RUSIA INARMEAZA CHINA IN SECRET

Experţii spun că a cincea generaţie de avioane chineze invizibile J-20, care a avut zborul inaugural în luna ianuarie a acestui an, în timpul unei vizite a secretarului american pentru apărare, ar putea avea originile din  avionul rusesc Mikoyan 1.44 care nu a fost niciodată produs.

O sursă apropiată industriei de apărare ruseşti spune că similarităţile dintre cele două avioane arată că tehnologia Mikoyan a trecut în mâinile chinezilor.

“Se pare că au avut acces…la documente ce fac referire la Mikoyan”, a declarat sursa care a dorit să-şi păstreze anonimatul. Aceasta a mai adăugat că nu este clar dacă acest transfer de tehnologie este sau nu legal.

Analiştii spun că astfel Moscova ar putea fi cu ochii pe abilităţile de apărare ale vecinului din est. Analistul independent Adil Mukashev spune că la mijloc ar putea fi vorba de o tranzacţie financiară. “China a cumpărat tehnologia pe bucăţi, inclusiv coada avionului”, a declarat acesta.

Ministerul de Apărare chinez a refuzat să facă vreun comentariu pe această temă, iar compania rusească United Aircraft Corporation, care supraveghease producţia avioanelor Mikoyan, neagă orice transfer de tehnologie sau design între cele două părţi.

Doar SUA deţin un avion de luptă operaţional, care este aproape imposibil de detectat pe radar, iar Rusia are în plan începerea producţiei propriului prototip peste cinci sau şase ani.

Apariţia unui astfel de avion ar pune ţara în grupul elitelor puterilor militare, deşi analiştii spun că vor trece ani până când acesta va fi îmbunătăţit

www.money.ro

Acest articol a fost publicat în ATENTIE! și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s