In ultima perioadă, apar tot mai multe cazuri de malformaţii

Medicii si mama au decis UCIDEREA BEBELUSULUI CU DOUA CAPETE …

Iata ce aflam din articolul Exclusiv | Misterul bebeluşului cu două capete, explicat de specialişti!: Cazul bebeluşului cu două capete a îngrozit toată lumea, dar mai ales pe femeile care se pregătesc să devină mămici. Cum e posibil ca o astfel de malformaţie gravă să apară la o tânără aparent sănătoasă? Medicii de la spitalul Malaxa din Capitală, care i-au scos gravidei fătul din burtă, încearcă să elucideze misterul. E tânără, are doar 21 de ani, aparent sănătoasă şi şi-a dorit foarte mult un copil. Acestea sunt datele despre femeia care a şocat lumea medicală după ce s-a aflat că în pântecele ei s-a dezvoltat un făt cu două capete. Medicii de la Spitalul Malaxa din Capitală, care s-au ocupat de caz, susţin că n-au mai văzut aşa ceva niciodată. Când a venit prima dată la spital, femeia avea deja o sarcină avansată şi le-a spus doctorilor că are gemeni. “La ecografie am văzut că era ceva în neregulă. Erau două capete ataşate la acelaşi corp. Am rămas uimiţi şi eu, şi colegii mei, fiindcă o astfel de malformaţie este foarte rară. Am vorbit cu mama şi am stabilit că întreruperea de sarcină este cea mai bună soluţie”, ne-a spus medicul ginecolog care s-a ocupat de tânără. Fătul avea 23 de săptămâni când femeia a decis să întrerupă sarcina. Medicii susţin că, dacă ar fi ales să nască, ar fi adus pe lume siameze (două fetiţe care împărţeau acelaşi corp). În urma necropsiei, doctorii au constatat că fătul avea în corp patru plămâni şi două inimi.

Dacă mama ar fi decis să ducă sarcina la termen, nu se ştie ce s-ar fi întâmplat cu bebeluşul şi dacă acesta ar fi putut supravieţui.

Un virus ar putea fi motivul Dr. Adrian Secureanu, şeful catedrei de Genetică a Facultăţii de Medicină de la Universitatea Titu Maiorescu, ne-a explicat că o astfel de anomalie nu are fond genetic, ci cauze exogene (exterioare – n.r.) “Pastilele luate la întâmplare în timpul sarcinii sau o viroză avută în primele luni de evoluţie a fătului pot fi cauze ale acestei malformaţii. La fel de posibil este ca femeia să aibă toxoplasmoză, o boală luată de la animalele de casă. Pisicile, câinii şi mai ales papagalii pot transmite acest virus. Dacă ar fi făcut un set complet de analize înainte de sarcină şi un test de toxoplasmoză, poate nu s-ar fi ajuns aici pentru că ar fi ştiut din vreme la ce complicaţii e expusă”, ne-a declarat dr. Adrian Secureanu.

Tânăra care a purtat în pântece fătul cu două capete îşi doreşte în continuare un copil. De aceea, medicii îi recomandă, mai ales în această situaţie, să facă, pe lângă alte analize, şi unele teste genetice, pentru a a fi preîntâmpinate eventuale anomalii.

Cert este că doctorii sunt îngrijoraţi de faptul că, în ultima perioadă, apar tot mai multe cazuri de malformaţii chiar şi la gravide foarte tinere. “Dacă până acum era de aşteptat să apară probleme la femeile care rămâneau însărcinate la vârste înaintate (peste 35 de ani), acum probleme sunt şi la mămicile mult mai tinere”, ne-a explicat doctorul Secureanu.

Dacă vrei să vezi fotografia fătului, urmează linkul de mai jos:

www.libertatea.ro/detalii/articol/fatul-cu-doua-capete-365960.html

Atenţie, IMAGINI ŞOCANTE!

Nou-născuţii, supravegheaţi cu camere video

Spitalul Clinic Nicolae Malaxa are, de la 1 octombrie, secţii noi de Obstetrică-Ginecologie şi de Neonatologie. Există două săli de naşteri, una de cezariană şi una de operaţii ginecologice. Dotările sunt de ultimă generaţie. În camerele unde sunt ţinuţi bebeluşii, dar şi pe holuri, există camere video de supraveghere, care sunt monitorizate non-stop atât de asistente, cât şi de firma de pază.

În lume, sunt doar câteva cazuri

Cazul fătului cu două capete de la Spitalul Malaxa din Bucureşti face parte dintr-un şir scurt al micuţilor veniţi pe lume pe tot globul cu astfel de malformaţii grave. Din păcate, şansele de supravieţuire sunt minime, cei mai mulţi dintre ei murind până la vârsta de un an.

Medicii dau neputincioşi din umeri atunci când mămicile aduc pe lume bebeluşi cu malformaţii grave, precum micuţi cu două capete. Deşi nu e cunoscută cauza unei astfel de modificări fizilogice pe care o suferă bebeluşii în pântece, un lucru e clar, spun specialiştii americani: “Cele mai dese cazuri de astfel de copilaşi cu două capete se nasc în zone sărace: Filipine, India, Bangladesh, Pakistan sau Indonezia. Părinţii sunt fie bolnavi cronici, mămicile nu au hrană suficientă şi nici nu merg la consultaţii medicale sau chiar au un defect de ADN, de la naştere. Aceştia pot fi factorii unui astfel de dezastru”.

În ultimii ani, presa din întreaga lume a scris doar despre câteva cazuri de astfel de bebeluşi:

  • În Filipine, în 2009, într-un spital din Manila, a venit pe lume o fetiţă cu două capete. Medicii au efectuat teste pentru a afla dacă cele două capete împart organe vitale şi astfel au aflat că micuţa are două inimi şi două coloane vertebrale în aceeaşi cavitate. Copila, botezată Arciaga, trăieşte şi la ora actuală, dar în spital, pentru că nu poate respira fără ajutorul aparatelor.
  • În Indonezia, în 2006, micuţa Syafitri a venit pe lume având două capete. Din cauza unor complicaţii respiratorii, fetiţa a supravieţuit doar 12 zile.
  • În Bangladesh, în 2008, un băieţel cu două capete s-a născut într-un sat sărac. El a fost plasat imediat sub protecţia poliţiei, pentru că sute de săteni s-au adunat să-l venereze crezând că e reîncarnarea unui zeu hindus. În scurt timp, bebeluşul a murit pentru că părinţii nu şi-au permis să-l ţină în spital, sub supravegherea medicilor.

Comentariu saccsiv:

   Iata si fetita din Manila:

Foto: http://blogs.wsj.com/photojournal/2009/07/29/pictures-of-the-day-229/

Sa fie clar. Medicii si mama au facut o crima. Copilasul trebuia nascut si botezat. Specialistii satanei au venit insa cu „explicatii”: nu se stie daca ar fi supravietuit. Asa ca … l-au omorat.

sursa http://saccsiv.wordpress.com

Acest articol a fost publicat în ATENTIE! și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s