Situaţia din Somalia este tragică

Situaţia din Somalia este tragică. Din cauza lipsei mâncării şi a apei, mamele sunt nevoite să aleagă pe care dintre copii să îi lase să moară pe marginea drumului şi pe care să îi ducă mai departe până în taberele de  refugiaţi.

Wardo Mohamud Yusuf a mers timp de două săptămâni cu fiica ei de un an  cocoţată în spate şi cu băiatul de patru ani mergând alături. La un moment dat,  puştiului i s-a făcut rău şi a leşinat. Wardo l-a stropit cu nişte apă pe care o  avea într-o sticlă, dar acesta nu şi-a revenit. A cerut ajutorul altor oameni de  pe drum, dar nu a ajutat-o nimeni. Într-un final, femeia de 29 de ani a decis că e mai bine să-l lase să moară acolo, pe marginea drumului, şi să continue  călătoria doar cu fiica ei. Altfel ar fi murit toţi.

Acesta este doar un caz din alte zeci sau sute din Somalia Mame cu mulţi copii trebuie să aleagă care sunt  suficient de puternici pentru a finaliza călătoria şi care nu, iar pe cei din  urmă se văd nevoite să îi lase pe drum, să moară de foame şi deshidratare

Situaţia jalnică a copiilor din Somalia nu mai este un secret petnru nimeni.  Sunt slabi, bolnavi, iar părinţii lor îi privesc neputincioşi. Mulţi somalezi  s-au refugiat în taberele din Kenya, dar deja acestea au devenit neîncăpătoare.  În ciuda acestei încercări de a găsi o soluţie, mulţi copii îşi dau ultima  suflare înainte de împlini cinci ani. Bilanţul victimelor este şocant, deoarece,  potrivit unui raport prezentat de Naţiunile Unite, în ultimele trei luni au  murit peste 27.000 de copii cu vârsta sub cinci ani.

Mai mult: Foto şocant! Peste 27.000 de copii au murit în Somalia în ultimele 3 luni –

Acest articol a fost publicat în CRIZA, Uncategorized și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s