României îi este rușine cu Hristos

României îi este rușine cu Hristos, tânjind după valorile europene

Suntem  o țară majoritar creștin-ortodoxă dar abia câteva procente din totalul  populației își mărturisește credința în Dumnezeu prin fapte, restul  calcă pragul bisericilor doar la botez, cununie, înmormântare și la  Îniverea Domnului.

La nivel oficial în România nu se mai vorbește despre  Dumnezeu, despre Iisus Hristos, Domnul nostru. Numele lui Hristos este  pomenit doar în slujbele Bisericii, în predicile de la amvon și în  întâlniri sporadice. În rest, liniște, deplină.

În Parlamentul României, în instituțuia Președintelui  României, în Guvern, în primării, în prefecturi, în tribunale, în  judecătorii, la Curtea de Apel, la Curtea Constituțională, și în toate  instituțiilr statului român nu se mai vorbește de Iisus Hristos.  Politicienii nu se mai raportează în ceea ce fac la poruncile lui  Dumnezeu, la Evanghelia Mântuitorului Hristos, ci urmează orbește  ”valorile europene”.

Nici Sfântul Sinod nu se mai raportează la Iisus  Hristos ca la modelul suprem pe care trebuie să-L urmeze în faptă, în  cuget, în smerenie și jertfă, ci îl percepe doar ca un Dumnezeu ce stă  departe, un Dumnezeu ce a dat în mâna lor toată conducerea Bisericii.

Nici Sinodul nu mai are curaj să vorbească public, în fața românilor,  despre mizeria valorilor europene, despre puzderia de păcate și  nelegiuri pe care ni le împropriem aderând la o cultură păgână.Europa, astăzi, deși botezată, l-a lepădat pe Hristos  în mod oficial. Europa este mai păgână decât înainte de a fi  creștinată, căci deși a primit atâta mulțime de daruri de la Hristos,  s-a întors iarăși în păcatul ei, fiind căderea cea de pe urmă mai rea  decât cea dintâi, cum spune Sfânta Scriptură.

Mint fraților, cei ce zic  că au credință și prețuiesc credința, dar nici nu respiră, nici nu  scriu, nici nu cugetă, nici nu vorbesc, nici nu lucrează, nici nu simt  întru Dumnezeu. În această epocă europeană a istoriei, Dumnezeu este la  muzeu. Nu se găsește în viață, nici în natură, nici în societate, nici  la curțile ocârmuitorilor, nici în Biserici, nici în istorie, ci la  muzeu, numai la muzeu. Dar Dumnezeu nu vrea să fie lăsat la muzeu, ca un  exponat. De aceea El lovește. Nu lovește des, ci rar. Dar și când  lovește, atunci mii și mii de oameni cad în mormânt precum frunzele  galbene pe pământ.” (Sfântul Nicolae Velimirovici, 1945).

Astăzi mass-mediat și oamenii politici  flutură înaintea poporului ”valorile europene” și visul unui trai  occidental, dar nu ne spun care este prețul asimilării acestora.

Unde sunt conducătorii României care  veneau în fața poporului și spuneau cu curaj că singura izbăvire a  neamului nostru este Iisus Hristos, singurul dătător de Viață, singurul  Doctor al bolilor omenești, singurul care poate rezolva toată problemele  lui, singurul care poate scoate diavolii răutății din oameni!?

Traiul greu al românilor se datorează  zgârceniei lor, hoției lor, lăcomiei după bani și putere… România are  resurse naturale destule încât să trăim mai bine decât cel mai bogat  popor al lumii.

România l-a avut pe Hristos. Unii români îl mai ai pe Hristos.

Dar la nivel oficial, România l-a exclus pe Dumnezeu din ecuație viitorului ei. De ce? Vă dau un singur argument:

Copiii Românei creștin-ortodoxe, cu mii  de biserici și mănăstiri care-L slăvesc pe Hristos, învață în școli  despre omul care se trage din maimuță, despre Universul care s-a creat  singur, despre o natură fascinantă care a ajuns la acest stadiu prin  evoluție, prin selecție naturală… și multe alte „neghiobii”, așa cum  le numește Cuviosul Paisie Aghioritul. Școala din România, în afară de  firava oră de religie, l-a dat pe Dumnezeu la o parte din educația  copiilor ei, deși paradoxal încă Îl propovăduiește pe Dumnezeu în  biserici.

România, la nivel oficial este un stat  care-și dorește ca viitorii ei cetățeni, copiii de astăzi, să nu știe  nimic despre Dumnezeu, creatorul Munților Carpați, Făcătorul Câmpiei  Bărăganului, a Dunării, a Deltei, a minunatelor peisaje pitoreștei, a  peșterilor și a întregului cadru natural românesc. România își dorește  să fie un stat păgân, așa cum Europa este astăzi.

Dumnezeu este un subiect incomod pentru toți, căci ne cere să ne lepădăm păcatele.

Deciziile politice privind viitorul  României nu se mai iau în funcție de credința și tradițiile poporului  nostru, ci în funcție de interesele economice, chiar dacă acestea ne  otrăvesc apele, ne poluează aerul, ne infectează copiii cu pornografie,  ne robesc oamenii în fața monitoarelor la birouri, ne spală pe creier cu  o propagandă păgână, ne distrug conștiința națională, și ne reduc la  tăcere, cerșind doar cele ale trupului.

România Ortodoxă se leapădă de Hristos  la nivel oficial, și aderă la valorile unei Europe care și-a pus pe  piedestalul valorilor ei: banul și cultura.

România, cea care fascinează inimile și  ochii occidentalilor prin mănăstirile ctitorite de voievozii care s-au  închinat sincer lui Hristos, nu-și mai recunoaște valoarea ei  fundamentală.

România este a lui Hristos. România este  creștină. Și dacă noi românii ne vom îndepărta de Hristos, Mântuitorul  lumii, vom suporta toate consecințele, iar Dumnezeu își va întoarce fața  de la noi, și vom ajunge sclavi păcatelor noastre și sclavi ai Europei.

Românilor, mai știți cine este Hristos?

Este Cel care vă botează copiii și vi-i redă plini de har și de darurile Duhului Sfânt!

Este Cel care vă cunună tinerii, și vi-i  unește strâns în familii pentru a-i ajuta să meargă pe drumul greu și  strâmt al mântuirii!

Este Cel în care nădăjduiți ca morții voștri să dobândească Împărăția Cerurilor!

Este Cel care vă sfințește casele și mașinile, pentru a vă feri de tot răul!

Este Cel în care nădăjduiți atunci când sunteți bolnavi și cădeți în mari necazuri!

Este Cel care împodobește toate  bisericile parohiilor și ale mănăstirilor cu sfinți și cu chipul  preacurat al Său și al Maicii Sale!

Este inspirația țăranului român care ne-a lăsat o moștenire atât de frumoasă!

Hristos este totul pentru România! Dar România l-a lepădat oficial pe Hristos!

Mai marii României nu se mai sfătuiesc  în deciziile lor cu Cel PreaÎnalt, cu Domnul Domnilor, ci merg duși de  nas de bani și interese.

O, românilor treziți-vă! Citiți istoria  lumii, și vedeți că toți câți au nădăjduit în marile imperii, în marii  conducători, în oameni politici, filozofi, ingineri, economiști, în  mass-media sau mari corporații., și în final au ajuns să le pară rău și  să-și blesteme zilele.

Nădăjduiți în Hristos în tot ceea ce faceți! Cereți ajutorul lui Hristos pentru toate probleme voastre!

Nu mai așteptați ajutor de la Europa,  căci Europa vrea să vă jefuiască beciurile, cămările și tot ce aveți mai  bun în casele și în mințile voastre.

Europa nu-L mai recunoaște pe Dumnezeu  și nu mai crede că omul are suflet veșnic. Pentru Europa, omul are doar  trup. Pentru Europa nu mai există Înviere din morți și Judecata lui  Hristos, pentru Europa există doar bani, bani, bani, bani și iar bani…  îmbrăcați în diferite valori europene.

Românilor, treziți-vă! Europa vă jefuiește sufletul!

Nu vă ajută nici  împăratul, nici regele, nici cneazul, nici despotul, nici voievodul, ci  numai Eu, care în mâini țin toate marginile pământului, zice Domnul  Dumnezeu, Ziditorul tău. Recunoașteți-Mă pe Mine și Eu vă voi recunoaște  pe voi. Proslăviți-Mă pe Mine și Eu vă voi proslăvi pe voi. Fiți  oamenii Mei, și eu vă voi fi Dumnezeu. Acum și în vecii vecilor. Amin.” (cuvinte ale Sfântului Nicolae Velimirovici, scrise în lagărul de la Dachau în anul 1945. Prin Fereastra Temniței, Editura Predania, pagina 163).

(Claudiu Balan)

http://www.ortodoxia.md/articole-preluate/7166-romaniei-ii-este-ruine-cu-hristos-tanjind-dup-valorile-europene

Acest articol a fost publicat în ROMANIA MEA și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s