Sfat duhovnicesc pentru femeia crestin ortodoxa

 

 

 

Dacă te-ai căsătorit cu un evreu vei fi judecată la un loc cu el. El este apăsat de două mari păcate: de păcatul uciderii celor 14.000 de prunci şi de sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos pe care l-au răstignit şi au cerut în faţa lui Pilat: „sângele Lui asupra noastră şi asupra copiilor noştri” (Mat.27,25).Dacă vei avea copii cu evreul, vor avea asupra lor această osândă.

Prin căsătorie, potrivit cuvintelor Sfântului Apostol Pavel cei doi: soţ şi soţie, devin un singur trup: „şi vor fi amândoi un trup”(I Cor.6,6),şi primesc aceeaşi osândă. Numai atunci când, evreul se botează şi devine creştin şi cinstitor de Hristos, se anulează prin botez efectul acestor păcate împotriva lui Dumnezeu.

La fel este dacă te-ai căsătorit cu un catolic. Devenind acelaşi trup cu el vei fi judecat cu catolicii.Catolicii, au păcatul schismei şi a ereziei. Adică, în 1054 s-au rupt de Biserică, s-au separat şi n-au mai ascultat de Patriarhia Ecumenică de la Constantinopol, devenind schismatici. Apoi, păcatul ereziei, prin introducerea a cinci învăţături greşite care nu-şi au justificare în Sfânta Scriptură şi combat un alt adevăr de credinţă revelat cum ar fi învăţătura despre:purgatoriu, adică pe lângă cele două locuri „rai” şi „iad”, ar mai exista unul intermediar, ca un foc curăţitor pentru cei mai putini păcătoşi de a se purifica aici şi apoi să treacă în rai, ceea ce nu există menţionat în Sfânta Scriptură; infailibilitatea papei, adică papa este fără de păcat sau un al doilea Hristos pe pământ, ceea ce contrazice Sfânta Scriptură unde spune că „tot omul este păcătos chiar de ar fi viata lui de o singură zi”; azima, folosirea ca jertfă pâinea nedospită ca în Vechiul Testament în loc de „artos”, adică pâine dospită, cu care Mântuitorul face de multe ori comparaţie cu Împărăţia lui Dumnezeu;filioque învăţătură foarte greşită ce nu se găseşte în Sfânta Scriptură că Sfântul Duh ar purcede şi de la Fiul nu numai de la Tatăl; primatul papalşi alte practici greşite de ordin canonic şi liturgic.

Dacă te-ai căsătorit cu un protestant sau sectar, vei fi judecat cu aceştia. Ei au păcatul lepădării de adevărul de credinţă descoperit de Dumnezeu şi propovăduirea altor adevăruri false, lepădarea de Sfintele Taine, de Biserică, de Botez şi de Hristos.

Dacă te-ai căsătorit cu un păgân (arab, chinez, japonez, indian, turc, s.a.m.d.) care sunt musulmani, budişti şi închinători la zei, vei fi judecat cu aceştia. Vei avea judecata şi osânda păgânului şi închinătorului la dumnezei străini şi mincinoşi. Te va judeca sângele vărsat a lui Constantin Brăncoveanu şi a copiilor lui, sângele oştenilor lui Ştefan Cel Mare şi sângele atâtor martiri care s-a vărsat pentru apărarea credinţei de care tu cu atâta uşurinţă şi fără conştiinţă te-ai lepădat. Aceştia sunt opriţi de la Sfânta Împărtăşanie pe timpul cât durează căsătoria lor, iar după moartea unuia sau după divorţ, trebuie să facă reprimirea la credinţă, canon şi căinţă pentru a se putea împărtăşi.

Acest articol a fost publicat în SFINTII PARINTI și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Sfat duhovnicesc pentru femeia crestin ortodoxa

  1. Lucretia zice:

    Putini„oameni`,`si`mai`ales`femeile,`stiu`de`aceste„lucruri.
    Foarte`interesant.
    Multumim

  2. gg zice:

    Esti un cretin !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s