SA FIE LINISTE, PACE SI ARMONIE PE PAMANT

De ce ţipa oamenii unii la alţii mai ales cand se cearta?

“Intr-o zi,un intelept puse urmatoarea intrebare discipolilor sai:  -De ce tipa oamenii cand sunt suparati?  -Tipam deoarece ne pierdem calmul,zise unul dintre ei.  -Dar de ce sa tipi, atunci cand cealalta persoana e chiar langa tine? intreba din nou inteleptul  -Pai, tipam ca sa fim siguri ca celalalt ne aude,incerca un alt discipol.  Maestrul intreba din nou:  -Totusi,nu s-ar putea sa vorbim mai inet, cu voce joasa?  Nici unul dintre raspunsurile primite nu-l multumi pe intelept. Atunci el ii lamuri:  -Stiti de ce tipam unul la altul cand suntem suparati? Adevarul e ca, atunci cand doua persoane se cearta, inimile lor se distanteaza foarte mult. Pentru a acoperi aceasta distanta,ei trebuie sa strige, ca sa se poata auzi unul pe celalalt. Cu cat sunt mai suparati,cu atat mai tare trebuie sa strige,din cauza distantei si mai mari. Pe de alta parte, ce se petrece atunci cand doua fiinte sunt indragostite? Ele nu tipa deloc. Vorbesc incetisor,suav. De ce? Fiindca inimile lor sunt foarte apropiate. Distanta dintre ele este foarte mica. Uneori, inimile lor sunt atat de aproape, ca nici nu mai vorbesc,doar soptesc,murmura. Iar atunci cand iubirea e si mai intensa, nu mai e nevoie nici macar sa sopteasca, ajunge doar sa se priveasca si inimile lor se inteleg. Asta se petrece atunci cand doua fiinte care se iubesc, au inimile apropiate.  In final,inteleptul concluziona, zicand:  -Cand discutati, nu lasati ca inimile voastre sa se separe una de cealalta,nu rostiti cuvinte care sa va indeparteze si mai mult, caci va veni o zi in care distanta va fi atat de mare, incat inimile voastre nu vor mai gasi drumul de intoarcere.”

Acest articol a fost publicat în CUVANTUL și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la SA FIE LINISTE, PACE SI ARMONIE PE PAMANT

  1. mihailandrei zice:

    Pedofilul care a îngrozit Ploieştiul , adica Marius Costin Frumuzache, frecventa din toamna anului trecut Biserica Creştină Baptistă Metanoia din Ploieşti.

    Biserica Baptista Metanoia, are un departament pentru copii şi desfăşoară diverse activităţi destinate celor mici!

    Fotografiile în care apare pedofilul au fost şterse de pe site!

    http://mihailandrei.wordpress.com/2011/07/16/pedofilul-baptistul-care-a-ingrozit-ploiestiul-dupa-ce-a-violat-o-fetita-de-10-ani-si-a-atentat-la-alte-doua-fetite/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s