Încălcările drepturilor creştinilor au devenit sistematice în toată lumea

Încălcările drepturilor creştinilor au devenit sistematice în toată lumea, ei fiind aproape în fiecare zi victime ale violenţei şi agresiunii extremiştilor, a semnalat zilele trecute patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, cu ocazia unei recepţii la Ministerul rus de Externe.

 ”Încălcările drepturilor creştinilor au devenit sistematice în toată lumea şi acestea au luat diverse forme, de la utilizarea directă a forţei, precum în Siria şi în alte ţări, până la interzicerea simbolurilor creştine şi a prezenţei creştine”, a declarat patriarhul rus, citat de pravoslavie.ru.
În context, patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse a amintit de răpirea la 22 aprilie, în Siria, a arhiepiscopului sirian iacobit Yohanna Ibrahim şi a arhiepiscopului grec ortodox de Aleppo, Paul-Boulos Yazigi, fratele patriarhului Ioan al Antiohiei, care, în pofida tuturor eforturilor, se află în continuare în mâinile rebelilor.
Totodată, patriarhul rus a semnalat că anul trecut a crescut într-un mod îngrijorător numărul actelor de violenţă îndreptate împotriva creştinilor din Nigeria, Somalia, Sudan, iar în alte ţări, precum  Egipt şi Libia, minoritatea creştină este supusă presiunilor din ce în ce mai mari din partea radicalilor, mulţi dintre creştini fiind nevoiţi să-şi abandoneze casele şi să se refugieze în ţările vecine.
Subliniind că în prezent situaţia cea mai gravă este în Siria, patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse a cerut comunităţii internaţionale ”să nu rămână indiferentă faţă de cei care comit fărădelegi” în această ţară. ”Trebuie făcute toate eforturile pentru încetarea imediată a vărsării de sânge, pentru susţinerea unui dialog deschis, menit să aducă pacea şi stabilitatea, pentru prevenirea ameninţărilor teroriste şi discriminărilor pe motive religioase”, a insistat patriarhul rus Kirill.
În cei doi ani de conflict din Siria au fost distruse zeci de biserici ortodoxe. Episcopul Luca de Seydnaya din Patriarhia Antiohiei semnala în luna aprilie că în Siria are loc o distrugere sistematică a Ortodoxiei, că bisericile ortodoxe au suferit pagube incalculabile şi sute de creştini ortodocşi au fost ucişi. AGERPRES

sursa articol

http://www.agerpres.ro/media/index.php/international/item/198291-Patriarhul-rus-Persecutiile-impotriva-crestinilor-au-devenit-sistematice-in-toata-lumea.html

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s