Paradoxul – Belgia

Care este tara fara guvern si fara masuri de austeritate care a avut cea mai mare crestere economica din UE in T2 ?-

Economia Europei isi revine incet, iar criza datoriilor suverane care se raspandeste in tarile din Uniunea Europeana o slabeste si mai mult. In aceste conditii, economia zonei a inregistrat cel mai mic procent de crestere din 2009 incoace, respectiv 0,2%.

Paradoxal, tara din UE care a avut cea mai mare crestere economica pe trimestrul al doilea a fost statul care nu are guvern de un an si trei luni si care nu a luat nicio masura de austeritate – Belgia, scrie Business Insider citat de incont.ro.

Analistul economic John Lanchester explica si de ce: „In absenta unui guvern care sa aiba mandat pentru a adopta masuri de austeritate, in sectorul public din Belgia s-a cheltuit la fel de mult ca inainte de criza, de aceea cresterea economica a continuat. Asadar se pare ca, in actuala criza economic ape care o traversam, cel mai bun guvern este sa nu ai guvern deloc”.

Lipsa taierilor de cheltuieli din sectorul public a dus la mentinerea aceluiasi nivel al investitiilor si la pastrarea puterii de cumprare a consumatorilor.

Tarile din Uniunea Europeana care au mai avut crestere economica in trimestrul al doilea sunt Italia (0,3%), Republica Ceha (0,2%), Spania (0,2%), Marea Britanie (0,2%) si Germania (0,1%). Economia Frantei a stagnat in aceeasi perioada.

de Carla Dinu  www.HotNews.ro

Acest articol a fost publicat în STIATI CA... și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s