Un preot din Slatina a fost exclus din rândul bisericii

Un preot din Slatina a fost exclus din rândul bisericii după ce a fost fotografiat în ipostaze indecente

Preotul de la Biserica Sfântul Nicolae Coastă din Slatina a fost exclus din rândul bisericii în decembrie anul trecut după ce a apărut în mai multe fotografii în ipostaze indecente, alături de mai mulţi tineri.

Preotul Constantin Corceagu, de la biserica Sfântul Nicolae din Slatina, a fost suspendat din funcţie după ce un ziar din Constanţa a intrat în posesia a peste 200 de fotografii şi filmuleţe pornografice, în care mai mulţi bărbaţi, printre care şi slujitorul Domnului, au apărut dezbrăcaţi sau în ipostaze indecente.

Cele mai multe fotografii erau realizate în Cancelaria Parohială a bisericii la care slujea preotul, dar şi la domiciliul acestuia. Fotografiile cu preotul Corceagu au ajuns şi la reprezentanţii Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor, care au demarat imediat o anchetă.
Mariana Ştefan, avocata preotului a susţinut la acea vreme că clientul său este nevinovat şi că pozele au fost trucate de o persoană care vrea să îi facă rău. „Acele fotografii sunt un colaj, orice expert îşi poate da seama de lucrul acesta. Nu sunt autentice şi sunt făcute cu rea-credinţă. Părintele nu avea în calculatorul său asemenea poze. Într-adevăr, unele dintre ele, vorbesc despre cele decente, sunt făcute de preot la mare şi într-un club. I le-a făcut fratele lui, Ionel, dar nu sunt relevante pentru că sunt nişte fotografii decente şi normale. Celelalte, în care apar fotografiate organe sexuale masculine, sunt trucate. Nu ştiu cine le-a făcut, cert este că au fost montate de o persoană care vrea să denigreze biserica şi pe preot. Am stat de vorbă cu fratele preotului şi pot să vă spun că aceste poze nu sunt făcute de el”, a explicat avocata. În fotografiile preotului au apărut un agent de poliţie, dar şi un poliţist comunitar.
Mai marii Episcopei Slatinei şi Romanaţilor au decis că preotul nu va mai putea sluji niciodată. “S-a hotărât în Consiliul Eparhial depunerea sa din treapta preoţiei, mai exact Constantin Corceagu nu mai este preot şi nu va mai fi niciodată. Măsura luată este proporţională cu scandalul în care a fost implicat”, declara la acea vreme Sorin Siluan Cheţe, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Slatinei şi Roamanţilor

Autor: Dana Mihăilă

http://www.adevarul.ro/

Acest articol a fost publicat în STIATI CA... și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s