”Sexul are un preț”

Sexul are un preț” – Pam Stenzel, 2000 – Pentru lămurirea părinților și copiilor înainte de a cădea în păcat

Chiar dacă are unele lipsuri (dimensiunea și consecințele spirituale și sociale) și accente de oratorie neoprotestantă, prelegerea aceasta aduce lămuriri suplimentare de ordin medical referitoare la complicațiile (ascunse de ochii și urechile oamenilor) pe care le aduce în viața tinerilor (a oamenilor în general) păcatul desfrânării cultivat și promovat prin toate mijloacele: școală, mass-media, politici publice, cutumă socială…

 

Trecând peste blocajul unei false pudori care-i cenzurează pe mulți (preoți mai ales) să spună adevărul, Pam Stenzel vine cu argumente medicale și cu statistici înfricoșătoare (și asta la nivelul anilor 2000, lucrurile amplificându-se galopant între timp). Iată câteva idei și fragmente din discursul ei:

1. Există boli trupești foarte răspândite pe care cei ce promovează ”educația sexuală” le ascund sub propaganda ”plăcerii”: sifilis, gonoree, herpes, chlamidia, trichomonas, hepatita B, hepatita C, human papilloma virus (HPV), SIDA (HIV), cancerele și infecțiile mortale genitale și faringo-bucale… De aceea și tinerii se justifică prin scuza: ”Nu am știut. Nimeni nu mi-a zis asta.”.  – Din nefericire, datorită tăcerii preoților, lipsei catehezelor și mai ales lipsei canoanelor de pocăință, oamenii nu mai știu clar azi nici că desfrânarea este un păcat de moarte (nu doar o poartă a bolilor), și inainte și după căsătorie, și în toate formele…
2. ”Fetele adolescente însărcinate din țara asta (SUA) poartă în medie 2,3 boli (în anii 2000 !) cu transmitere sexuală. Nu una, nu două, majoritatea au trei sau mai multe. Dar ele nu se îngrijorează de boli. Ele vor numai să nu rămână însărcinate…” – Cumva s-a contaminat și gândirea tinerilor de pe la noi cu acest ”virus mintal”? Statisticile avortului ce ne spun? Iată Statistica avortului în România, 1958 – 2008. O realitate înfricoşătoare.
3. ”În fiecare școală la care mă duc, fără excepții, e cate o fată care îmi scrie, îmi trimite un e-mail, sau vine direct la mine și îmi spune: ”Mama a aflat că fac sex și m-a pus să iau pastile contraceptive.”. De ce o protejează acestea pe fata respectivă? Contraceptivele, de ce vă protejează? De sarcină, da. Medicamentul acela, acel hormon pe care îl ia fata asta, a făcut-o de zece ori mai susceptibilă să contracteze o boală decât dacă nu l-ar lua. Fata asta o să ajungă sterilă sau moartă. Mulțam, mami! Mă bucur ca îți pasă.” – Iată ce grijă au părinții de copiii lor azi.
4. ”Lipsa de fertilitate = imposibilitatea de a avea copiii voștri biologici = a crescut cu 500% în ultimii 8 ani. Asta era încă în anii 1990.” – Dar acum?
5. ”Acum 34 de ani, în Michigan, o fată de 15 ani a rămas însărcinată. A avut multe alegeri dificile de făcut, poate mai multe decât alte fete… A fost violată… Avortul era legal pentru violuri în anii ’60. Dar aceasta fată a ales să-i dea copilului ei viață. Și apoi să dea acestui copil o familie adoptivă. Și acel copil am fost eu. Tatăl meu biologic e un violator. Nici măcar nu-mi cunosc naționalitatea. Dar totuși sunt o ființă umană. Și tot am valoare. Și viața mea nu valorează mai puțin decât viețile voastre, doar pentru modul în care am fost concepută. Și eu nu am meritat pedeapsa cu moartea [nici un prunc inocent nu o merită!] datorită crimelor tatălui meu.” – E impresionantă partea aceasta de destăinuire personală! – min. 15-17.
6. ”Astăzi, 4 noiembrie, azi, în următoarele 24 de ore, 12.000 de adolescenți vor contracta o boală cu transmitere sexuală. Azi. Mâine încă 12.000.” – Și asta numai în America!
7. ”Elevi, în anii ’50, aveam 5 boli cu transmitere sexuală (BTS) despre care știam. 5! Le poți număra pe degete! […] Azi avem peste 30 de BTS, iar 30 % din ele sunt total incurabile. Înseamnă că dacă iei una din bolile astea, o iei pe viață.”
8. ”Asociația Americană de Medicină (AAM) a transmis  un comunicat acum un an. Și spunea că fiecare adolescentă care a făcut sex sau e activă sexual, trebuie testată pentru chlamidia la fiecare 6 luni. – Oare la noi în țară, dregătorii din Ministerul Sănătății Publice ce grijă au în afara furturilor și a distrugerilor programate ale spitalelor și a viitorului oamenilor bolnavi? ”Fetelor, ascultați, dacă voi contractați chlamidia o singură dată în viețile voastre, vindecată sau nu, e o șansă de 25% că veți rămâne sterile pentru tot restul vieții. O luați de două ori, procentul crește la 50%. De trei ori și e o sansă mare că nu veți avea niciodată copii.
9. ”Elevi, din toți peste vârsta de 12 ani din națiunea asta, unul din cinci, 1 din 5 din toți cei de peste 12 ani este infectat cu herpes azi. Un virus. […] E pe viață.” – Atenție, erau anii 2000, între timp lucrurile s-au agravat!
10. ”Boala cu transmitere sexuală nr. 1 în națiunea asta și în toată lumea este Human Papilloma Virus (HPV). Ăsta e un virus, și, ce înseamnă asta? Îl iei, îl ai toată viața, nu există vindecare. Îl vei da oricărei persoane cu care faci sex după ce te infectezi. Ăsta nu e doar cel mai întâlnit virus, e și cel mai contagios! – Deci, treaba cu vaccinul anti-cancer de col uterin este o minciună ordinară! De fapt, vaccinarea aceasta duce, conform studiilor medicale necenzurate de politica criminală oficială, direct la infertilitate la femei. E îngrozitoare manipularea și dezinformarea!!!
11. ”Dacă terminai liceul în ’67, unul din 32 din colegii tăi ar fi avut o BTS. […] Cine a terminat liceul odată cu mine în „Evul Mediu” din 1983, unul din 18 din colegii mei aveau o boală cu transmitere sexuală, iar în 1996 era unul din patru. […] Care sunt șansele acum să faci sex cu cineva care a mai fost cu cineva înaintea ta, nu e virgin(ă), și să nu iei o boală? Nu prea bune!” – Statisticile medicale dovedesc o dată în plus că plata păcatului este boala și moartea…

*

Din punt de vedere ortodox, calea  de protejare față de păcatul și bolile desfrânării nu e doar fereala fizico –  medicală (de orice fel, mecanic sau chimic), ci păstrarea curăției  (întregi, și sufletești și trupești) înainte de Cununie și a fidelității după Cununie, adică așa cum învață  Dumnezeu în Biserică prin Cuvântul Lui de viață dătător. Sfințenia și sănătatea  gândirii și a viețuirii reprezintă daruri  de la Dumnezeu (talanți), dar și eforturi personale, la  fel de valoroase ale credinciosului creștin, daruri pe care fiecare este dator  să le fructifice spre binele lui, al familiei, al semenilor, al neamului  și al Bisericii întregi de pretutindeni.

Recomand vizionarea acestui film pentru limpezirea minții și a alegerilor tinerilor înainte de a călca strâmb față de Calea Domnului și de a-și îmbolnăvi sufletul și trupul.

Într-o vreme când inocența și familia sunt compromise și devalorizate, și – Doamne ferește! –  poate vor ajunge și să fie scoase în ilegalitate și în anormalitate, prin tot felul de blasfemii mediatice și politice, Biserica lui Hristos, Biserica Ortodoxă, trebuie să afirme cu glas înalt învățăturile dumnezeiești care ne sunt date:
1. spre dobândirea mântuirii și a vieții veșnice (și ca experiență duhovnicească și ca prelungire în eternitate),
2. spre o viață frumoasă, armonioasă și sănătoasă și aici pe pământ, și
3. spre vindecare din orice boală sufletească și trupească prin pocăință și credință lucrătoare.

De aceea este nevoie de cateheze sistematice care să îmbine, în cea mai armonioasă perspectivă și totodată conduită de viață cotidiană, teologia cu spiritualitatea și cultura, cu medicina, psihiatria și alimentația. Numai dacă vom fi bine întăriți în harul Duhului Sfânt și în Adevăr, în credință și în discernământ, vom putea parcurge vremurile și încercările fără vătămări sufletești și spre folosul sufletelor noastre.

Acest articol a fost publicat în ATENTIE! și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s