STATUL TALHAR

Statul confisca banii din bănci!

autor  Mihai Giurgea

Economiile oamenilor sunt naționalizate!

Cei care au decis sa confiște banii depuși in bănci sunt chiar Uniunea Europeana si FMI.

Niciodată in istoria Uniunii nu s-a mai întâmplat așa ceva – dar niciodată in istorie, Europa n-a mai fost intr-o situație așa de disperata.

A început in Cipru.

Pur si simplu, ieri, sâmbăta, oamenii s-au trezit cu conturile bancare blocate!

De ce? pentru ca Cipru e in faliment, iar UE si FMI au spus guvernului: va mai împrumutam, daca luați o parte din bani de la populație, cu forța. Nu prin taxe si impozite, ca nu mai e timp: ci direct, cu forța, prin naționalizare. Statul a luat 6,75% din conturile pana in 100.000 de euro si 10% din conturile mai mari de 100.000 euro.

Ciprioții au ieșit in strada! Sute de persoane s-au calcat in picioare in fata ghișeelor băncilor, sa-si retragă banii: dar au găsit ghișeele închise. Bancomatele sunt si ele goale.

In orașul Limassol, un om a intrat cu buldozerul intr-un sediu de banca închis.

Faliment european total!

Cipru este a cincea tara europeana care cere, luna asta, ajutor financiar de urgenta Uniunii Europene, după Grecia, Portugalia, Irlanda si Spania.

Iar Uniunea Europeana nu mai are bani. Principalul finanțator, Germania, a intrat in recesiune si are nevoie de bani ca sa nu se prăbușească ea însăși. Sa mai dea altora, nici vorba!

Cum a ajuns UE in faliment? Din cauza pomenilor socialiste, a cheltuielilor demente cu protecția sociala care încurajează lenea, a puterii aberante pe care au căpătat-o sindicatele și care distruge competitivitatea firmelor.

Si chiar si in ultima clipa, in loc sa renunțe la prostiile cu “redistribuirea bogăției” si sa apere proprietatea privata, ce fac UE si FMI? Naționalizează! Adică socialism pana la moarte.

Pai, Uniunea Europeana își merita soarta!

Unde sa fugim cu banii?

Aici e simplu: toate tarile in prag de faliment si puternic socialiste (protecție sociala mare, sindicate puternice) probabil ca vor confisca banii din bănci. După care se vor prăbuși, desigur, pentru ca băncile vor rămâne goale si fără clienți. Naționalizarea e ultimul pas înainte de moartea statului.

Deci:
NU Spania, Italia, Franța, Grecia, România, Cipru, Portugalia, Suedia, Norvegia,
DA Elveția.
POATE Germania, Bulgaria, Letonia.

Alte destinații exotice (Seychelles, Belize, Cayman, Hong Kong, Singapore etc.) rămân întotdeauna valabile si sunt destul de ieftine.

România este intr-o situație si mai grava!

Guvernul Ponta nu mai are cu ce plăti pensiile si salariile.

Au fost obligați sa închidă Oltchim, sa vândă CFR, sa concedieze oamenii de la Posta Româna, dar cheltuielile statului au rămas in continuare imense.

Iar corupția este cea mai mare din Europa, mult peste nivelul Ciprului. Nici o tara din lume nu a mai plătit 27 de milioane de euro pe kilometrul de autostradă (iar autostrada aia, de fapt, nici nu există). In Bulgaria, cu toata “mafia” lor, kilometrul nu depășește 2-3 milioane de euro! Corupția politicienilor români efectiv blochează ieșirea din criza a tarii.

Soluția lor? Nu sa toace mai puțin. Nu sa dea mai puține pomeni. Nu sa fure mai puțin. Ci sa ia economiile românilor din bănci!

Pai cum sa nu-i omori?

http://capitalismpepaine.wordpress.com

Citește si

Acest articol a fost publicat în CRIZA și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s