Anonymous

Masca reprezentativă a grupării Anonymous

Controversata grupare Anonymous a transmis românilor un mesaj prin intermediul internetului.  Descrişi fie ca o reţea infracţională de hackeri sau ca „un grup de cetăţeni preocupaţi de a ne proteja drepturile şi libertăţile fundamentale”, cei de la Anonymous îndeamnă românii să „ia atitudine” şi să lupte împotriva „sclavagismului economic” impus de guvernanţi.

Salutări poporului român! Suntem Anonymous.

V-aţi alăturat, într-un final, luptei globale pentru o viaţă mai bună. După 22 de ani de furt, de minciună şi de manipulare, perpetuate de guverne şi de corporaţiile mass-media, vocile voastre se fac auzite încă o dată pe străzile oraşelor.

Trebuie să conştientizaţi că doborârea unui singur om şi alegerea altuia în locul nu va vor rezolva problemele. Acest lucru doar va permite continuarea circului politic care are loc în faţa ochilor voştri de 22 de ani încoace. Conştientizaţi că întreaga clasă politică este coruptă şi că nu serveşte interesele poporului, aşa cum ar trebui!

Mulţi dintre voi ştiţi că lumea este într-o continuă schimbare, mulţi simţiţi asta. Nu vă pierdeţi speranţa pentru că Anonymous este alături de voi. Trebuie să fim uniţi în faţa guvernelor şi să ne facem auziţi pentru că noi suntem poporul lumii care vrea să pună capăt sclavagismului economic şi monetar.

România, ia atitudine! Pentru o democraţie adevărată, Pentru viitorul identităţii şi al tradiţiilor poporului, Luptă pentru o schimbare reală!

Suntem Anonymous, TREZIŢI-VĂ!”

Anonymous, cine sunt şi ce vor?

Grupare de hackeri, cetăţeni preocupaţi de protejarea drepturile şi libertăţile fundamentale, activişti, hacktivişti, grupare care lupta împotriva site-urilor pornografice cu copii şi a vizitatorilor acestora şi multe alte astfel de descrieri au apărut în presa naţională şi, mai ales, în cea internaţională.

Cu toate acestea, părerile sunt încă împărţite privind identitatea şi rolul „Anonymous”. Dincolo de caracteristica principală de „anonimi”, despre aceasta grupare se poate vorbi doar din prisma faptelor lor. Cei de la Anonymous sunt renumiţi pentru atacurile lor informatice asupra serverlor NASA, asupra site-urilor Visa şi MasterCard, dar şi asupra site-ului stratfor.com, o agenţie de prestigiu care furnizează analize economice, politice şi militare pentru persoane, firme şi instituţii din toată lumea.

In cazul Stratfor, cei de la Anonymous au reuşit să afle emailurile, parolele şi mai multe informații personale ale celor aproape 900.000 de utilizatori ai site-ului stratfor.com, precum şi date de pe cardurile de credit ale aproximativ 75.000 de clienţi.

O situaţie penibilă pentru agenţie, care nu s-a obosit să cripteze datele respective, astfel încât hackerii au obţinut informații personale referitoare la zeci de mii de persoane angajate la NATO, Apple Inc., US Air Force, departamente de poliţie, CIA, Casa Albă, politicieni şi angajaţi din serviciile secrete din toată lumea, bancheri etc.

Justiţie informaţională şi informatică”

Cu toate acestea, Anonymous nu a folosit datele confidenţiale obţinute în atacurile informatice, după cum a precizat într-un interviu şi un membru român al grupării.

Refuzând să-şi dezvăluite identitatea şi autointitulat „Anonim”, el a atras atenţia că Anonymous nu este o simplă grupare de hackeri, ci „un grup de cetăţeni obişnuiţi ai lumii digitale, preocupaţi de a ne proteja drepturile şi libertăţile fundamentale”.

„Acţionam prin orice mijloace, online şi offline, printr-o serie de operaţiuni independente, pentru apărarea libertăţilor civile şi denunţarea abuzurilor comise asupra lor. Nu suntem nişte criminali sau nişte vandali”, a precizat „Anonim”.

Citeşte şi: Un grup de hackeri a postat pe internet IP-urile pedofililor din întreaga lume. Vezi aici harta

Partea întunecată a internetului: Libertatea informaţiei sau cum să cumperi droguri sau să fabrici arme

VIDEO Un român vorbeşte despre „Anonymous”, grupare susţinătoare WikiLeaks

Acest articol a fost publicat în CUVANTUL și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Anonymous

 1. anti revolutionar zice:

  Mineriada din iunie 1990 sunt cunoscute evenimentele care au avut loc în perioada 13-15 iunie 1990 în București, când forțele de ordine, susținute de mineri, au intervenit în forță împotriva protestatarilor din Piața Universității și a populației civile. A fost considerată cea mai sângeroasă, cea mai brutală ca stil și anvergură.Desfășurarea evenimentelor
  13 iunie

  În dimineața zilei de 13 iunie 1990, pe la ora 3-4 dimineața, forțele de ordine au distrus corturile celor aflați în Piață și au făcut arestări. Cordoanele de trupe antitero au fost rupte de manifestanți. În jurul orei 9, mai multe grupuri de muncitori de la IMGB au sosit în Piața Universității scandând lozincile: “IMGB face ordine!” și “Moarte intelectualilor!”, “Noi muncim, nu gândim!”. Cu toate astea s-au retras și au defluit spre o altă zonă necunoscută. Pe strada paralelă cu Institutul de Arhitectură două cordoane de trupe USLA au încercat să protejeze un obiectiv format prin încercuirea Pieței cu autobuzele din dotarea Poliției. La îndemnul unor tineri fără ocupație atmosfera s-a încins până în momentul când a izbucnit un conflict direct, iar trupele USLA au șarjat mulțimea. Aceasta a reacționat răsturnând o autoutilitară marca TV de culoare albastră, din rezervorul mașinii a fost furată benzina, cu care s-au confecționat cocteiluri Molotov. Aceleași persoane au rupt pietre din caldarâm pe care le-au folosit drept proiectile. Autobuzele s-au aprins, după eveniment TVR a lansat versiunea oficială că au fost incendiate, a existat o înregistrare a generalului Mihai Chițac în care acesta dădea ordin ca autobuzele să fie aprinse chiar de Poliție. În scurtă vreme, nori groși de fum negru au acoperit Piața.

  Pe tot parcursul zilei au avut loc confruntări violente între manifestanți și forțele de poliție; au fost incendiate autobuzele poliției, sediile Poliției Capitalei, Ministerului de Interne și SRI.
  La televiziune se citește un comunicat al președintelui Ion Iliescu, în care se afirmă „Chemăm toate forțele conștiente și responsabile să se adune în jurul clădirii guvernului și televiziunii pentru a curma încercările de forță ale acestor grupuri extremiste, pentru a apăra democrația atât de greu cucerită”.

  În seara zilei de 13 iunie, trei garnituri de tren pline cu mineri au plecat din Petroșani spre București iar un alt tren a plecat a doua zi din gara Motru spre București.
  14 iunie

  Ajunși în Gara de Nord la ora 4 dimineata, minerii conduși de Miron Cozma au fost preluați de angajați ai SRI și a altor servicii secrete și au fost orientați spre punctele nevralgice ale Capitalei. Un grup foarte mare a ocupat Piața Universității, unde au pretins că refac rondurile de flori distruse de corturile manifestanților, pe platoul din fața Teatrului Național. Imediat au pătruns în incinta Facultății de Geologie, unde au ocupat balconul, simbolul libertății de opinie și au devastat o colecție unică în Europa de flori de mină și zăcăminte geologice ca și sediul Ligii Studenților. O soartă asemănătoare au avut și Facultatea de Litere și cea de Matematică, dar și Institutul de Arhitectură Ion Mincu. Numeroși profesori au fost bătuți, între ei se numără și profesorii de lingvistică Grigore Brâncuș și Petru Creția, acesta fiind agresat de indivizi care se aflau în posesia fotografiei sale. În zonă, minerii au mai devastat sediile PNȚCD și ale PNL, unde au pretins că au descoperit valută falsă și arme și de unde au furat tot ce se putea fura, inclusiv o stație radio și aparate de birotică.

  Liderul studenților Marian Munteanu a fost bătut și aruncat apoi în fântâna de la Universitate, dar a scăpat ca prin miracol. Alți lideri au avut o soartă asemănătoare. Un alt grup a ocupat Televiziunea română, autointitulată liberă. În câteva ore Bucureștiul era complet pacificat și haosul a coborât pe străzile unde puterea era deținută de aceste grupări paramilitare, care colaborau cu Poliția și SRI. Toți intelectualii, persoanele cu barbă, cei îmbrăcați cu haine fistichii au fost bătuti, arestați, urcați în dubele Poliției și interogați la o unitate militară din Măgurele.
  [modificare] 15 iunie

  La orele prânzului minerii au fost urcați în autobuze și transportați la complexul expozițional Romexpo, unde șeful statutului, președintele ales recent Ion Iliescu le-a mulțumit pentru acțiunea lor vitejească prin care au salvat democrația din România. Discursul său a fost întâmpinat cu urale. Imediat după aceasta au fost conduși la trenurile care îi așteptau în Gara de Nord, și transportați în Valea Jiului.[1]
  Victime

  Numărul victimelor este controversat. Oficial, conform evidenței de la comisiile parlamentare de anchetă, numărul răniților este de 746 iar numărul morților este de șase: patru morți prin împușcare, un decedat în urma unui infarct și o persoană înjunghiată. Viorel Ene, președintele „Asociației Victimelor Mineriadelor”, a declarat că „Există documente, mărturii ale medicilor, ale oamenilor de la cimitirele Domnești și Străulești. Cu toate că am afirmat tot timpul că cifra reală a morților este de peste 100, nimeni nu ne-a contrazis până în prezent și nu a existat nici o poziție oficială împotrivă”
  Efecte

  În plan intern mineriada din iunie 1990 a reprezentat o perioadă de lipsă a libertății presei prin prezentarea unilaterală la unica televiziune din acea vreme(doar din punctul de vedere al puterii FSN ), împiedicarea prin amenințare a apariției ziarului “România Liberă” . Sediile partidelor de opoziție au fost devastate. Puterea FSN nu a reușit să genereze probe cu care vreuna din persoanele arestate să fie condamnată în justiție. Acționând ca o forță independentă de stat minerii s-au substituit forțelor de ordine și implicit au subminat statul, iar consecința a fost acțiunea împotriva statului în următoarele 3 mineriade (împotriva guvernului Petre Roman în septembrie 1991 și a guvernului Radu Vasile în ianuarie 1999 și februarie 1999). Efectele în plan extern au fost catastrofale, România a fost exclusă de la orice finanțare a organismelor internaționale, a întrerupt acordul de asistență cu FMI. Mii și mii de tineri au plecat din țară la capsuni. Foarte lent, efectele acestea au fost îndepărtate iar încrederea Occidentului, care părea pierdută definitiv, a fost reclădită și România a devenit membru al NATO și al Uniunii Europene. Cu toate acestea, deși au trecut 20 de ani de la evenimente, dosarul mineriadelor e departe de a fi finalizat, deși procurorul militar Dan Voinea, cel care se ocupă și de dosarul revoluției din 1989 a promis că până la 1 ianuarie 2007, data aderării României la UE va fi finalizat și va începe urmărirea penală a vinovaților.

  În pofida declarației, Voinea n-a finalizat dosarele mineriadei, motiv pentru care în 20 martie 2009 a fost revocat din funcție, iar în 1 aprilie a fost pensionat.A nu se uita un lucru taranistii si liberalii au fost facuti muci atunci si acuma ai pupa curu lu tatucu ILIESCU groparul acestei tari,mucles si joc de glezne celor din piata ce striga baliverne. PS. acolo a fost bataie adevarata cu morti si nu a cazut PRESEDINTELE SI VOI VRETI SCHIMBARE?! rusine sa va fi …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s