe acest drum riscant de a vorbi despre religie (orice discuţie religioasă riscă să devină pătimaşă în România), consider că trebuie întâi menţionate câteva lucruri:

1. Oamenii sunt diferiţi şi au păreri diferite! Respectaţi chestia asta, mai ales că este normal şi de dorit ca oamenii să fie diferiţi. Explicaţii aici: De ce sunt oamenii diferiţi? Coada la covrigi.

2. Cred în Dumnezeu, sunt creştin ortodox (deşi părerile mi-ar trebui respectate – nu neapărat aprobate – indiferent de chestia asta)

3. Cred că e posibil ca Dumnezeu să fie cam unica salvare a omenirii din planurile diabolice ale celor care conduc lumea din umbră (şi care sunt perfect concrete şi reale) (pentru că am găsit destul de mulţi oameni – nu neapărat religioşi, care văd în acest fenomen – “Dumnezeu”  – o portiţă de scăpare a omenirii – vezi de exemplu Yuri Bezmenov AICI)

4. Atunci când discuţi cu un om religios (care crede că există un Dumnezeu care l-a creat, o fiinţă supranaturală ce a creat lumea, că există un rai şi un iad etc), este foarte bine să realizezi că (cel puţin teoretic), acel om crede că ABSOLUT ORICE ESTE POSIBIL. Din moment ce există un Dumnezeu atotputernic, înseamnă că acel Dumnezeu poate face ORICE cu această lume, deci pe Pământ, ORICE ESTE POSIBIL. (sigur, cu voia lui Dumnezeu, prin Dumnezeu etc). Eu zic că e un raţionament destul de simplu şi clar, pe care trebuie să îl conştientizeze oricine “se ceartă” cu un om religios pe o temă care are legătură cu religia. Oh well.

5. Cred că este important să te rogi – probabil datorită rugăciunilor călugărilor, preoţilor şi credincioşilor adevăraţi încă mai existăm astăzi, dar tu, ca om obişnuit “din lume”, nu e okay să te rogi oricând şi pentru orice, ci atunci când tu nu mai ai ce să faci, atunci când schimbarea necesară nu (mai) ţine de tine; cred că este normal ca tu, ca om, să te rogi (adică să apelezi la Dumnezeu – cel care te-a creat şi care a creat Universul etc) DOAR atunci când tu, ca om, nu mai poţi face nimic pentru a rezolva problema pe care o ai. Dacă ai făcut tot ce ţinea de tine…ai încercat tot ce se putea şi nu reuşeşti…foarte bine, atunci roagă-te la Dumnezeu să te ajute. Însă dacă tu stai şi te uiţi pe pereţi, dacă sunt lucruri pe care le-ai putea face pentru a-ţi fi mai bine, dar nu le faci, atunci e chiar tupeu să te rogi la Dumnezeu să-ţi rezolve problemele.

6. Să te rogi doar pentru tine e cam egoistic. Iar egoismul e cam opus lui Dumnezeu. Să te rogi şi pentru alţii sau pentru toată lumea este okay. Însă de ce doar să te rogi? Pentru că este mai simplu decât să faci ceva concret?

Sigur că există oameni care cred că rugăciunea pentru binele omenirii este mai importantă decât orice acţiune concretă (de exemplu proteste de stradă sau etc). Poate au dreptate. Dar avem de unde să ştim asta? Nici ei nu au de unde să ştie…pot doar crede chestia asta. Nimeni nu poate ştii.

Vedeţi voi, eu sunt mai practic şi concret de felul meu. Eu susţin pe acest blog că unul dintre principalele lucruri pe care le au românii de făcut pentru a se scăpa din mocirla în care se află România, este SĂ IASĂ ODATĂ ÎN STRADĂ ŞI SĂ PROTESTEZE! Însă într-un mod inteligent: mulţi oameni care să ceară aceleaşi lucruri concrete, realizabile şi pozitive pentru majoritatea românilor. Din păcate însă, în jurul meu (adică în România), majoritatea oamenilor NU prea achiesează în prezent cu ideea de protest de stradă, dintr-un motiv sau altul (sau mai multe). Am făcut o listă cu aceste motive aici:

Este normal sa protestam? De ce nu ies mai multi romani in strada? Lupta pentru drepturile noastre si pentru o viata normala prin proteste 

Nu mi-am dat seama atunci când am scris acel text că trebuia să menţionez ca motiv aparte “proasta interpretare a religiei”. Despre asta vreau să vorbesc în continuare.

Sigur că respect părerea oricărui om, legat de orice, pentru că oamenii sunt diferiţi. Însă asta nu înseamnă că trebuie să fiu şi de acord cu părerile care mi se par greşite, sau mai mult rele decât bune.

Totul pleacă de la ce vrem (am spus de mai multe ori pe acest blog) şi aş adăuga acum că totul pleacă şi de la ce credem. Însă credinţele noastre (concluziile din capul nostru despre lume şi viaţă) pot fi benefice sau dăunătoare societăţii din care facem parte. Dacă nu te interesează decât de tine (adică eşti un egoist), nimic altceva nu mai contează. Acest text nu este pentru tine. Însă dacă eşti un om religios, teoretic eşti un om altruist, căruia îi pasă de cei din jur. Ceea ce înseamnă că tu, ca om religios, va trebui să încerci să ai o contribuţie mai mult pozitivă decât negativă la societatea în care trăieşti. Să fii neutru (să nu contribui cu nimic dar nici să nu faci rău cuiva) este după părerea mea tot un lucru rău. Pentru că ai fi putut să faci ceva bun, dar n-ai făcut.

Cu toţii trebuie să ne gândim zilnic dacă suntem o parte mai mult pozitivă decât negativă la societatea în care trăim. Pentru a fi o parte pozitivă în societate, trebuie în primul rând SĂ ÎŢI PESE. Atunci când societatea are probleme…SĂ ÎŢI PESE! Atunci când poporul român are probleme… SĂ ÎŢI PESE! Atunci când România are probleme… SĂ ÎŢI PESE! Iar România are în prezent probleme mari şi grave.

Să spunem că suntem perfect de acord până aici. Să spunem chiar că am înţeles cu toţii că ROMÂNIA ESTE ÎN MOCIRLĂ ŞI TREBUIE SALVATĂ. (deşi mulţi refuză să conştientizeze acest adevăr dur). Diferenţele apar atunci când trebuie să reacţionezi la acest adevăr dur. Acolo oamenii se despart în abordare. Acolo românii demonstrează cât de diverşi şi apatici sunt. Mulţi ignoră fenomenul. Alţii dau LIKE-uri pe Facebook (“gata frate, mi-am făcut datoria” – îşi spun în gând). Alţii dau SHARE. Alţii semnează petiţii (tot pe net, stând cu fundul pe un scaun). Alţii se implică în politică – poate schimbă ceva, ceea ce e ok. ALŢII PREFERĂ SĂ SE ROAGE PENTRU A REZOLVA ORICE PROBLEMĂ, iar ALŢII AR IEŞI ÎN STRADĂ DACĂ AR AVEA CU CINE.

Pot accepta îndemnul ”Români, treziţi-vă la rugăciune!”, postat într-un comentariu aici. Foarte bine! Românii care nu vă rugaţi, începeţi să vă rugaţi! Însă nu doar pentru voi! Apoi…rugăciunea este tot ce puteţi să faceţi? Aţi făcut tot ce puteaţi ca OM, într-o societate UMANĂ, pentru a îndrepta răul şi pentru a propaga binele? Sau credeţi că tot ce puteţi face (sau e bine să faceţi)…este doar să vă rugaţi?

Aici apare problema mea şi motivaţia existenţei acestui text. Oamenii religioşi care susţin că sunt religioşi şi că le pasă de alţi oameni AR TREBUI SĂ LUPTE PENTRU A-I AJUTA PE ACEI OAMENI PRIN TOATE CĂILE PĂMÂNTEŞTI PE CARE LE AU LA DISPOZIŢIE! NU DOAR RUGÂNDU-SE!!! Să te rogi e uşor…Oricine poate să se roage (aceste cuvinte cred că au enervat pe mulţi oameni foarte religioşi 🙂 ). Însă să faci ceva concret, omenesc, lumesc, pentru aproapele tău…este mult mai dificil. Pentru că presupune riscuri, presupune poate muncă, presupune efort şi consum de energie şi bani, presupune consum de timp, din timpul tău, când ai fi putut să-ţi vezi de alte tale… etc.

Deci dacă nici măcar oamenii religioşi nu se răscoală, măcar mental, dar mai ales la propriu, împotriva nedreptăţii lumeşti pe care o vedem în fiecare zi dacă deschidem ochii…atunci CINE? Mai ales că cei care conduc lumea din umbră au ca obiectiv (printre multe altele) distrugerea tuturor religiilor şi promovarea non-valorilor: homosexualitate, sex, bârfe, consumism, bani, celebritate, lux etc…

Nu mai alegeţi varianta uşoară cu rugatul oricând ceva merge rău. E o zicală care spune că Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă şi în traistă. Înţelegeţi că posibilitatea de a face ceva…este ceea ce Dumnezeu v-a dat. Ce faceţi voi cu acea posibilitate…ţine de voi. Dacă veţi fructifica posibilitatea veţi reuşi să băgaţi ce vă doriţi în traistă. Dacă preferaţi să vă rugaţi la Dumnezeu să vă umple traista…mi-e că o să vă rugaţi mult şi bine şi o să rămâneţi cu traista goală.

Cum spuneam, accept îndemnul “Români, treziţi-vă la rugăciune!” Dar îl completez şi cu îndemnul meu, cu dedicaţie: Români, treziţi-vă DIN “DOAR rugăciune”!

Citeşte la link-ul de mai jos un mesaj foarte interesant al unui om pe care am ajuns să îl respect foarte mult, din prisma atitudinii corecte pe care o are faţă de nedreptatea acestei lumi mârşave. Acest om a ales să NU stea doar să se roage. TU? 

Cuvântul Părintelui Justin Pârvu pentru MITINGUL din 14 martie: „Să ne unim în dragoste şi armonie, ca să putem ieşi de sub jugul erei electronice”

by Emilian

sursa articol

http://ceicunoi.wordpress.com/2013/04/19/mesaj-pentru-oamenii-romani-religiosi-credinciosi-ortodocsi-trezirea-din-doar-rugaciune-bis10/

Acest articol a fost publicat în ATENTIE! și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la TREZIREA DIN “DOAR RUGĂCIUNE”!

 1. Fratele Ioan zice:

  Referitor la zicala aceea ca;Dumnezeu i-ti da, dar nu i-ti baga si in traista.
  Dupa cat stiu eu, povestea este cam asa;un om pe care il chema Ion si era cam lenes , i-I spune intr-o zi lui Dumnezeu;Doamne mie foame!, la care Dumnezeu ii raspunde;da-i din maini Ioane!
  Deci, intradevarDumnezeu ne da toate cate le cerem, dar nici noi nu putem astepta ca sa ne pice „para ca in gura lui natafleata”, si oricate rugaciuni am face, EL nu va fi prezent in strada in locul nostru.

  • gerica64 zice:

   Asa cred si eu .Pai francezi au iesit un million impotriva homosexualilor.Dumnezeu mai vrea si participare, jertfa pentru scopuri drepte ,nobile.Chestia asta caci daca iesim pe baricade nu facem nimic e tipic securista ,sa taie elanul si asa slab al romanilor.Da mai avem si noi o onoare ,o barbatie ,un curaj plus ca am acumulat in noi o mare ura pentru acesti escroci ,hoti si vanzatori de tara si neam.Va veni o zi si pentru astia sa plateasca asa cred ,prea si-au facut de cap si isi rad de noi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s