Domnului Traian Basescu, Presedintele Romaniei: DEMISIA !

Domnului Traian Basescu, Presedintele Romaniei: DEMISIA !

 

Scris de Sorin Iliesiu  
Excelenta, excelati in minciuna,  nedreptate, nerusine, incultura, derizoriu, prefacatorie, mahalagism,  vulgaritate, ipocrizie, fariseism, prefacatorie, duplicitate, viclenie. Ca  sa nu se creada ca ceea ce va scriu ar fi „sarcina de partid”, tocmai  mi-am dat demisia din PNTCD si din functia de vicepresedinte. Singura  modalitate de a iubi astazi Romania este de a spune adevarul despre dvs :  ati preschimbat Dreptatea si Adevarul in Nedreptate si Minciuna, ati  batjocorit demnitatea, ati strangulat speranta, ati violat  Romania. Unica urmare ar fi demisia de onoare! Dar nu cred ca mai aveti onoare.
Paharul s-a umplut
odata cu detestabilele afirmatii ale dvs  despre M.S. Regele Mihai, despre maresalul Antonescu si despre  eliberarea Basarabiei de armata romana, in 1941, eliberare pe care o  numiti „invadare” batjocorind astfel unitatea si integritatea nationala  pe care ati jurat solemn sa le aparati.

Incultura dvs este naucitoare, si, in consecinta, incompatibila cu functia pe care o detineti prin frauda morala.

Va mandriti ca v-ati da viata pentru Romania, va laudati ca asemenea  maresalului Antonescu, ati fi avut curajul sa atacati infricosatoarea  Uniune Sovietica, dar totusi va e frica sa condamnati pactul  Stalin-Hitler (Molotov-Ribbentrop) si consecintele sale, ca ilegitime si  criminale – asa cum v-am cerut insistent.

Va laudati ca sunteti patriot, ingenunchiati cu prefacuta evalvie in  fata tricolorului, dar refuzati sa solicitati – asa cum v-am cerut –  Ungariei si reprezentantilor minoritatii maghiare, sa dezavueze si sa  regrete zecile de masacre antiromanesti si antievreiesti  comise in Transilvania, in 1941-1944, de regimul horthyst cu implicarea  unei parti a populatiei maghiare locale, si, de asemenea, sa recunoasca  legitimitatea tratatelor de pace semnate de Ungaria la Trianon in 1920  si la Paris in 1947, contestate de organizatii guvernamentale si  nonguvernamentale din Romania sau din Ungaria, de lideri precum Laszlo  Tokes, presedintele Consiliului National Maghiar din Transilvania,  vicepresedintele Parlamentului European.

Nu ati facut nimic bun, cu exceptia condamnarii comunismului. Dar nu  ati fi facut-o daca timp de un an nu v-as fi incoltit cu apeluri  argumentate si documentate, astfel incat sa nu aveti incotro si sa  raspundeti favorabil. In 2005 ati spus ca nu puteti condamna comunismul  intrucat „nu exista dovezi si raport de condamnare”. Ca urmare, v-am  prezentat dovezi : am redactat de unul singur – pe baza datelor  incontestabile preluate de la cel mai respectat Memorialul din Europa,  respectiv cel de la Sighet – un raport neoficial publicat integral in  presa centrala in octombrie 2005, cele 21 de capete de acuzare formulate  de mine regasindu-se ulterior in raportul oficial.

Din pacate, nici pana azi nu ati binevoit sa cititi raportul pe care  vi l-ati asumat in 2006. Ati condamnat neavand habar ce condamnati. Ca  dovada, iata un fragment din discursul rostit de dvs, in 18 Decembrie  2006, fara sa va dati seama de fapt ce cititi: „Principalele actiuni criminale mentionate in Raport si pe care tin sa le amintesc aici, ca argument pentru aceasta prea-mult amanata condamnare sunt urmatoarele: (…) Distrugerea partidelor politice si a continuitatii constitutionale a statului roman, prin abdicarea fortata a Regelui Mihai. (…)”

Ati proiectat in derizoriu condamnarea comunismului si ati  emasculat-o, prin refuzul dvs de a solicita parlamentului si guvernului –  asa cum v-am cerut – sa adopte masurile si legile decomunizarii propuse  in raportul asumat si evocate in discursul dvs.

Ati demostrat ca nu doriti Dreptate si Adevar prin justitie fata de  crimele comunismului, genocidul din decembrie 1989 si fratricidul din  iunie 1990. In septembrie 2009 ne-ati implicat la Cotroceni intr-un show  electoral. Ati certat-o pe doamna procuror general Kovesi pentru ca  inca nu se aflase adevarul. Ca pedeapsa, dupa o luna, ati re-numit-o  pentru inca un mandat. In prezent, dosarele sunt ingropate si mai adanc.

V-ati angajat ca veti cere presedintei Camerei deputatilor sa supuna  din nou la vot Legea lustratiei astfel incat sa nu mai fie declarata  neconstitutionala, dar nu ati facut-o.

Ati promis asanarea morala a societatii romanesti, dar ati refuzat sa  cereti SRI si SIE sa predea catre CNSAS cele 97.000 de dosare  considerate abuziv „de siguranta nationala”.

Ati decredibilizat in mod ridicol reforma, modernizarea si reorganizarea Romaniei.

V-ati umilit primul-ministru si alti colaboratori facand din ei marionete perfecte ale unui papusar capricios.

Pretindeti ca luptati impotriva coruptiei si hotiei, dar nu  solicitati procurorilor sa trimita in judecata vinovatii pentru  neantizarea flotei romane, ca si cum – fiind chiar comandant de nava –  nu v-ar pasa deloc de aceasta flota, ca si cum nu ati sti nimic despre  frauda cu toate ca atunci erati ministrul transporturilor.

Ati decazut atat de mult incat aproape oricine ar putea fi un presedinte mai putin dezastruos.

Orice intelectual adevarat se descalifica daca nu isi exprima dezgustul fata de actiunile si afirmatiile scandaloase ale dvs.

Probabil ca replica la aceasta scrisoare va fi sa le ordonati  procurorilor „independenti” sa ma „rezolve” iar celor de la serviciile  secrete sa ma „anihileze”, pentru a nu genera „instabilitate politica”.

Toti intelectualii adevarati gadesc ca mine. Ii rog pe acestia, pe semnatarii apelului meu pentru condamnarea comunismului (printre care, in ordine alfabetica: Radu F. Alexandru, Liviu  Antonesei, Teodor Baconsky, Petre Mihai Bacanu, Ana Blandiana, Emil  Brumaru, Ion Caramitru, Nicolae Caranfil, Mircea Cartarescu, Magda  Carneci, Manuela Cernat, Doina Cornea, I.P.S. Nicolae Corneanu, Mircea  Diaconu, Sorin Dumitrescu, Smaranda Enache, Radu Filipescu, Stere Gulea,  Cristian Hadji-Culea, Bogdan Iuliu Hossu, Lucia Hossu Longin, Doina  Jela, Marco M. Katz, Thomas Kleininger, Gabriel Liiceanu, Norman Manea,  Nicolae Manolescu, Liviu Mihaiu, Mircea Mihaies, Dan C. Mihailescu, Ioan  T. Morar, Maia Morgenstern, Carmen Musat, Gheorghe Musat, Bujor  Nedelcovici, Virgil Nemoianu, Cornel Nistorescu, Andrei Oisteanu,  Stejarel Olaru, Marius Oprea, Ion Mihai Pacepa, Horia-Roman Patapievici,  Dan Perjovschi, Marta Petreu, Lucian Pintilie, Cristian Pirvulescu,  Andrei Plesu, Nicolae Prelipceanu, Cristi Puiu, Dan Puric, Vasile  Puscas, Tania Radu, Nestor Rates, Mircea Raceanu, Constantin Rauta,  Victor Rebengiuc, Romulus Rusan, Oana Serafim, Monica Spiridon, Valeriu  Stoica, Liviu Ioan Stoiciu, Serban Sturdza, Dorel Sandor, Eugen  Serbanescu, Ovidiu Simonca, Mihai Sora, Dorin Stefan, Alex Stefanescu,  Stelian Tanase, Alin Teodorescu, Vladimir Tismaneanu, Adrian Titieni,  Gábor Tompa, Florin Tudose, Cristian Topescu, Tudorel Urian, Varujan  Vosganian, Alexandru Zub), sa va solicite demisia de onoare.

Dixi et salvavi animam meam.

Cu increderea ca am spus ceea ce trebuia spus,

Sorin Iliesiu – autorul apelurilor pentru condamnarea nationala si internationala a comunismului

http://www.gds.ong.ro/apel.htm
http://www.revista22.ro/apel-pentru-condamnarea-internationala-a-criminalitatii-si-nelegitimit-3326.html

Preluare dupa http://agendaverde.ro

Acest articol a fost publicat în ATENTIE! și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s