Populatia Romaniei este sub 20 milioane

 Populatia Romaniei este sub 20 milioane

Sociologul Vasile Dancu a comentat, marti seara, rezultatele recensamantului desfasurat recent, care a aratat ca Romania are mai putini cetateni, sustinand ca “am pierdut cea mai importanta resursa a tarii, omul”.
Dancu a precizat ca numarul mare de romani plecati in strainatate face ca Guvernul sa nu mai poata crea politici sociale coerente, iar pe viitor ne vom confrunta cu “o lipsa de copii” si “un dezechilibru demografic cu privire la resursele pe care le aduce o populatie”.
“Ceea ce arata astazi dezvoltarea din China si India este ca fiecare individ este o resursa, daca ai mai multi oameni ai mai multe resurse. (…) Am pierdut o resursa, cea mai importanta resursa a unei tari este omul”, a declarat Vasile Dancu, la RTV.
“Eu m-am bucurat ca suntem 19,5 milioane, insa problema este ca noi pe teritoriul tarii vom avea mai putin de 17 milioane, pentru ca acest recensamant a cuprins un formular special si pentru romanii plecati in strainatate, ori cea mai mare parte dintre ei nu se vor intoarce, sunt plecati cu copii cu tot si cu familie.
Daca mizam pe doua milioane de romani plecati in strainatate, si oficial sunt doua milioane, inseamna ca ajungem la 17 milioane”, a declarat Vasile Dancu.
Sociologul a adaugat ca la alegeri “s-a mers din frauda in frauda”, pentru ca pragul de reprezentativitate pentru parlamentari a fost ales in functie de o populatie cu numar mai mare. “Pe norma de reprezentativitate calculata acum ar trebui sa se reduca posturile din Parlament, o gramada”, a declarat Dancu.
Vasile Dancu a adaugat ca, in opinia sa, marja de eroare a recensamantului din 2011 este foarte mare, iar un sondaj realizat de echipa de la Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES) a aratat ca 5-6% dintre romani nu au fost recenzati, din diverse motive.

sursa www.ziare.com

Acest articol a fost publicat în ROMANIA MEA și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s