Facebook ,reţeaua de socializare a fost forţată să confirme faptul că au urmărit constant activitatea online

Reţeaua de socializare a fost forţată să confirme faptul că au urmărit constant activitatea online a celor 750 de milioane de utilizatori, chiar daca aceştia foloseau alte site-uri.
Oficialii Facebook spun ca breşa de confidenţialitate a fost o simplă greşeală. Programul descărcat automat de utilizatori atunci când se conectau la Facebook trimitea „din neatenţie” informaţii catre companie, chiar dacă aceştia nu mai erau logaţi pe reţeaua socială.
Majoritatea oamenilor ar presupune ca Facebook încetează să te monitorizeze odata ce-ai ieşit de pe site, dar bloggerii nisaţi pe tehnologie au descoperit că lucrurile nu stau chiar aşa. De fapt, datele utilizatorilor au fost trimise regulat spre serverele reţelei sociale, date care ar putea valora miliarde de dolari, putând fi folosite pentru a crea reclame „personalizate”, în funcţie de site-urile pe care le-ai vizitat.
Practicile site-ului au fost demascate de bloggerul australian Nik Cubrilovic şi au provocat reacţii deloc bune pe Internet.
Oficialii Facebook susţin că au „reparat problema” şi i-au mulţumit lui Cubrilovic că a descoperit-o, dar specificând că asta n-a fost chiar o problema, încă de la început.
Cubrilovic a descoperit că atunci când te loghezi pe Facebook, un „programel” este downloadat automat pentru a monitoriza activiatea ta online.
Acest lucru încă se mai întâmplă, dar Facebook susţine că acesta va înceta să trimită date către serverul lor, de îndată ce utilizatorul iese de pe reţeaua socială.

Scris de Cristian LAURENŢIU

Sursa: Apropo.ro

Acest articol a fost publicat în ATENTIE! și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s