PREA MULT INTERNET STRICA

PREA MULT INTERNET STRICA
Adolescenţii  care petrec mai multe ore pe zi în faţa calculatorului ajung să aibă  adesea comportamente nedorite: fumat, alcool, canabis, raporturi sexuale  neprotejate. Când un adolescent stă peste patru ore la calculator,  navigând pe internet, riscul de a adopta unul sau mai multe asemenea  comportamente riscante creşte cu 50%, scrie site-ul passionsante.be.
Este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători canadieni de la  Queen’s University din Ontario, care a realizat un studiu al  comportamentului a circa 8.000 de tineri între 10 şi 16 ani.
Timp de un an, specialiştii au observat numărul de ore petrecute de  fiecare la televizor, calculator şi consola de jocuri. Datele au fost  asociate cu frecvenţa unei serii de comportamente nefasteşi s-a  descoperit o legătură: ‘Copiii şi adolescenţii care petrec multe ore pe  internet văd mereu imagini şi comportamente pe care le pot adopta  ulterior’, spune Valerie Carson, unul din autorii studiului ale cărui  rezultate sunt publicate în revista Preventive Medicine.
‘În plus, sunt la curent cu tehnologia informatică şi cu internetul,  ajungând să destrame diferite tipuri de control stabilite de părinţi,  îndeosebi pentru site-urile web nedorite’, adaugă ea.
de Gelu DRAGOŞ

Sursa: AGERPRES

Acest articol a fost publicat în STIATI CA... și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s