Ipotezele Apocalipsei.

Ipotezele Apocalipsei. Minim cinci şocuri ar putea arunca omenirea în haos în următorii ani

 

    Să ne pregătim de ce e mai rău. Cel puţin cinci şocuri ar putea arunca omenirea în haos, arată un raport al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). Şi mai îngrijorător este ca toate se pot întâmpla în viitorul apropiat.

Raportul, intitulat Viitoarele şocuri mondiale, analizează cinci riscuri majore pentru anii viitori.

Prima şi probabil cea mai periculoasă dintre toate este izbucnirea unei pandemii mondiale. Experţii se tem că o pandemie globală ar putea izbucni în curând. Pandemie care ar face ca gripa aviară, cea porcină sau virusul West Nile să pară o simplă răceală. Soluţia stă în dezvoltarea de noi antibiotice, dezvoltare care este constisitoare.

A doua ameninţare vine de la hackeri. Un atac cibernetic asupra unui obiectiv critic ar putea arunca omenirea în război. De altfel, Statele Unite au anunţat că vor trata viitoarele atacuri cibernetice ca provocări şi vor răspunde la ele prin forţă.

Datoriile uriaşe acumulate de guverne vor adânci criza mondială. Un nou val al recesiunii va lovi adânc.

Iar asta va duce inevitabil la a patra cauză. Situaţia delicată din Grecia este doar începutul. Specialiştii se tem că aceste conflicte ar putea degenera în adevărate războaie civile.

O furtună geomagnetică provocată de erupţiile solare ar paraliza planeta. Telefoanele mobile ar deveni inutile, iar lumea s-ar putea cufunda în uriaşe pene de electricitate. Nu asta îi îngrijorează pe specialişti însă, ci rachetele ghidate prin satelit.

„Nu sugerăm că politicienii ar trebui să inverseze procesul de globalizare, însă am aflat că sunt vulnerabilităţi pe care nu le-am bănuit până acum”, a spus Sin Jack Radisch, preşedinte OC

sursa OBSERVATOR

Acest articol a fost publicat în ATENTIE! și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s