Cartierul România

Cartierul România

Au luat forţa şi viclenia drept autoritate.

Aceasta a fost cea mai gravă confuzie din minţile celor care l-au votat pe T. Băsescu de două ori şi l-ar vota la nesfârşit. T. Băsescu este un derbedeu de cartier, un vaporean şmecher care ştie că un cartier sau un vapor se conduc nu cu ajutorul simplilor cetăţeni sau al marinarilor de frecat puntea, ci cu o gaşca  pe care o controlezi prin forţă şi viclenie.De şase ani, în fruntea României se află un şef de gaşcă, nu un preşedinte. Drept care, întrebarea dacă suntem cu adevărat o ţarăUE e deplasată, întrebarea corectă este: mai suntem o ţară? , şi răspunsul: nu, un cartier. România a devenit un cartier.Adică un loc unde se află doar două grupuri etice: şmecherii şi fraierii.Nu Traian Băsescu le-a telefonat poliţiştilor din Deta ca aceştia să asiste în calitate de spectatori la tăierea unor oameni cu săbii şi cuţite. Nu T. Băsescu l-a pus pe pitecantropul cu şapcă şi epoleţi să ia o sabie a crimei cu laba goală şi s-o plimbe de colo-colo, zicând c-o duce „la cremenal”. Nu dl. preşedinte a instruit-o pe femela purtătoare de cuvânt a IPJ Timiş săbălmăjească la televizor că de pe un toc de sabie nu se pot lua amprente, şi că de aia învârtea poliţaiul corpul delict ca pe bulanul său în clipe de plictiseală. Şi nici pe primarul Detei, Roman, să tacă mâlc după mai bine de 12 ore de la agresiunea comisăde fiii săi, în vreme ce poliţia şi procuratura se sfiesc şi în momentul în care scriu să-i intre în casă. Dacă n-ar fi fost chemate televiziunile la faţa locului, cazul era până acum muşamalizat.

Nici nu era nevoie să sune dl. preşedinte. Căci puţin le pasăpoliţailor din Deta – ca, de altfel, majorităţii poliţiştilor din România – de T. Băsescu şi de Cotroceni. Tot atât de puţin cât îi pasă lui T. Băsescu de ce se întâmplă cu nişte oameni oarecare din Deta sau de aiurea.

Veriga esenţială în exercitarea autorităţii într-un stat este cea mai de jos. Pentru mine, ca simplu cetăţean, important este, practic, comportamentul poliţistului de unde locuiesc, nu al chestorului nu ştiu care sau al ministrului de Interne. Pentru regimul Băsescu nu prezintă interes nici poliţiştii, nici cetăţenii. Ca şef de gaşcă, T. Băsescu vrea un şmecher semialfabetizat la Interne şi un pigmeu mecanic în fruntea Guvernului. Asupra lor îşi poate exercita, nestingherit, autoritatea.

Teribil e că mulţi dintre votanţii lui Băsescu fac parte dintre fraieri. L-au ales pentru că l-au considerat „mână de fier”, „cu sânge în instalaţie”, „dă cu ei de pământ”. Or, T. Băsescu e o mânăde fier dar asta doar în gaşca lui de partid şi de stat. La talpaţării, în mod paradoxal, regimul mustind de „autoritate” al acestui Vlad Ţepeş al zilelor noastre a produs cea mai adâncă de disoluţie a autorităţii din istoria statului român.

Cristian Tudor POPESCU

sursa articol http://www.gandul.info/puterea-gandului/cartierul-romania-8520990

Acest articol a fost publicat în ATENTIE! și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Cartierul România

  1. aaron zice:

    Pe vremuri te citeam cu placere si credeam in tine,dar de la o vreme ma dezamagesti si nu pentru ca ai facut o obsesie din Basescu ci pentru ca niciodata nu ai construit ceva,esti doar plin de venin care te mananca si pe tine prin interior,vino cu solutii nu fi in gasca securistilor si nomenclaturistilor din partidul tiganesc PSD,partidul vanzatorilor de tara PNL,si starpitura de partid PC.Nu am votat cu PDL si cu Basescu pentru ca tin cu ei ,dar voi intelectualii rasati ai Romaniei nu ne-ati oferit nici o solutie rationala si credibila si mai ales pe cineva care vrea si chear face ceva pentru poporul roman si pentru Romania.Il admir pe Ion Cristoiu care si-a dat seama de multe si marunte pe care le faceti voi marii tradatori ai intereselor Romaniei.Faptul ca a scris o istorie a lui Corneliu Zelea Codreanu si se declara comunist si mai ales il intereseaza soarta tarii si a poporului face din el un intelectual cinsti ,corect si patriot.Mai ganditi-va voi ceilalti care numai latrati ce se va zice de voi peste ani ,si va zic ca PDL si Basescu vor fi castigatorii alegerilor din 2012.

    • gerica64 zice:

      Eu nu sunt intelectual.Nu cred in nici un partid.Ii urasc pe toti, pentru ca toti cu putine exceptii au distrus aceasta tara.Cred doar in Sfanta Treime si ortodoxism.Pentru ca sunt un om simplu deocamdata atat pot sa fac sa postez pe un blog sau pe cate am.Sa schimbe acest neam numai Dumnezeu poate cu biciul.Nu ma mai intereseaza cine intra pe blog, efortul meu este cam in zadar.Poate ca o sa renunt am nevoie de ochii mei.Mai intra si unul ca tine sa te mahneasca.Lasati-ma in pace e vremea secerisului numai conteaza decat viata sau moartea si pe voi va intereseaza politica care este o cursa a diavolului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s