Cartea electronică de identitate

din 2013 ne vom face carte electronică de identitate.
Va conţine date biometrice şi semnătura electronică

Din 2013, vom călători în statele Uniunii Europene cu carte electronică de identitate, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă care a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial. Cartea electonică e un document distinct de cartea de identitate şi va conţine, printre altele, date biometrice ale titularului, constând în imaginea facială şi imaginile impresiunilor papilare a două degete.

Este vorba de Ordonanţă de urgenţă nr. 82/2012 – pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind evidenţa persoanelor, actele de identitate ale cetăţenilor români, precum şi actele de rezidenţă ale cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European rezidenţi în România. Ordonanţa de Urgenţă e aplicabilă din 12 ianuarie 2012 (ziua în care a fost publicată în M. Of.).

Cartea electronică de identitate este de tip smart card şi va conţine date în format tipărit sau în format inscripţionat prin tehnologie laser şi în format electronic, precum şi elemente de particularizare şi de siguranţă.

Cartea electronică de identitate va conţine datele cu caracter personal din cartea din identitate, adică: numele şi prenumele titularului, sexul, cetăţenia titularului, data şi locul naşterii titularului, fotografia titularului, C.N.P, adresa de domiciliu a titularului.

Pe lângă acestea, cartea electronică de identitate va conţine informaţii noi despre titular.

Punctual, cartea electronică de identitate va mai conţine prenumele părinţilor titularului, certificate digitale, date biometrice ale titularului, constând în imaginea facială şi imaginile impresiunilor papilare a două degete.

Imaginile impresiunilor papilare se colectează numai cu acordul expres al solicitantului cărţii electronice de identitate sau, în cazul minorilor şi al incapabililor, numai cu acordul expres al părinţilor sau, după caz, al părintelui care exercită autoritatea părintească ori al reprezentantului legal, se arată în alineatul 1 al articolului 17 (2) din Ordonanţa de Urgenţă.

Imaginile impresiunilor papilare colectate la momentul depunerii cererii de eliberare a cărţii electronice de identitate se şterg prin procedură automată imediat după personalizarea acestui document.

Datele biometrice din cartea electronică de identitate

Datele biometrice se înscriu în cartea electronică de identitate pentru verificarea autenticităţii acesteia şi identităţii titularului, potrivit alineatului 2 din articolul 17 (2) din Ordonanţă.

Verificarea identităţii titularului cărţii electronice de identitate se stabileşte prin compararea directă a datelor biometrice preluate de la titularul acesteiacu ocazia verificării, cu datele înscrise în cartea electronică de identitate, confom alineatului 3 din acelaşi articol al Ordonanţei.

Procedurile de preluare a datelor biometrice pentru emiterea cărţii electronice de identitate se vor stabili prin hotărâre a Guvernului.

Precizare importantă
După personalizarea cărţii electronice de identitate, respectiv a cărţii de identitate şi transmiterea acestora la autoritatea competentă să le elibereze, toate datele stocate în bazele de date de producţie se şterg prin procedură automată.

Cartea electronică de identitate permite titularului utilizarea semnăturii electronice calificate.

Despre certificatele digitale din cartea electronică de identitate

Certificatele digitale se emit şi se înscriu de către Ministerul Administraţiei şi Internelor iar certificatul digital calificat va fi emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat.
Certificatul digital calificat se înscrie în cartea electronică de identitate după ce a fost produs cardul, la solicitarea titularului.
Certificatul digital calificat se poate elibera doar persoanelor având capacitate deplină de exerciţiu, potrivit alineatului 3 din articolul 17(1) din Ordonanţa de Urgenţă.

============================================

nicolae mirean

Ca ortodox, în ţară ortodoxă simt presiunea anti-ortodoxă a noilor stăpâniri şi stăpânitori, care impun dictatorial practici şi legi din ce în ce mai satanice. Ţinta este foarte clară. Ni se permite doar varianta ecumenistă a ortodoxiei. Toate măsurile administrative au clar acest scop. Uniformizarea, nivelarea, omogenizarea. Durerea cea mare este că de unde se aştesptă o reacţie vie şi o atitudine autentic ortodoxă, nu se simte decât supunere “smerită” şi pro-ecumenism (la început puternic militant şi pe faţă, iar acum discret, camuflat). Câti dintre politicieni îşi trăiesc credinţa şi şi-o dovedesc prin ce sunt? Câţi arată că au frică de Dumnezeu, că au răspunderi uriaşe faţă de credincioşii şi credinţa în care au primit botezul şi au făcut făgăduinţe lui Dumnezeu? Nici un partid nu ia în seamă credinţa majoritarilor, nu include în platforme, în campanii electorale, în legile adoptate componenta ortodoxă a vieţii acestui popor. Dureros este că nici instituţia ce-l reprezintă pe ortodoxul român, nu este mamă bună, ci vitregă. Reacţia ei în această latură nu se deosebeşte de cea a politicienilor. Ce apără ea este cu precădere interes material în această privinţă, iar cel duhovnicesc nu se face simţit decât simbolic, (ca justificare a autorităţii), acolo unde (deja), reacţia în popor a absolvit-o de orice acuză dinspre stăpânire, iar prin cum se manifestă, se simte clar că ţinta nu este decât tot aceiaşi. Dureros este să te simţi dispreţuit tocmai de acolo de unde se cuvine să fii apărat. Dureros este ca reprezentantul instituţiei să afişeze public contrariul celor aşteptate, să declare sfidător ce a declarat şi să se dea exemplu pe sine. Ea, care crede în icoane şi’n simboluri să arate că de-fapt nu crede în aşa ceva şi că simbolul satanic limpede nu este, ori nu ar ar fi cel scripturistic, pronunţând cu neortodoxă prudenţă şi cu dispreţuitoate superioritate acuze de fanatism, de frică prostească, de alarmă nejustificată, etc, la adresa propriilor credincioşi. Acum s’ar impune ca fiecare ortodox să ceară cartea de identitate fără date biometrice. Acum şi astfel acel procent covârşitor de ortodocşi are ocazia să dea o mărturie clară şi adevărată de credinţă, că de nu o vom face acum când nu ne constrâng decât propriile minusuri, cum o vom face când ne va fi libertatea şi apoi viaţa în joc? Acum instituţia eclesială are posibilitatea (ptr că are mijloace media eficiente), să-şi arate dragostea pentru Hristos şi pentru credincioşii de care va răspunde înaintea Lui, faţă de acest popor botezat şi păstorit de ea, îndrumându-l şi chemându-l să ia varanta nebiomertică a cărţii de identitate.

Îndrăznesc să conturez situaţia în care ne aflăm, (dacă mai credem în războiul nevăzut al mântuirii dus împotriva duhurilor întunericului). Ortodoxia este de-mult sub ocupaţie. Ocupantul ne-a civilizat după voia sa şi î-şi realizează pas cu pas planul de înrobire totală a sufletelor. Ortodoxia a pierdut pas cu pas şi front după front, general după general, cetate după cetate. Nu mai avem armate, luptă organizată, arme adevărate. Armurile le-am înlocuit (că erau prea grele) cu echipament (la standarde europene), săbiile prea ascuţite (pentru că ne primejduiau mai mult pe noi), le-am schimbat cu săbii de… lemn.
Nu cred că este o exagerare.

Oare cu astfel de armament şi strategii putem să-i înspăimântăm şi să-i biruim pe demoni ? Oare păcatul se biruie altfel decât prin cruce, (prin povara pocăinţei) ?
Oare fără focul continuu al pocăinţei se poate ţine la distanţă păcatul? oare se poate simţi mişcarea strategică a vrăjmaşului, oare fără o adâncă vedere duhovnicească se poate anticipa lovtura ce stă să cadă?
Deşi pare organizată, lupta duhovnicească, oricine simte că nu este nici urmă de aşa ceva. Nici în mânăstiri. Nu mai este, ascultare adevărată. Nu mai avem unitatea duhului. Războiul nu mai este al obştii ci este o luptă de rezistenţa (dusă după fiecare), de sus până jos. Nu ne suntem credibili unii altora. Ocupantul a civilizat lumea după planul său nu după voia lui Dumnezeu şi este de mirare că deşi scriptura avertizează despre sfârsitul libertăţii omului, despre legitimarea cu insemnele satanei, iată că restângerea libertăţii noastre de la an la an şi folosirea simbolului (arhicunoscut astăzi), tot mai intens şi mai aproape de ţintă, nu alarmează decât pe cei socotiţi nedemni de a fi luaţi în seama. Nădăjduiesc să fiu iertat de cele spuse pentru că nu vreau să aduc necinste nimănui, nici să îndemn decât la cele mântuitoare. Domnul să ne ierte pe toţi.

Acest articol a fost publicat în ATENTIE! și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Cartea electronică de identitate

 1. Anica Zarnescu zice:

  Cip-ul pe langa datele personale contine si pecetea satanei,despre care Sfantul IPOLIT a spus ca are urmatorul inteles :
  1. Ma lepad de Facatorul cerului si al pamantului;
  2. Ma lepad de Slujitorii lui Hristos si ma fac roc al Antihrist;
  3. Ma lepad de Sfantul Botez;
  4. Ma lepad de Imparatia Cerului si iubesc muncile vesnice ale iadului;
  5. Ma lepad de Sfanta Cruce si primesc semnul lui Antihrist.
  Un alt sfant,cand l-a intrebat pe diavol : “Care sunt cele mai grele chinuri in iad?”, raspunsul a fost : “Ale celor care l-au cunoscut pe Dumnezeu,apoi s-au lepadat de El.”
  Ingrozitoarea lepadare despre care Sfantul Apostol Pavel ne vorbeste inepistolele sale.
  Aceasta lepadare este definitive.
  Va rog din suflet nu va inselati,nu acceptati cip-ul pe actele voastre,pe mana sau pe frunte,e lucrare Satanica.
  Nu dati vesnicia fericita alaturi de Dumnezeu si de Sfintii Sai pe un crampei din viata petrecuta aici in valea plangerii.
  Luptati pentru a castiga imparatia lui Dumnezeu. La nevoie urcati pe GOLGOTA pe scara MUCENICIEI si nu veti regret niciodata.
  Chemati in ajutor pe Dumnezeu, pe Maica Domnului, pe Sfinti si veti invinge puterile intunericului.
  Domnul sa va lumineze!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s