Coptii din Egipt încearcă de ani de zile să atragă atentia asupra situatiei dramatice în care se găsesc

Zeci de creștini  copti călcați cu tancurile în Cairo.

Coptii din Egipt încearcă de ani de zile să atragă atentia asupra situatiei dramatice în care se găsesc datorită tratamentului la care sînt supusi de majoritatea musulmană a tării. Totul sub privirile îngăduitoare ale autoritătilor egiptene si în spatele zidului de tăcere ridicat de media occidentală si de hoarde de activitti pentru “drepturile omului”, mult prea preocupati cu apărarea drepturilor teroristilor Hamas si delegitimarea Israelului, lupta împotriva încolzirii globale, a islamofobiei si alte inchipuiri.

Blogurile ortodoxe românești, de ce nu vuiesc? Mii și mii de bloguri ortodoxe, cu zeci și sute de mii de cititori, care scriu kilometri întregi despre masoni și societăți secrete, evreii și satanismul sionist, care sînt motivele tăcerii voastre? Nu vă interesează frații vostri ortodocși din Egipt? Sînteți prea preocupați cu dezvăluirea “marilor conspirații evreiești de a cuceri lumea și de a instaura noua ordine mondiala sionistă?”

Al Arabyia spune că ciocnirile dintre crestinii copti si fotele de securitate egiptene s-au soldat cu cel putin 36 de morti si 272 de răniti. Ciocnirile au avut loc lîngă televiziunea de stat din Cairo, a declarat Ministrul Sănătății al Egiptului.

hotnews:

Coptii ii invinuiesc pe musulmanii radicali pentru demolarea completa a unei biserici copte din provincia Aswan. Tensiunile intre cele doua tabere au crescut dupa ce presedintele Hosni Mubarak a fost alungat in urma unei revolte populare.

Un corespondent AFP relateaza ca ciocnirile dintre protestatarii musulmani si crestinii copti au continuat in cursul noptii de duminica, in apropierea unui spital central din Cairo, unde se gasesc cadavrele mai multor manifestanti copti, ucisi in urma demonstratiilor din fata cladirii televiziunii publice.


Ciocnirile au inceput in fata cladirii televiziunii publice din centrul Pietei Masperi, insa s-au raspandit curand in Piata Tahrir, epicentrul demonstratiilor care au dus la demisia presedintelui Mubarak. Nu se stie inca cati dintre cei ucisi sunt soldati si cati demonstranti.

Mii de oameni s-au alaturat marsului initial, care a pornit din nordul capitalei Cairo catre cladirea televiziunii de stat, unde acestia intentionau sa organizeze un protest. Ei au declarat ca au fost atacati de alte persoane inainte ca ciocnirile cu fortele de securitate sa izbuneasca.

Premierul Essam Charaf a cerut crestinilor si musulmanilor din tara sa nu cedeze in fata “apelului la razvratire”. El a declarat, intr-un mesaj postat pe pagina de Facebook, ca ceea ce se intampla nu sunt ciocniri intre musulmani si crestini, ci “incercari de a provoca haos si revolta”.


Coptii, care reprezinta cea mai mare minoritate din Egipt, se plang de discriminare intr-o societate majoritar musulmana. Coptii au nevoie de permisiune din partea presedintelui pentru a construi biserici, potrivit unei legi. Egiptul recunoaste conversia de la crestinism la islam, dar nu si invers.

Imagini:

sursa imaginilor: http://vladtepesblog.com/
mai multe secvențe video, aici: http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/lupte-de-strada-in-cairo-intre-fortele-de-securitate-si-protestatari-coptici/

Copţii egipteni şi mitul toleranţei islamiceEpiscopul zonelor El-Quassia şi Mair din Egyptul Superior a devenit călugăr în 1983 şi preot în 1987. Episcopul Thomas lucrează neobosit pentru apărarea libertăţii religioase şi a drepturilor omului, înfruntînd riscuri personale. A fost primul cîştigător al premiului St. Stephen, un premiu înmînat de Misiunea Norvegiană în Orient pentru eforturile lui de a lua atitudine împotriva opresiunii comunităţilor religioase. Episcopul Thomas construieşte şcoli şi dezvoltă programe educaţionale în Biserica Egipteană Coptă.

Conferinţa organizată de Hudson Institute, via KitmanTV

Episcopul începe vorbind despre originile creştine ale Egiptului, originea cuvîntului “copt” şi transformările suferite de Egipt de la invazia islamică din secolul VII. Încheie discursul cu aceste cuvinte:

Nu sîntem o biserică slabă. Nu sîntem un popor slab. Sîntem un popor puternic şi vom supravieţui. Dragostea din noi, dragostea e mult mai puternică decît ura lor. Cu această ură vom continua să ne confruntăm şi să ne integrăm în societate şi să lucrăm pentru binele societăţii, să încercăm să ne ajutăm fraţii şi surorile care trăiesc în această ţară. Dacă fundamentaliştilor nu le place, trebuie să ne straduim să gasim cîtiva moderaţi şi să lucrăm cu ei. Şi mai sînt cîtiva moderaţi. Foarte, foarte, foarte puţini, dar mai sînt unul sau doi care încă spun adevărul, dar majoritatea cred propaganda stereotipică a majoritatii.

Asta vreau să spun: chiar dacă înfruntăm multe greutăţi nu sîntem slabi, pentru că adevărul este puternic, dragostea e puternică, speranţa e puternică iar asta ii ajuta pe crestinii din Egipt să continue.
Foarte multi creştini pleacă din Egipt, iar acesta este un strigăt de ajutor pentru creştinii care vor sa rămînă în ţara lor.

autor

comentariul meu

Bierica copta nu este ortodoxa, autorul probabil nu stie asta.Dar soarta lor o vom avea si noi intr-o zi.Crestinismul va fi prigonit.Sunt oameni, daca nu cred drept acum insa peste un timp vor crede consider ca trebuie sa ne rugam pentru ei  si sa fim alaturi de suferinta lor.Crestinismul este prigonit acesta este doar inceputul!

 

http://inliniedreapta.net/insemnare/zeci-de-crestini-ortodocsi-calcati-de-tancuri-in-cairo-blogurile-ortodoxe-ocupate-cu-conspiratii-sioniste-cipuri-si-rosia-montana/

 

Acest articol a fost publicat în ATENTIE! și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Coptii din Egipt încearcă de ani de zile să atragă atentia asupra situatiei dramatice în care se găsesc

  1. tutu zice:

    pacat ca lumea crestina doarme in bocanci nimeni nu ia atitudine ce se intimpla cu ortodoscii nostri sa ne rugam mereu ca DOMNUL SI MAICA DOMNULUI sa ne apere de asemenea urgii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s