Harry Potter un diavol “simpatic”

Harry Potter un diavol “simpatic” pentru copii si nu numai

 

În ziua de astãzi nu mai este suficient  sã ne pãzim copii de secte precum Noul Pãgînism, Astrologia etc. Sigur, e  bine sã fim informati despre toate acestea, dar în primul rînd trebuie  sã încercãm pe cît este cu putintã, sã trãim ca niste crestini  adevãrati.

Vã voi da doar un singur exemplu. Odatã, o mamã îsi conducea fiul cu  masina într-un loc oarecare. Deodatã, ceva se întîmplã si ea pierde  controlul masinii. Din fericire nu s-a întîmplat nici un accident drept  care mama îsi fãcu semnul crucii si spuse : multumesc lui Dumnezeu cã nu  ni s-a întîmplat nimic. Însã fiul ei exclamã: Ei mamã, Spiderman (Omul  pãianjen) ne-a salvat vietile. De aici întelegem cã Spiderman îi era  copilului mult mai apropiat decît Iisus Hristos…

Cate ceva despre “mama lui Harry Potter

Autoarea Joanne Kathleen Rowling s-a  nãscut în Bristol, Anglia în 1965. A absolvit Universitatea din Exter  unde a studiat literatura francezã. S-a cãsãtorit în 1992 iar un an mai  tîrziu si-a pãrãsit sotul mutîndu-se în Edinburgh cu fiica sa. Acolo a  început sã scrie prima carte despre Harry Potter. Într-un interviu dat  ziarului Times ea a declarat cã este membrã a bisericii lui Satan din  SUA si cã doneazã jumãtate din venitul ei acestei biserici. Astãzi, mai  mult de 14.000.000 de copii din toatã lumea apartin bisericii lui Satan  în principal datoritã propagandei Harry Potter.

Cine este Harry Potter?

Este un orfan istet si atrãgãtor care  locuieste cu nesuferitele lui rude. Pe cînd era copil Voldemor,  vrãjitorul cel rãu, i-a ucis pe pãrintii lui – vrãjitori si ei,  încercîned sã-l ucidã si pe el. Dar Harry Potter, avînd puteri  supranaturale, a reusit sã scape. La vîrsta de 11 ani a primit o  invitatie pentru a studia la scoala de vrãjitori a lui Hogwarts. Acolo  descoperii, dupã o scurtã pregãtire, faptul cã si el de asemenea, este  vrãjitor, chiar unul de calitate. Treptat -treptat este initiat în lumea  vrãjitoriei care se prezintã cititorului ca una plinã de provocãri,  fascinantã si misterioasã. Printre vrãjitori…, este întîmpinat cu  dragoste, întelegere fiind acceptat în acest fel, în “societatea”
vrãjitorilor, mai mult, se alege si cu ceva beneficii materiale de care  era lipsit în anii cînd locuia cu rudele sale cele nesuferite. Cele 4  cãrti, din care ultima – HP si Pocalul de Foc- best-seller-ul seriei, a  bãtut recordul în vînzãri (întrecîndu-l si pe Shakespeare) – nu au  nevoie de nici o prezentare. Interesant e motivul pentru care sunt atît  de gustate de marele public. Iatã cîteva remarci a unor tineri care au  citit cãrtile despre Harry Potter:

Craig Nowell (10 ani): As vrea sã învãt blestemul Cruciatului (…) pentru a-l face pe  nesuferitul meu profesor sã sufere, pentru cã mi-a dat note mici… .
Bradley Winters (11 ani), si-a cheltuit banii de buzunar exact la miezul noptii de 8 iulie, cumpãrîndu-si “Pocalul de Foc”, de  asemenea el si-a creat propriul sãu club numit “Potterienii”, pentru  distrugerea lui Iisus (…). Suma de 66,6 dolari(!) e oferitã ca premiu  oricãrui membru care acceptã sã blasfemieze numele lui Iisus si sã-si  facã semnul fulgerului pe frunte (adicã: lumina ce lumineazã “strîmb”  sinonimã cu influenta sau lãsarea în voia Satanei). El afirmã: “cînd mã voi face mare as vrea sã învãt despre necromantie putînd în acest fel sã invoc “marii” demoni de pe pãmînt.”

Harry Potter si crestinii ortodocsi

Pentru crestinii ortodocsi, seria de  filme si cãrti sub numele de Harry Potter este o invitatie la  vrãjitorie. Cele douã productii cinematografice – “HP si Piatra  Filosofalã”, precum si “HP si Camera Secretelor” – sunt adevãrate  capodopere de initiere în magie. Nu mai avem nevoie de cãrti, descîntece  si babe, ci de acum singuri putem lucra acasã nestingheriti “magia  domesticã”. Trebuie doar sã ai o baghetã, multã vointã si sã crezi…  Zborul pe mãturã sau mutarea obiectelor sunt o chestiune de timp.  Bineînteles, poti avea puterea lui Harry dacã te vei însemna cu un  fulger pe frunte…

Tinta celor de la Warner Bros. Company  sunt copii între 6 si 18 ani, saturati de platitudinea vietii, de  neîntelegerea credintei ce o vãd învechitã, de oprimare si nedreptare.  Orice copil are cel putin un motiv temeinic pentru a se regãsi în pielea  lui Harry Potter. Iar de aici încep toate asalturile asupra sufletului  si a constiintei.

Majoritatea personajelor virtuale  (ne-umane) au chip de draci. Chiar dacã aratã “bestial” filmele ni-i  prezintã a nu fi precum sustine Biserica. Nu, “micii demonasi” nu sunt  chiar asa rãi, uneori simpatici si nãtîngi, – goblini, trolli, elfi,  fantome cu si fãrã cap – dar este de ajuns pentru un copil sã creadã cã  uneori si demonii pot fi “de treabã” dacã esti bun cu ei, si cã în  general “spiritele” nu pot face nici un rãu celor care posedã forte  magice.

Denumiri malefice

Cîteva din personajele principale poartã  nume sau aluzii la cuvîntul drac, lucifer, sau sarpe. Acestea ar fi  Draco si Lucius Malfoy, casa Viperinilor, Snape (snake), lord Voldemort,  Salazar (nume de diavol), aleea Diagon (dragon). Auzirea si citirea  numelor drãcesti este o invocare în gînd a fortelor rãului pe tot  parcursul filmului, o permanentã incantare samanicã
si nu în cele din urmã o familiarizare a tîncilor cu macabrul.

Recuzita vrãjitoreascã

Ceea ce vedem petrecîndu-se cu  personajele sunt de fapt translarea în vizual a unor lucruri si fapte  reale ce se petrec la întuneric. Profesoara McGonagall transformîndu-se  în pisicã si invers, mãturi zburãtoare, licori cu putere asupra vietii  si a mortii, levitatii de obiecte, incantatii paralizante. Toate sunt  manifestatii demonice pe viu, la care se adaugã un fundal serpesc  terifiant si putin sînge negru pentru ca scena sã fie desãvîrsitã si  captivantã, pentru a stîrni pasiunea pentru mister, curajul pentru salt  în întunecime..

Sfîntul Ciprian, fost vrãjitor, spunea  despre trecutul sãu întunecat cã demonii asa mare putere i-au  incredintat, încît putea împlini în chip real orice din cele de mai sus;  si tot sfîntul mãrturiseste cã doar cu harul lui Dumnezeu a reusit sã  se izbãveascã de o asa mare înselare.

sursa: mirem.ro, Harry Potter simpaticul diavol

Acest articol a fost publicat în ATENTIE! și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s